• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

RACERSYKKEL GUIDE

I dag er racersykler ikke bare for profesjonelle syklister - de har blitt mer og mer tilgjengelig. Med bare med noen få tråkk tar denne kvikke sykkelen deg ut av byen til landeveien på null komma niks! Det å sykle på en racersykkel er en sport i seg, du får god hjelp til å holde formen. La sykkelen ta deg ut på veiene og glem hverdagsstressen. Vi har sykler som passer til alle nivåer og aldrer. Om du har bestemt deg for å kjøpe en racersykkel, må du stille deg selv noen viktige spørsmål. Hva skal du bruke den til? Er du et typisk konkurransemenneske og har lyst til å fylle kalenderen med masse nye spennende race? Eller er du mer interessert av å nyte av vakre landskap å få opp pulsen på fritiden?

Det finnes flere forskjellige typer av racersykler, som dekker ulike bruksområder:

 • Landevei
 • Gravel
 • Cyclocross
 • Triathlon sykkel

Å kjøpe en racersykkel er en investering. Derfor kan det være bra å tenke nøye igjennom hvordan og hva den skal brukes til. Prisene til racersykler varier ofte avhengig av hvilke komponenter den har. Så, hvilke komponenter bør du tenke på når du skal kjøpe en racersykkel?


 

BØR JEG VELGE EN RACERSYKKEL MED KARBONFIBER ELLER ALUMINIUM RAMME?

ALUMINIUM

Aluminium er et lett og sterkt materiale. Aluminiumrammer brukes ofte av nybegynnere og fritidsyklister. Det er en lett og pålitelig ramme som gir deg som rytter en god kraftoverføring.

Men, aluminium har også sine svake punkt: aluminium er tyngre enn karbonfiber å absorberer ikke støter like bra som karbonfiberrammer gjør. I dag er de fleste aluminiumrammer utstyrt med en karbonfibergaffel og setepinne av karbonfiber, slik at syklingen blir morsommere.

+ Lett og sterk
+ Prisgunstig
– Veier mer enn karbonfiber
– Mindre støtdemping

KARBONFIBER

Karbonfiber er mye lettere enn aluminium, som vi nevnte tidligere så absorberer karbonfiber støter bedre. Men hva betyr egentlig dette? Jo, du får en sykkel med helt fantastisk kraftoverføring. Karbonfiberrammer produseres på ulike måter og man ser de oftere og oftere ute på markedet.

I motsetning til vanlige oppfatninger, er de ikke begrenset til bare konkurranseryttere.

+ Lettere
+ God støtdemping
+ sehr steif
- Vanskeligere å reparere
- Dyrere


 

HVILKEN STØRRELSE STEL SKAL JEG HAVE?

Din høyde
i cm
Rammestørrelse Landevei/Singlespeed
i cm
Rammestørrelse Triathlon
i cm
155-160 cm 47-49 cm 46-48 cm
160-165 cm 49-51 cm 47-49 cm
165-170 cm 51- 53 cm 48-50 cm
170-175 cm 53-55 cm 50-52 cm
175-180 cm 55-57 cm 52-55 cm
180-185 cm 57-60 cm 55-57 cm
185-190 cm 60- 62 cm 57- 60 cm
190-195 cm 62-64 cm 60-62 cm
ab 195 cm ab 64 cm ab 62 cm

Du kommer sikkert å spandere mye tid på den nye sykkelen din. Derfor er det viktig at du velger en så passende rammestørrelse som mulig, en som samsvarer med din anatomi. Du finner en detaljert tabell med rammestørrelser til respektive merker på hjemmesiden. Tabellen som vises gir deg en ideell rammestørrelse med utgangspunkt fra din høyde og benlengde.


 

ULIKE TYPER AV RACERSYKLER

LANDEVEI

Som navnet antyder er landeveisykkelen laget for veien. På denne sykkelen er sittestillingen sporty og horisontal for å kunne optimere fart og minimere vindmotstanden. De typiske kjennetegnene til en racersykkel er et racerstyre, smale hjul og en lett ramme. De er helt enkelt designet for fart. Denne sykkelen er et godt valg om du vil trene mye eller delta i et race, en perfekt sykkel til fart-elskere!

Oppdag våre landeveisykler!

 • Underlag: vei og asfalt
 • Typ av cykling: träning & tävling
 • Lett og kvikk
 • Sporty, horisontal sittestilling

 

CYCLOCROSS

Cyclocross er en blanding av racersykkel og MTB. Kjent i som “XC”, er cyclocross en gren som mange syklister deltar i også utenfor den klassiske sesongen. Utøverne sykler forskjellige baner med varierende underlag: gress, sand, sti osv. Disse grenene gir syklistene en skikkelig utfordring. De får satt utholdenhet, styrke og smidighet på prøve. Syklene i kan sykles på masse ulike underlag og er veldig stabile.

Oppdag våre cyclocross sykler!

 • Underlag: blandet, gress, trekonstruksjoner
 • Bruksområde: konkurranser, skogsturer
 • Robust og motstandsdyktig
 • Leken

 

GRAVEL BIKE

Det er ikke alle som kan bli en profesjonell racersyklist. Det fleste syklistene sykler jo for moro skyld eller for trening. Om dette gjelder deg, anbefaler vi å velge en modell med litt høyere komfort. De siste årene har gravel bikes blitt mer og mer populær. De har fått navnet “gravel” på grunn av de ulike typene av veiforhold de mestrer. Geometrien er ikke like ekstrem som på racersykler og er derfor behageligere å sykle på. Vinklene på rammen er kortere, sittestillingen er litt mer oppreist, akselen er lengre og dekkene er større. Den har fortsatt et racerstyre, noe som er litt spesielt for denne type av sykkel siden den først og fremst er ment for sykkelturer i naturen.

Oppdag våre gravel bikes!

 • Underlag: grus, skogsvei, landevei
 • Bruksområde: konkurranser, skogsturer
 • Robust og motstandsdyktig
 • Kvikk

 

TRIATHLON SYKKEL

Triathlonsykler er en mer aerodynamisk variant av landeveissykkel. Aerodynamikken reduserer luftmotstanden betraktelig. Det vanligste kjennetegnet til en triathlonsykkel er et rett styre og en aggressiv rammedesign (skarpe vinkler, lav stolpe og et lavt styre.) Denne rammegeometrien gjør sykkelen mer aerodynamisk. Denne spesifikke formen reduserer anstrengingen når du sykler, slik at du kan spare energi til siste spurt! Jo tyngre felgen er, jo vanskeligere blir det å svinge – men når du vel kommer i gang klarer den å holde en nesten konstant fart. Om du virkelig vil ha en aerosykkel, velg en høy felgprofil, eller til og med paracular hjul.

Oppdag våre Triathlonsykler!

 • Underlag: vei og asfalt
 • Bruksområde: trening, konkurranse
 • Aerodynamisk
 • Aerodynamisk

 

VELGE RETT DRIVVERK

De tre mest velkjente merkene i racersykkel verden er Shimano, Sram og Campagnolo. Alle disse har et bredt sortiment av drivverk, som er ment for ulike typer av syklister: high-end drivverk til racers, og mer prisgunstige grupper (men med god kvalitet) for nybegynnere. Noe som er verdt å legge på minnet er at pris blir satt etter kvaliteten. På noen av racersyklene kan girene endres automatisk takket være et elektronisk system. Disse systemene koster litt mer, men kommer til å revolusjonere din sykkelopplevelse!

 

HVA ER SPESIELT MED HJULENE?

Etter rammen er hjulene en av de komponentene som er verdt å fokusere på når du skal kjøpe en racersykkel. Hjulenes vekt og rotasjon har en stor betydelse for sykkelopplevelsen. Jo lettere de er, jo mer innebærer det for bremsingen og akselerasjons evnen. Designen spiller en stor rolle: jo dypere felgene er, jo mer stiv og aerodynamisk blir hjulene. Aerosykler er en ny trend og de spesielle hjulene gjør en stor forskjell, spesielt for triathlon og racersyklister. Nybegynnere kan starte med lette og stive hjul, som dessuten er mer prisgunstig.

 

FELGBREMS ELLER SKIVEBREMSER?

De fleste racersykler for race og asfaltveier er utstyrt med felgbrems. Mens skivebremser passer mye bedre til Gravel-bikes og Cyclocross. De har bedre bremsekapasitet og er veldig effektive selv i regnvær.

Bikesterredaktionen 13.03.2024 22:06

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY