• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

UNGDOMS- OG BARNESYKLER KJØPSRÅD

Hvem husker vel ikke sin første sykkel? Den freshe fargen, den kule rammen, følelsen av frihet mens du syklet for første gang uten støttehjul.

Å ha en sykkel som ung betyr uavhengighet og mobilitet. Det er også veldig gøy og holder dem i form, så det er lurt å få tak i en sykkel til barnet så tidlig som mulig.


STØRRELSE

HVORDAN VELGER JEG RIKTIG RAMMESTØRRELSE?

Barnesykler er klassifisert etter hjulstørrelse. Det er 12, 14, 16, 18, 20, 24 og 26-tommers modeller som passer for barn fra to til tolv år og unge tenåringer. I denne guiden vil vi hjelpe deg gjennom de forskjellige typer barnesyklene som er tilgjengelige, og gi deg råd om hvordan du finner den rette sykkelen til barnet ditt.

FINN DEN IDEELLE SYKKELSTØRRELSEN

Alder Anbefalt hjulstørrelse (i tommer) Høyde Rammestørrelse
1 - 4 år Balansesykler under 85 cm -
2 - 6 år 12"-18" 85-125 cm 18-32 cm
2 - 3 år 12" 85-105 cm 18-21 cm
4 - 6 år 16"-18" 100-125 cm 23-32 cm
6 - 8 år 20" 120-135 cm 25-34 cm
8 - 12 år 24" 130-150 cm 28-35 cm
11 - 13 år 26" 140-160 cm 32-38 cm

 

RIKTIG SITTEPOSISJON: HVA ER DEN RETTE MÅTEN Å SETTE SAMMEN EN BARNESYKKEL PÅ?

Vær oppmerksom på at sadelhøyden tilsvarer avstanden mellom barnets skritt og bakken. Dette sikrer at barnet ditt ikke sitter for høyt på sykkelen og fremdeles lett og trygt kan berøre bakken med føttene hvis de må hoppe av salen. Barnets armer og ben skal være svakt bøyd når de kjører og sitter i sittestilling.


 

 

BARNESYKKEL GUIDE

HVILKEN BARNESYKKEL ER RIKTIG? HVILKEN BARNESYKKEL ER BEST FOR LÆRING?

 

BALANSESYKLER

 • Alder: 1 til 4 år
 • Høyde: under 85 cm

Den ideelle måten å lære: en sykkel som vokser med deg

Balansesykler gjør det mulig for selv veldig små barn å lære den viktige ferdigheten for sykling: balanse, som ikke er nødvendig når du bruker støttehjul. Sykling gir også barnet ditt den perfekte muligheten til å trene sine koordineringsevner, for eksempel å kontrollere sykkelen ved å styre og bremse. Høyden på styret og sadelen kan justeres.

STØTTEHJUL - NYTTIGE ELLER IKKE?

 • Alder: 1 til 4 år
 • Høyde: -

Mange sykler designet for barn mellom tre og seks år leveres med støttehjul som kan monteres og fjernes etter ønske. Likevel er det en god idé for barnet ditt å lære å sykle uten dem, ettersom de gjør det vanskeligere å lære balanse, og å sette i gang og snu ordentlig. De gir også barn en villedende følelse av kontroll.

BARNESYKLER

12-18" Barnesykler

 • Alder: 2 til 6 år
 • Høyde: 85 til 125 cm

Disse syklene faller et sted mellom en balansesykkel og ekte sykkel. De har vanligvis en bakpedalbrems og en forhjulshåndbrems, reflekser og bjelle. Likevel er disse små barnesyklene ikke egnet for veien og har ikke noe sikkerhetsutstyr. Støttehjul kommer ofte med.

 

20" BARNESYKLER

 • Alder: 6 til 8 år
 • Høyde 120 til 135 cm

Disse syklene representerer en voksen alder og er mer allsidige og egnet for veien takket være gir og utstyr. Dette er fullverdige sykler og fås i forskjellige stiler, inkludert terrengsykler.

24" BARNESYKLER

 • Alder: 8 til 12 år
 • Høyde: 130 til 150 cm

Fra rundt ni år kan barna få en sykkel som i utgangspunktet er en nedskalert voksenmodell når det gjelder rammedesign, drivverk og bremser. Den eneste forskjellen er geometrien, som fortsatt er barnevennlig, med et skrånende topprør og optimalisert for hjulstørrelser fra 24 til 26 tommer.

UNGDOMSSYKLER

26" Ungdomssykler

 • Alder: over 12 år
 • Høyde 140 til 160 cm

I likhet med 24-tommers sykler er disse syklene for unge tenåringer på ingen måte dårligere enn voksensykler i full størrelse når det gjelder kvalitet, utstyr og funksjon. Unge som sykler på disse syklene, har ikke noe problem å holde følge med foreldrene sine - selv på lengre turer.


SIKKERHET

HJELMER REDDER LIV!

Barn skal alltid ha en passende hjelm når de sykler. Hjelmen skal ikke være for løs eller stram og skal dekke pannen og baksiden av hodet. Den generelle regelen er å ha plass til to fingre over øyenbrynene og mellom haken og hakestroppen. Viktig: hvis hjelmen treffer bakken, må du sørge for at du bytter den ut.

BELYSNING OG KLÆR

På sykler opp til 18 tommer - som normalt leveres uten lys - er det lurt å installere reflekser. Du kan også sørge for at barnet ditt bruker klær utstyrt med reflekterende elementer. Fra 20 tommer og oppover er syklene vanligvis utstyrt med reflekser eller kan oppgraderes med avtagbare lys for å hjelpe barnet ditt å se og bli sett.

 

NÅR FÅR BARN SYKLE PÅ VEIEN?

Når får barn sykle på veien?

Det er ingen lovlig minimumsalder for barn å sykle på veien. Vi anbefaler imidlertid å sykle med barnet til både du og de føler deg selvsikker nok til å sykle alene.

Sykkelopplæring

Det er en veldig god lurt å lære barna om hvordan du skal sykle på offentlige steder, slik at de er godt forberedt på veitrafikk og dens ulike farer.


TIPS

Foreldre kjøper ofte en større sykkel til barna sine, slik at de kan sykle på den lenger, og foreldrene sparer penger. Men for at barnet ditt skal kunne sykle, er det viktig at de er i stand til å kontrollere sykkelen din, og det er viktig at sykkelen passer. Som regel går barn gjennom tre til fire sykler i oppveksten før de er store nok til en voksen sykkel.

Vekten på sykkelen spiller også en viktig rolle. Selv om lettere sykler er dyrere, er de langt mer behagelige for et lite barn å sykle. For et barn som veier mindre enn 40 kg vil det være vanskelig å kontrollere en sykkel som veier 15 kg.

For at det ikke skal bli en kamp hver gang de må ta på seg hjelmen, kjøp en som de faktisk liker utseendet på.

For å beskytte barnet ditt mot kutt og blåmerker fra de første, uunngåelige fallene, gi dem sykkelhansker og knebeskyttere.

Barn skal trives med å sykle. Av denne grunn er det viktig å ikke legge press på dem når de lærer å sykle, og heller ikke tvinge dem til å gå på lange turer. Hvis barnet ditt føler seg komfortabel på sykkelen og har det gøy, vil han eller hun sannsynligvis bli en livslang fan som gjerne vil bli med deg på utallige turer i fremtiden.

Bikesterredaktionen 13.03.2024 15:29

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY