• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ROCK MACHINE Rock Machine Gravel Bike Gravelride 500

Rock Machine Gravel Bike Gravelride 500
Beskrivelse

Adrenalinfull speedkule med rask respons og utmerket fremkommelighet

Storselgeren Rock Machine Gravelride 500, som pumper adrenalin, er en allsidig grusspesialist som kan dominere på alt fra glatte sykkelstier til langt mer utfordrende underlag. Dette er en robust speedkule som blander rask respons med smidig manøvrerbarhet og den nødvendige kursstabiliteten for at du skal kunne opprettholde høye hastigheter på slyngende grusveier og samtidig ha overtaket på landeveiene. En fryktløs allroundracer som leverer harmonisk manøvrerbarhet på nærmest alle typer underlag, gjennom alle årstidene.

Nøkkelen til suksess!

 • Masterer alt fra lekfulle grusveirallyer og eventyrlige stisyklingsutfordringer til daglige pendlinger på asfalt
 • Robust ramme i hydroformet aluminium med imponerende kraftoverførsel
 • Modern geometri som gir en litt mer oppreist basisstilling
 • Pålitelig 2x-drivlinje med feilfri ytelse fra kvalitetssikre Shimano (GRX-400)
 • Hydrauliske skivebremser i takt med fartressursene
 • Brede dekk av høy kvalitet sikrer godt grep og stabil kurs på alle typer underlag
 • Dedikerte monteringspunkter for skjermer og bagasjebærere
 • Pålitelige aluminiumskomponenter fra ONE1

Velbalansert kjørestilling for full kontroll over omgivelsene

Den trives selvsagt på asfalten, men viser sin virkelige styrke der en tradisjonell landeveissykkel møter motstand (lett løst grus er intet problem), og hvor en MTB ofte kan virke litt treg eller tung. Gravelride sikrer at du enkelt kan justere din posisjon i salen takket være sturets fleksible allsidighet, samtidig som den tilbyr en litt mer oppreist basisstilling enn det som er vanlig for tradisjonelle landeveissykler. Den balanserte kjørestillingen gir også en klar oversikt over omgivelsene, og sikrer full kontroll over trafikkbildet rundt deg.

Stilfullt aluminiumschassis med korrekte vinkler og god respons

Det elegant utformede chassiset består av en solid ramme i hydroformet aluminium med intern kabelføring og korrekte vinkler for god respons når du tråkker i pedalene. Moderne produksjonsmetoder gir rammen høy torsjonsstivhet, som praktisk talt sørger for at muskelkraften din blir effektivt omgjort til ønsket fart. Legg til dette en sporty og velbalansert gravelgeometri som sikrer at du kan sykle både fort og lenge med imponerende kontroll og utmerket oversikt over omgivelsene.

Kraftig 2x-drivlinje med smidig funksjon og bredt utvekslingsspekter

Med en komponentoppsett som inkluderer en kraftig drivlinje med 20 pålitelige gir fra kvalitetssikre Shimano (GRX-400), bestående av et solid kranksett med doble tandhjul (46-30T) kombinert med en kassett på 11-36T, tilbyr den et bredt utvekslingsspekter med fokus på litt høyere hastigheter. Og med en totalvekt på like under 11.5 kilo er sykkelen dessuten klar for klatring og virkelig i sitt ess på raske utforkjøringer, uansett underlag... nøkkelordene er allsidighet, hastighet, fremkommelighet og komfort!

Robust hjulsett og hydrauliske skivebremser som matcher fartsressursene

Når du trenger å bremse ned de robuste 28-tommers dekkene med 45 mm brede kvalitetsdekk fra WTB (Riddler Comp Tan Wall), har du tilgang til kraftige skivebremser fra Shimano (RX400) som er designet for å matche fartsressursene under både våte og tørre forhold. Og siden bremsene er hydrauliske, er bremsekraften enkelt å modulere.

Praktiske festepunkter for dedikert plass til alt ditt tilbehør

Selv om den først og fremst er designet for å tåle de tøffe utfordringene på ujevnt terreng, kan den selvfølgelig også utstyres med både skjermer og bagasjebærere (for både foran og bak), samt mange andre typer tilbehør. Dette gjør den ekstremt vanskelig å slå hvis du er på utkikk etter en rask jobbpendler med et nesten uendelig register. Den optimale allrounderen for deg som ønsker å kunne sykle på varierte underlag uten å risikere irriterende punkteringer så snart du forlater glatt asfalt for mer utfordrende terreng.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0069125
EAN-kode-
VaremerkeROCK MACHINE
FargeGlossmint/Silver/Black
Spesifikasjon
PersonaliseringLandeveissykling
ProduktserieRock Machine Gravelride
ModellserieRock Machine Gravel
KjønnUnisex, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Produsentens artikkelnummer-
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Produsentens artikkelnummer-
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
FramgaffelmaterialeAluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

29"
Hjul
ForhjulsnavSHIMANO TX HB-TX505, 32H, CENTER LOCK, QR Type
BaknavSHIMANO TX FH-TX505-8, 32H, CENTER LOCK, M10x135mm, QR Type
EikerSapim Leader, Stainless Black
FordekkWTB Riddler Comp Tan Wall, 700x45C
BakdekkWTB Riddler Comp Tan Wall, 700x45C
Dekkdimensjon45-622
FelgerWTB SX19, 32H
Drivverk
Girspaker-
Framgir-
Bakgir-
Kranklager-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

20-giret (2 x 10)
GirskifterserieShimano GRX
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Shimano GRX
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano GRX
Sykkelutstyr
Håndtak/Styretape-
KUNDENES MENINGER

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Rock Machine Gravelride

-23%
Rock Machine Gravel Bike Gravelride 200
11 290 kr
8 660 kr
Innsparing
Ikke på lager
 • L
 • M
 • S
 • XL
-30%
Rock Machine Gravelbike Gravelride 500
17 390 kr
12 128 kr
Innsparing
Ikke på lager
 • L
 • M
 • S
 • XL
-30%
Rock Machine Gravelride Crb 900 Sølv/Grønn/Svart
34 900 kr
24 470 kr
Innsparing
Ikke på lager
 • 52
 • 54cm
 • 56cm
 • 58cm

LIKNENDE PRODUKTER

-12%
Trek Gravel Bike Checkpoint ALR5
31 699 kr
28 040 kr
Innsparing
Finnes i flere varianter
-4%
Merida Grus Sykkel Silex 200
15 999 kr
15 290 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
 • XS
Merida Silex 400
20 499 kr
 • L
 • M
 • S
 • XL
 • XS

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY