• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

NS BIKES Ns Bikes Gravel Bike Rag+ 3 Hvit

Ns Bikes Gravel Bike Rag+ 3 Hvit
Beskrivelse

Mangesidig gravel-sykkel for kresne eventyrere med appetitt for kjøreglede og utfordringer

Trives du best når du raskt flyr frem på ulike typer underlag, vil den mangesidige eventyreren NS Bikes RAG+ 3 bli din beste venn. Den er allsidig, utholdende og pålitelig, og elsker når den glatte grusveien tar slutt og de virkelig røffe underlagene tar over. Den er laget for deg som vil ha maksimal fremkommelighet og høy komfort på en rekke forskjellige underlag, og den leverer samtidig alle forutsetninger for at du skal kunne være selvskreven herre på haugen. En rask allrounder med pålitelige egenskaper som leverer effektiv sykling takket være kombinasjonen av en skarp 1x-drivlinje på en robust aluminiumsramme med moderne geometri. En smart kombinasjon for intelligente vinnere som leter etter den optimale balansen mellom hastighet, fremkommelighet, pålitelighet og slitestyrke. Og hvis ønskelig kan den selvsagt utstyres med tilbehørene som gjør din daglige pendling enda mer brukervennlig.

Nøkkelen til suksess!

 • Lett og robust aluminiumsramme (AL6061-T6) med moderne gravel-geometri og mangesidige egenskaper
 • Aluminiums gaffel (Gravel+ Alloy Fork) med responsiv styringsfølelse selv i bratte kurver
 • Moderne gravel-geometri som øker sykkelens bruksområde med høy komfort
 • Prøvd 1x-drivlinje med 11 gir fra SRAM (Apex) med utveksling for alle former for tempo
 • Mekaniske skivebremser med lite vedlikeholdsbehov som leverer pålitelig bremseevne i all slags vær
 • Robust hjulsett med gripevennlige dekk fra WTB (Riddler) som kan håndtere alt fra glatt asfalt til røffe underlag
 • Tilpasset for å takle dekk med bredde opp til 45mm (622/700c) eller 2,2" (650b)
 • Gjennomgående aksler både foran og bak skaper et stivere hjul og gir deg økt kontroll
 • Mange dedikerte festepunkter som er tilpasset for alle tilbehør som gjør livet litt enklere

Aluminiumsramme med en moderne geometri som bygger økt selvtillit

Rammen består av NS Bikes lette men slitesterke aluminiumsramme (6061-T6) som er eksemplarisk vridningsstiv og låner mange av sine beste egenskaper fra betydelig dyrere sykler. Modellen har en moderne gravel-geometri som øker sykkelens bruksområde og den elegante kabeldragningen kan få enhver kresen sykkelmekaniker til å bli smått lyrisk! Denne versjonen er i tillegg utstyrt med en lett aluminiums gaffel som skaper en stabil styringsfølelse (selv når du laster den tungt) og maksimerer presisjon og smidighet. Takket være kombinasjonen av førsteklasses materialer og en moderne geometri er dette en fleksibel eventyrer som sørger for at du kan bruke mange timer i salen, selv i røft terreng.

Både rammen og gaffelen har mange festepunkter som er tilpasset for en rekke forskjellige typer tilbehør (skjermer, bagasjebærere, vesker, flaskeholdere, etc), noe som både bidrar til å skape en mer praktisk helhetsfølelse og gjør livet i salen litt enklere. Og som det meste fra NS Bikes har den nav med gjennomgående aksler (som gir et robustere hjul), en cockpit med et bukkehornstyre, en kombinasjon som er grunnlaget for dens mangesidige egenskaper.

Prøvd 11-girs drivlinje som takler nesten alle former for tempo

På denne versjonen finner du en prøvd 1x-drivlinje med 11 pålitelige gir fra SRAM (Apex) med en utveksling som leverer tilstrekkelige fartsegenskaper for at selv ambisiøse eventyrere skal kunne henge med i forskjellige former for tempo. Når det går unna, øker kravene til bremseevne, og derfor er RAG+ 3 utstyrt med mekaniske skivebremser fra Tektro (MD-C510), noe som både reduserer vedlikeholdsbehovet og sørger for at du har tilgang til pålitelig bremseevne året rundt, uansett om det er regn, slapsevær eller støvete. Her i Skandinavia er det riktignok sjelden med milevis lange nedoverbakker, men dårlig vær og ujevne underlag er svært vanlig, og der leverer skivebremser mye mer pålitelig ytelse enn tradisjonelle felgbremser.

Robust hjulsett som takler både glatt asfalt og virkelig røffe underlag

Hele sykkelen ruller på et robust hjulsett med et par 45 mm brede kvalitetsdekk fra WTB (Riddler), som kan oppsummeres som et par gripevillige dekk som sørger for at du kan fly fram både på alt fra glatt asfalt til røffe underlag uten å måtte bekymre deg for å få en masse kjedelige punkteringer. Sykkelen tillater også at du kan montere dekk med 2,2" bredde (hvis du velger å kjøre med 27,5-tommere), noe som skaper ytterligere fremkommelighet og sørger for at du bekymringsløst kan tråkke videre uten å måtte ta hensyn til hvilket underlag som gjelder for øyeblikket. Du kan selvsagt utstyre sykkelen med piggdekk om vinteren, eller hvorfor ikke sette på et par smale slicks hvis du bare kjører på glatt asfalt... du velger selvsagt selv!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0102270-0129
EAN-kode-
VaremerkeNS BIKES
FargeVit
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0102270
Spesifikasjon
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Vekt (ifølge produsenten)11.9
Elektrisk sykkelNei
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Mekanisk skivebremse
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

11-delt (1 x 11)
GirskifterserieSRAM APEX
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Uten gir
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
SRAM APEX
Rammesett
Rammestørrelse-
RammeNS Bikes AL6061-T6 custom formed and butted tubes, tapered integrated headtube, 142x12mm dropouts
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelNS Bikes Gravel+ Alloy fork, 15mm dropouts, 1.5T, NS thru axle
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
Hjul
Forhjulsnav-
Baknav-
Eiker-
Felger-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon47-622
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Sete-
Håndtak/Styretape-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i
 • 2023
 • 28"

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY