• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ORBEA Orbea Gravel Bike Terra H30 1X Metallic Night Black

Orbea Gravel Bike Terra H30 1X Metallic Night Black
Beskrivelse

Sykkelen for ambisiøse grussyklister som søker maksimal fremkommelighet

Leter du etter et allsidig spansk grusbygg hvor fokus ligger på maksimal fremkommelighet og lange dager i salen med rett stabilitet og høy komfort også på utfordrende underlag, så er Orbea Terra H30 1X det perfekte valget. Takket være pålitelige materialer og en helt ny geometri for i år, er denne allsidige grussykkelen ekstremt utholdende... med nye Terra kan du både pendle, kondisjonstrene samt krysse kontinenter på en og samme sykkel. Den kjenner nesten ingen grenser og har kapasitet til å ta deg med til helt nye steder, enten det er en rask snarvei til jobben eller en lang søndagstur i uutforsket terreng. Den representerer en førsteklasses introduksjon til en verden av spennende eventyr, og er både rask, komfortabel, praktisk og inneholder mye pålitelig teknologi.

Nøkkelen til suksess!

 • Passer utmerket for lange, harde mil på både asfalt, grusvei og andre utfordrende underlag
 • Førsteklasses ramme i trippelredusert aluminium (hydroformet) med imponerende kraftoverføring
 • Forstykke i karbonfiber (Terra OMP carbon) som leverer en herlig direkte følelse i styringen
 • Geometri fullstendig tilpasset grussykling som gir høy komfort og en distinkt kjøreopplevelse
 • Slagkraftig 1x-drivlinje med 11 velsmurte gir fra Shimano (GRX RX812/RX600) med fokus på driftssikkerhet
 • Kraftige hydrauliske skivebremser (RX400) som gir konsekvent bremsekraft uansett forhold
 • Hjulsett fra Orbea (OC1) utstyrt med 38mm brede dekk fra Vittoria (Terreno Dry Gravel G2.0 TNT)
 • Rammen og gaflens design tillater dekkbredder på opptil 45mm (700c) eller hele 50mm (650b)
 • Utrustet med kvalitetskomponenter og dedikerte festepunkter for alt ditt tilbehør

Førsteklasses aluminiumsramme med de riktige vinklene og gjennomtenkte detaljer

Vi kunne ha skrevet spaltemeter om den nyutviklede rammen, men vi nøyer oss med å si at et grundig utviklingsarbeid sikrer at den trippelreduserte og hydroformede aluminiumsrammen (Terra Hydro disc) lar deg tilbringe mange lange timer i salen, hvor både komfort og kursstabilitet har høy prioritet. I front sitter et forstykke i karbonfiber (Terra OMP Carbon), som demper vibrasjoner og bidrar til en solid følelse og maksimal presisjon i styringen. Legg til et ekstremt allsidig styre som er fundamentet for dens smidige manøvrerbarhet, allsidighet og pålitelige kjøreopplevelse.

Slagkraftig japansk 1x-drivlinje med stort fokus på driftssikkerhet

Under panseret finner du en ekstremt slagkraftig 1x-drivlinje fra kvalitetssikre Shimano (GRX 812), og det handler kort sagt om 11 pålitelige gir som styres via et tradisjonelt mekanisk reglage. En pålitelig 1x-drivlinje som er utviklet for grus og som i prinsippet aldri gir opp samt har fått enstemmig ros for sin distinkte og smidige giring. En førsteklasses spansk design utelukker selvsagt alle former for middelmådige standardprodukter, og den velrenomerte japanske drivlinjen kombineres med et robust veivparti (RX600) med enkeltkrans (40T) samt en 11-delt kassett (11-40T), som sammen gir et bredt spekter men samtidig legger stor vekt på nettopp driftssikkerheten.

Kraftige hydrauliske skivebremser med pålitelig bremsekraft i all slags vær

Når det går fort, øker kravene til bremsekapasiteten og derfor er sykkelen utstyrt med hydrauliske skivebremser fra Shimano (RX400), som både sikrer minimalt vedlikeholdsbehov og gir deg tilgang til kraftig bremsekraft året rundt, uavhengig av om forholdene er tørre, våte eller slapsfylte.

Hjulsett med dekk som takler alt fra glatt asfalt til virkelig krevende underlag

Konstruksjonen ruller på et robust hjulsett fra Orbea (OC1) med gjennomgående aksler utstyrt med et par 38 mm brede dekk av høy kvalitet fra Vittoria (Terreno Dry Gravel G2.0 TNT). Disse svært grepssikre dekkene sikrer at du kan sykle raskt på alt fra jevn asfalt til svært ujevne underlag uten å måtte bekymre deg for unødvendige punkteringer.

Velkonstruert spansk grussykkel for ambisiøse syklister med høye krav

Det er med andre ord den perfekte sykkelen for ambisiøse grussyklister som er på jakt etter en prisgunstig balanse mellom lav vekt, høy hastighet og maksimal fremkommelighet og pålitelig styring. Selv om den kanskje først og fremst er designet for å takle tøffe underlag, er den takket være sin moderne geometri, førsteklasses 1x-drivlinje og dedikerte monteringspunkter et utmerket valg også for kuperte landeveier og svingete sykkelstier på vei til jobben. Hvis du forventer maksimal valuta for pengene, og søker kvalitet, allsidighet, slitestyrke og endeløs underholdning i salen, da har du funnet det rette valget!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0101567-M474
EAN-kode-
VaremerkeORBEA
FargeMETALLIC NIGHT BLACK
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0101567
Spesifikasjon
PersonaliseringGrus
ProduktserieOreba Terra
ModellserieOreba Terra
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Produsentens nettstedwww.orbea.com/se-en/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

11-delt (1 x 11)
GirskifterserieShimano GRX
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano GRX
ModellserieOreba Terra
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
FramgaffelmaterialeKarbonfiber
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
Hjul
Hjul-
Forhjulsnav-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon38-622
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Sete-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Oreba Terra

LIKNENDE PRODUKTER

Orbea MTB Wild M-Team Artichoke Matt/Lilac Matt
27 999 kr
Finnes i flere varianter
Orbea MTB Wild M-Ltd Blue Stone Gloss/Copper Matt
27 999 kr
Finnes i flere varianter

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY