• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

DETTE BØR DU VITE NÅR DU KJØPER SYKKEL PÅ NETT

Dette bør du vite når du kjøper sykkel på nett

Hvis du fortsatt er usikker på om det er sikkert å kjøpe sykkel på nett, bør du ta en titt på denne artikkelen. Når du skal kjøpe noe så viktig som en sykkel, skal man ta hensyn til hvor og av hvem man handler fra. Dette er med tanke på både kvalitet på sykkelen, samt førmontering forhandleren gjør. Det er høyst viktig at visse ting er gjort før sykkelen blir sendt til deg og at du selv gjennomfører de nødvendige justeringene før du tar i bruk sykkelen for første gang. Hvis dette er i orden, er det i dag minst like sikkert å kjøpe sykkel på nett, som fra en forhandler du kan ta i hånda etter endt kjøp. For ikke å glemme at du kan gjøre alle vurderinger på forhånd – rett fra sofakroken!

 

Vi har tatt utgangspunkt i hvordan vi gjør det hos Bikester, og vi kan derfor ikke garantere at det gjøres slik hos alle sykkelforhandlere på nett.

 

DETTE SKAL VÆRE GJORT FØR DU MOTTAR SYKKELEN

De fleste seriøse forhandlere har et utmerket verksted med mekanikere som har lang erfaring til å sette sammen og teste sykkelen før utsendelse. Hos oss blir alle sykler mottatt direkte fra leverandøren og blir så sendt til vårt Bikester sykkelverksted, hvor våre mekanikere har opptil 20 års erfaring med reparasjon og motering av sykkel. Her blir gir, hjul og bremser montert og alle muttere og skruer dobbelsjekkes. Slik forgår det:

 

Navgir eller kjedegir kan tilpasses

STEG 1: GIR

Uansett om du har et kjedegir, planetgir eller navgir er det viktig at du kan stole på at ditt gir fungerer slik det skal. Gir som er perfekt innstilt gir økt kjøreglede og bedre kraftoverføring i pedalene. Kjenner du at girene dine hakker er det som oftest bare en finjustering som må til. Det kan være lurt å få en sykkelmekaniker til å ta en titt på dette før problemet blir for stort.

 

STEG 2: HJULRETTING

Hjulene er ikke alltid riktig sentrert når sykkelen kommer fra produsenten. Vi sentrerer derfor hjulene og passer på at eventuelle feilaktigheter som kan ha oppstått på fabrikken forsvinner. Våre hjul leveres aldri uten at vi først har justert de for en optimal funksjon og du kan få dekk som har gjennomgått hjulretting. Det kan også være smart å sjekke lufttrykket, og finne ut om du har riktig luftrykk for feks vintersykling eller for eksempel gi piggdekkene for sykkelen en test

 

STEG 3: BREMSEJUSTERING

Mekaniske felgbremser og hydrauliske bremsesystemer må innstilles og kontrolles av en fagdyktig sykkelmekaniker før vi kan konstatere at de er sikre. Før levering gjennomføres derfor en detaljert bremsetest på alle sykler.

Ta en siste sjekk før du drar

 

STEG 4: SISTE SJEKK

Helt til slutt dobbeltsjekker våre sykkelmontører en ekstra gang alle skruer, bremser, suspensjoner, lagre, kjeder og alt som er essensielt for din sikkerhet. Hver sykkel som pakkes og blir gjort klar for salg, kvalitetssikres av en av våre Bikester mekanikere, som setter sin signatur på kartongen.

 

DETTE MÅ DU GJØRE ETTER DU MOTTAR SYKKELEN

Vi kunne ønske det var slik at en sykkel bare kunne pakkes opp og det bare var å sykle ivei. Men for at en sykkel skal kunne fraktes så sikkert og skadefritt som mulig blir ofte framhjulet, styret og pedalene tatt av. Dette er ikke for å gjøre det vanskelig for deg, men for at sykkelen ikke skal ta skade av frakt. Det er derfor nødvendig at du gjør de siste finjusteringene hjemme før sykkelen er kjørbar. Når vi sender deg en sykkel følger alle nødvendige verktøy med i pakken samt en godt beskrevet guide som beskriver hvordan du utfører monteringen. Selvom man er utstyrt med en detaljert guide kan det fortsatt være vriet å sette sammen disse delene hvis man ikke har peiling på sykkel fra før. Det har Ikea bevist for oss alle, minst en gang i livet. Derfor har vi funnet frem en video som demonstrerer hvordan finjusteringene skal gjennomføres. Så ta en kjapp titt før du setter på deg mekanikerhanskene, så kan du være skråsikker på at du gjør det riktig og at sykkelen er sikker å kjøre.

 

"Hver sykkel som pakkes og blir gjort klar for salg, kvalitetssikres av en av våre Bikester mekanikere, som setter sin signatur på kartongen. "

 

HAR DU PROBLEMER ELLER ØNSKER SPESIELLE JUSTERINGER?

For å gjøre det enklest mulig for deg at vi samlet løsningen til de mest vanlige problemene som kan oppstå ved bruk av sykkel i konkrete videoer nedenfor. Her finner du informasjon om hvordan du skal ta vare på din sykkel og hvordan du forbedrer eller fikser små problemer som lett oppstår når man sykler mye. Skulle du ikke finne svar på det du lurer på, kan du når som helst kontakte oss via vår kundeservice. Vi hjelper deg gjerne med hva enn du måtte lure på.

 

RAMMEINNSTILLINGER

Når du har en sykkel med suspensjon, skal gaffel og støtdempere tilpasses kroppsvekten din.

 

FINJUSTERING OG ERGONOMI

Lær mer om hva som er din perfekte setevinkel, setehøyde og andre innstillinger du kan gjøre for å tilpasse sykkelen din etter dine personlige behov.

 

PUNKTERING ELLER AVHOPPET KJEDE

Om uhellet skulle inntreffe og du punkterer et hjul, eller kjede ditt hopper av, kan det være veldig smart å være føre var og vite hvordan du fikser det

 

BØYD HJUL

Slik retter du opp og reparerer et hjul som har blitt bøyd.

 

tørk over sykkeldelene

 

VEDLIKEHOLD OG SLITASJE

Få tips til hvordan du rengjør sykkelen etter sykkeltur samt hvilke deler du bør skifte ut regelmessig, slik at sykkelen din kan yte bedre og være sikker i bruk.

Bikesterredaktionen 14.03.2024 10:34

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY