Online sykkel shop - Bikester
Midlertidig stengt – vi bygger om for deg! Nyåpning med mange spennende tilbud 15. mars!
GRATIS RETUR
FRI FRAKT PÅ MINDRE VARER FRA 999 KR 6
categoryHeader_2812_1Dame
Racersykler for damer – små ting som gjør stor forskjell
Det er bare flere og flere damer som har falt for racersykler. Dette har resultert til at flere sykkelprodusenter har begynt å tilvirke racersykler som er spesial designet for damer. Damer og menn har jo stort sett samme krav på sine sykler, så en sykkel som ikke er dametilpasset funker oftest like bra. Men fordelen med en dametilpasset sykkel er at de har kortere styrerør, smalere styre, mindre håndtak og en sadel spesielt utformet for anatomien til en kvinne. Siden damer kan velge både dametilpasset og ”vanlige” racersykler, sjekk gjerne ut våre andre sykler også!

Racersykler Dame

0 Produkter
Beklager, ditt søk ga for øyeblikket ingen treff i vårt sortiment.

Landeveissykling er ikke kun for menn!

Tradisjonelt sett er det menn som har dominert sykkelsporten. Imidlertid ser vi nå en økende interesse blant damer, spesielt innen landeveissykling. Det har også sykkelprodusentene fått med seg, og det finnes nå et bredt utvalg av racersykler til damer. Vi hjelper deg med å finne den som passer best!

Raske konkurransesykler

Racersykling, eller landeveissykling, er sykling som foregår på landeveier som gjerne er asfalterte. Du har kanskje hørt om Giro de Italia? Det er en av de største sykkelløpene i verden, hvor de beste racersyklistene konkurrerer om den gjeve førsteplassen. For å oppnå den høye farten som kreves i slike konkurranser, er det nødvendig med sykkel som er spesialdesignet for fart. Racersykler har disse egenskapene. Blant annet er styret plassert lavere enn setet for å gi syklisten en aerodynamisk sittestilling, som fører til høyest mulig fart. VOTEC VRd CompSyklene er stive og har egenskaper som gjør at pedaltråkkene svært effektivt overføres til fart. Videre har racersykler ofte smale dekk, som også påvirker aerodynamikken. Disse egenskapene sørger for at racersykler er svært raske, men det kan imidlertid gå på bekostning av komforten. Derfor er det ekstra viktig å velge en sykkel som er riktig størrelse for deg, og som passer til din kroppsform. Det betyr ofte at kvinner sitter mer komfortabelt på racersykler til damer enn på unisex-sykler.

Racersykler som er spesialtilpasset for damer

Menn og kvinner har ofte samme ønsker og krav når det kommer til sykler og sykkelegenskaper. Likevel er det flere småting som kan utgjøre en stor forskjell når det kommer til landeveissykling, og som kvinne kan det være lurt å vurdere racersykler for damer. Racersykler for damer er, logisk nok, spesialtilpasset den kvinnelige anatomien. De har mindre håndtak som passer bedre til kvinners normalt sett mindre hender, et smalere styre, et kortere styrerør og et tilpasset sete. Det er likevel viktig å huske på at kvinner ikke nødvendigvis må velge racersykler til damer, de kan helt fint også velge unisex-sykler. Racersykler til damer passer spesielt godt til lavere kvinner som trenger mindre sykler, mens det ofte er mer likegyldig for høyere kvinner om de velger racersykler til damer eller unisex-sykler. Dersom du er usikker på hvilken sykkel som passer best for deg, både med tanke på modell, størrelse og egenskaper, så hjelper vi deg gjerne. I Bikester er kunnskap og kundeservice i høysetet, og vi har lang erfaring og høy kompetanse med både sykler og sykkelutstyr til menn og kvinner.