• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

HVILKEN ELSYKKEL BØR JEG KJØPE?

Hvilken elsykkel bør jeg kjøpe?

Når du skal kjøpe elsykkel bør du tenke over hva slags egenskaper du trenger i en sykkel. I dag finnes elsykler både som terrengmodeller, landeveissykler, hybridsykler og bysykler, for å nevne noen. Sjansen for at du skal trives med sykkelen din er mye større dersom du bruker litt tid før du velger modell.


 

KJØP EN ELSYKKEL SOM DEKKER DINE BEHOV

Utvalget av elsykler har økt eksponentielt de senere årene, samtidig som prisene generelt har gått nedover. Det betyr at du kan finne elsykler som koster fra noen få tusenlapper opp til flere titalls tusen kroner. For å finne ut hvilken elsykkel som er riktig for dine behov, kan du sette opp en liste med ønsker for din nye sykkel, og så vekte hva som betyr mest for deg. Er du for eksempel mest opptatt av å ha en lett sykkel, eller er det batterikapasiteten som er viktigst? Skal du sykle i terrenget eller på landeveien? Spiller ikke type motor noen rolle, eller går du for det velprøvde og robuste – men også dyre – systemet med krankdrift? Dette kan være med på å peile deg inn på hva slags sykkel som passer best for akkurat deg.

Velg rett type elsykkel for ditt bruk


MOTORTYPER OG BATTERISYSTEMER

Mange av de tidligste elsyklene var ganske tunge, og hadde motordrift på enten forhjul eller bakhjul – såkalt navdrift. Bosch og en del andre produsenter startet så produksjon av sykler med krankmotor og sensorstyring, det vil si at elmotoren føler hvor mye kraft som brukes på pedalene, og justerer driften etter det. Disse syklene var temmelig dyre i innkjøp i starten, men sykkelfølelsen og komforten var generelt bedre enn på sykler med navdrift, og krankmotoren ble raskt svært populær blant elsykkelfans over hele verden. Kombinert med kraftige li-ion-batterier på 300 til 600 wattimer gir denne sykkeltypen mange mil med komfortabel sykling, og produsentene tilbyr et bredt spekter med reservedeler og servicemuligheter.

 

HVILKE TYPER ELSYKKEL KAN DU VELGE BLANT?

Du kan velge mellom mange ulike modeller av elsykkel, og typer av drivsystemer.

DISSE TYPENE ELSYKKEL DOMINERER DET NORSKE MARKEDET:

  • Bysykkel, også kalt «city bike»
  • Hybridsykkel, beregnet på jobbsykling og fritidsbruk
  • Grus- og terrengsykler, ofte med solid dempegaffel og avansert girsystem
  • Frakte- og transportsykler, med ekstra stor fraktekapasitet
  • Fatbikes og spesialsykler


De to første sykkeltypene er klart mest utbredt, og det er også her du finner de største prisvariasjonene. Du kan finne en ny elsykkel i disse kategoriene til under 10 000 kr, men da gir du avkall på ting som lav vekt, krankmotor og deler av høy kvalitet som vil holde lenge. Likevel kan du nyte godt av mange av fordelene med elsykkel allerede i denne prisklassen.

De fleste elsyklene i hybrid- og city-kategorien ligger på mellom 20 og 30 000 kr, men da får du også en solid sykkel med krankmotor og opptil 10 gir. Disse syklene har vanligvis deler som varer lenge og har god kvalitet. Du får i tillegg bedre komfort og muligheter til å skifte ut deler som sete og setepinne, bremser og styre for å tilpasse sykkelen bedre til din egen smak.

Sykler i prisklassen over 30 000 har som regel svært høy kvalitet på alle deler av konstruksjonen, og samtidig en kraftig motor med tilhørende batterisystem.


Bikesterredaktionen 14.03.2024 08:35

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY