Online sykkel shop - Bikester
Midlertidig stengt – vi bygger om for deg! Nyåpning med mange spennende tilbud 15. mars!
GRATIS RETUR
FRI FRAKT PÅ MINDRE VARER FRA 999 KR 6

Ansvarlig shopping

Prøver du å finne produkter produsert på en mer ansvarlig måte? Eller kanskje du vil vite hvordan du kan forlenge levetiden til friluftsutstyret ditt? Denne siden inneholder en rekke nyttige verktøy du kan bruke for å finne frem til svaret.

Velg et emne fra ikonene nedenfor for å hoppe rett til det, eller scroll nedover for å lære mer.


Bærekraftsertifiseringer

Har du sett et bærekraftssertifikat på et produkt? I en stadig mer "greenwashed" verden kan det være vanskelig å finne ut hvilke påstander du kan stole på. Derfor har vi dekodet noen av de vanligste for deg.

Disse globalt anerkjente standardene fokuserer alle på produktrelaterte miljø-, dyrevelferds- eller sosiale fordeler. Og enda bedre, de er alle tredjepartssertifisert også.

Velg en av dem for å finne ut mer.

GOTS: Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard er (som navnet antyder) en globalt anerkjent standard spesielt for organiske tekstiler.

Standarden måler nøye produksjonen av organisk materiale opp mot miljømessige og sosiale kriterier (alt fra kjemikalier som brukes i fargestoffer til behandling av arbeidere!). Dette lar deg velge økologiske produkter hentet fra mer ansvarlige leverandørkjeder.

Det er to GOTS-etiketter. Produkter merket «organisk» inneholder over 95 % organiske fibre. Produkter «laget med organiske materialer» er minst 70 % organiske fibre.

Handle GOTS-produkter her .

bluesign APPROVED & bluesign PRODUCT

bluesign er et pålitelig system som fokuserer på hvordan tekstiler, fargestoffer og tilbehør produseres. Det gjør produksjonsprosessen tryggere for arbeidere, kunder og miljøet – ved å forby farlige kjemikalier i alle ledd.

For at en produktdel (for eksempel stoffet eller et tilbehør) skal være bluesign-APPROVED, kan merker bare bruke kjemikalier som oppfyller bluesigns høye standarder.

For å være et bluesign PRODUCT må et produkt inneholde minst 90 % bluesign APPROVED tekstiler og 30 % bluesign APPROVED tilbehør.

Utforsk våre bluesign-produkter her .

RDS: Responsible Down Standard

Hvis du kjøper vinterklær eller sovepose som inneholder dun, bør du holde øye med RDS-godkjenningsstempelet.

Denne lille hvite fjærlogoen betyr at fjærene i ditt polstrede produkt kommer fra fugler der fysiske og følelsesmessige behov er blitt dekket til fulle. Praksis som levende plukking og tvangsfôring er forbudt.

For å nå denne standarden må gårder passere strenge velferdskrav. Det er betryggende at hele prosessen blir evaluert: fra avl til fjærinnsamling og hvordan sluttproduktet er laget.

Se våre RDS-produkter her .

GRS: Global Recycled Standard

Fans av resirkulerte materialer bør holde øye med GRS-logoen. Den globale resirkulerte standarden er nr. 1, universelt anerkjent sertifikat for produkter som inneholder resirkulerte fibre.

I tillegg til å kjempe for høyere prosentandel av resirkulert innhold i produkter, regulerer GRS ansattes arbeidsforhold og kontrollerer strengt bruken av kjemikalier i produksjonsprosessen.

Så hvis et produkt har denne logoen, er det laget med minst 50 % resirkulert materiale, på en måte som er mindre skadelig for mennesker og miljø.

Utforsk våre GRS-produkter her .

RWS: Responsible Wool Standard

Når du søker etter en ny ullfavoritt, se etter RWS-logoen. Denne frivillige standarden fokuserer på helsen til sauene ullen din kommer fra.

For å bli RWS-godkjent må gårder oppfylle strenge velferdskrav. De ernæringsmessige, fysiske og emosjonelle behovene til hvert dyr må dekkes og praksiser som mulesing er forbudt.

Gårder må også beskytte velferden til sine arbeidere og forvalte deres land på en miljømessig progressiv måte; beskytte jordhelse og biologisk mangfold.

Utforsk RWS-produkter her .

STANDARD 100 by OEKO-TEX

STANDARD 100 by OEKO-TEX er et av de mest kjente tekstilsikkerhets- og kvalitetssertifikatene i verden.

Hvis du ser STANDARD 100 by OEKO-TEX-etikett på et produkt, kan du være sikker på at hver del av det – fra tråd til knapp – har bestått strenge tester for helseskadelige stoffer.

Hvert år blir standarden revidert i tråd med de nyeste lovene og vitenskapelig forskning – slik at du kan ha full tillit til dens vurdering.

Finn STANDARD 100 by OEKO-TEX-produkter her .

Fair Trade Certified

Fair Trade USA er en ideell organisasjon som jobber med et stort, globalt nettverk av produsenter, merkevarer og organisasjoner. Deres mål? Å fremme rettferdig forretningspraksis; setter mennesker og planeten først.

Når du ser et produkt med Fair Trade-sertifisert segl, kan du være trygg på at det oppfyller seriøse sosiale, miljømessige og økonomiske standarder.

Disse inkluderer ansvarlig innkjøpspraksis, pålitelig levebrød og bedre lønn for bønder og arbeidere, tryggere arbeidsforhold og transparente forsyningskjeder.

Handle Fair Trade Certified produkter her .


Bærekraftsfilter

Bruk våre filtre for enkelt å finne produktene som stemmer overens med dine egne verdier.

Foreløpig kan du filtrere via vanlige bærekraftssertifikater, men vi vil utvide disse i fremtiden.

Du finner alle våre filtre til venstre i nettbutikken.


Guider

Å gjøre mer ansvarlige kjøp handler naturligvis om mer enn bare sertifikater.

Det er en rekke faktorer å tenke på og valg å ta. For eksempel, bør du velge klær laget av plantebaserte materialer eller syntetiske stoffer? Eller hvordan kan du vedlikeholde utstyret ditt for å få det til å vare lenger – slik at du kan unngå å bytte det ut?

Vil du lære mer? Velg et emne nedenfor og utforsk guidene:

Generelle emner
Sesong