• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

El-sykkel deler

Elcykkeltilbehør som forlenger levetiden på din elsykkel

Elsykler gjør det mulig å transportere seg lengre avstand i høyere hastigheter. Deler og tilbehør vil derfor utsettes for mer slitasje enn på en vanlig sykkel. Det finnes spesifikke elsykkeltilbehør som er utformet for å klare mer stress og belastning enn vanlige deler. Disse delene er merket slik at du enkelt kan avgjøre om delen er utformet for en Pedelec, assistert elsykkel eller S-Pedelec-modell. Alt du trenger å gjøre er å utstyre din elsykkel med passende deler og erstatte slitte komponenter på vår side for elsykkeldeler.

Til Elsykkeldeler

El-sykkel belysning

Sykkelbelysning drives oftest av et navdynamo med en spenning på 6 V. På mange elsykler er et navdynamo overflødig ettersom batteriet kan forse både motor og belysningssystem med el. Husk på at elsykkelbatterier gir en annen spenning enn vanlige sykkelbatterier. Det er også viktig å vite at batterier fra forskjellige produsenter gir ulike spenninger (for eksempel 24 V, 36 V, 48 V). Av den grunn kan du ikke montere hvilken lykt som helst på din elsykkel. Produsenten oppgir eksakt hvilken av deres sykkellykter som kan tilkobles hvilket batteri.

Strøm fra sykkelbatteriet gjør at sykkellampene får et vedvarende lys. Front- og baklykt drives via det elektroniske displayet som er montert på styret. LED-lamper er den mest effektive formen av belysning. De forbruker mindre kraft, skinner ekstremt sterkt og er mer holdbare.

Sykkellamper for elsykler

Hva er de juridiske kravene for bruk av aktive lykter på elsykler?

  • Strømforsyning kan skje via batterier, oppladningsbare batterier og dynamo
  • I henhold til lov skal en hvit lampe være plassert fram på sykkelen og en rød lampe bak
  • Blinkende lykter er tillatt i dagslys og bremselys er tillatt
  • Sykkelbelysningen trenger ikke å være fastmontert men må settes opp ved mørker og dårlig sikt
  • Lyktene må plasseres slik at andre trafikanter ikke blendes
  • Blinkende lykter er tillatt så lenge de til sammen har en kapasitet på fire candelaer
  • Maks to lykter og to reflekser får monteres

Hva er de juridiske kravene for bruk av aktive belysningssystem på S-pedelecs?

  • S-Pedelec-syklister er pålagt å permanent montere belysningen

El-sykkel dekk

El-sykler er tyngre og dekker vanligvis lengre avstand enn en vanlig tråsykkel. Det gjør at dekkene slites fortere. De mest kjente dekkprodusentene som Schwalbe eller Continental har utviklet egne særskilte el-sykkeldekk. Du gjenkjenner disse dekkene ved merkingen på siden av dekket hvor det står: "E-bike ready".

El-sykkel dekk

"E-bike ready" dekk har bedre punkteringsbeskyttelse

Ettersom elsykler ikke trenger å ha spesielt tilpassede, kan alla dekk som passer på felgen brukes. Vi anbefaler imidlertid et tilpasset el-sykkeldekk – ettersom de tilbyr bedre punkteringsbeskyttelse.

Det finnes elsykler for både bymiljø, landevei, transport og off-road. Dekkene skal velges basert på at de passer terrenget de skal brukes i og lufttrykket bør kontrolleres regelmessig. Dette holder nede rullemotstand og beskytter dekket. Det optimale dekktrykket for ditt dekk er angitt på siden av dekket.

S-pedelecs

S-Pedelec elcyklar kräver specifika däck. Endast däck med märkningen "ECE-R75" är godkända i hela Europa, och kan endast bytas ut med ett liknande däck. Var uppmärksam på däckets mönsterdjup, eftersom det inte får ha ett minsta djup på mindre än en millimeter.

S-pedelecs trenger dekk med en spesiell merking

S-Pedelec elsykler krever spesifikke dekk. Kun dekk med merkingen "ECE-R75" er godkjente i hela Europa, og kan kun skiftes ut med et motsvarende dekk. Vær oppmerksom på dekkets mønsterdyp ettersom det ikke får ha et minste dyp på mindre enn en millimeter.

Du finner de perfekte dekkene for din Pedelec eller S-Pedelec på vår side i kategorien: El-sykkel Dekk

El-sykkel kjeder

Sykkelkjeden er utsatt for mye slitasje og eksponeres dessuten hele tiden for fukt og all slags vær. Elsykkelkjeder slites ut raskere enn normale kjeder ettersom de utsettes for tøffere belastning hvilket medfører større slitasje.

Kontroller kjedens tilstand med en kjedemeter eller ta hjelp av en fagmann. Hvis du må skifte ut kjeden, anbefaler vi at du velger en som er elsykkel-spesifikk. Disse er laget i et mer robust material som gjør dem mer holdbare. De gir også optimal ytelse og en jevnere giring. El-sykkelkjeder kjennes lett igjen gjennom en logotype eller tekstmerking på pakken.

El-sykkel kjeder

Krankearmer og kjederinger for el-sykler

Krankarmene og kjeden er to viktige el-sykkeldeler. Disse komponentene overfører kraft fra benene til kjeden. Dersom disse delene må skiftes ut må du ta stilling til et par enkle faktorer.

Det finnes ulike produsenter som utvikler egne varianter av krankarmer og kjederinger. Når du kjøper nye komponenter må du være oppmerksom på om disse er kompatible med motoren din. For eksempel: er krankarmen kompatibel med både Shimano-motor og Bosch-motor? Samme sak gjelder for drev. Bosch-motorer har ganske små kjedebånd med 14 til 20 tenner. Shimano-motorer bruker større kjeder med 34 og 38 tenner.

Det finnes ulike produsenter som utvikler egne varianter av krankarmer og kjederinger. Når du kjøper nye komponenter må du være oppmerksom på om disse er kompatible med motoren din. For eksempel: er krankarmen kompatibel med både Shimano-motor og Bosch-motor? Samme sak gjelder for drev. Bosch-motorer har ganske små kjedebånd med 14 til 20 tenner. Shimano-motorer bruker større kjeder med 34 og 38 tenner.

Bikesterredaktionen 14.03.2024 10:18

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY