• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

NS BIKES Ns Bikes Trail Mtb Define Al 170 1 Svart / Kobber

Ns Bikes Trail Mtb Define Al 170 1 Svart / Kobber
Beskrivelse

Temperamentsfull sykkel for deg som vil mestre nedoverløyper

Leter du etter et sykkelbygg med temperament, som har hele 180/170 mm slaglengde og en kraftig 1x-drivlinje som sikrer at du uanstrengt kan suse fram ute i det fri, samtidig som du har full kontroll på utstyret? Den heltdempede NS Bikes Define AL 170 1 byr på spenstig kjøreglede i et ekstremt balansert kombo som er tilpasset for de av oss som ønsker å mestre alle slags nedoverløyper. En skarp sykkel for oss som foretrekker utfordrende stier i krevende nedoverløyper, men som også koser seg med en full dag i bikeparken. Dette er en rask, stabil, og morsom sykkel som også liker å klatre, og kombinerer kursstabilitet med allsidighet i enhver type utfordrende terreng, både nedover og oppover. Egenskapene kommer fra en unik kombinasjon av en robust ramme med progressiv geometri, avansert oppheng, og en effektiv spesifikasjon som lar deg fokusere på fart og optimal kraftoverføring.

Nøkkelen til suksess!

 • Ramme i hydroformet aluminium kombinert med et avansert oppheng med toppmoderne kinematikk
 • Progressiv geometri med lang rekkevidde, korte kjedestag, slak styrevinkel, og bratt seterørsvinkel
 • Semi-integrert kabelrouting som effektivt beskytter kablene og bidrar til et rent utseende
 • Luftgaffel fra FOX (Performance 38 Float Grip) med hele 180 mm slaglengde og lockout
 • Bakdemper fra FOX (Performance Float X2) med 170 mm slaglengde og lockout
 • Kraftig 1x-drivlinje med 12 pålitelige gir fra SRAM (GX/NX Eagle), og bred utveksling
 • Ekstra kraftige hydrauliske skivebremser fra SRAM (Guide RE) som matcher fartspotensialet
 • Robust hjulsett med dynamisk kombinasjon av en 29" foran og en 27.5" bak
 • Grepssikre dekk fra Maxxis (High Roller II) med 2.5"/2.4" bredde, klare for utfordringer
 • Høyde-/senkbar setepinne fra Race Face (Aeffect R) for optimal manøvrerbarhet
 • Oversiktlig cockpit med både styre og styrstamme i høykvalitets aluminium

Heltdempet ramme i aluminium med avansert oppheng

Den heltdempede rammen er laget av en høykvalitets hydroformet aluminiumsramme (AL6061-T6) utstyrt med semi-integrert kabelrouting. Dette er en lett, men samtidig robust og imponerende vridningsstiv konstruksjon som har en moderne geometri med lang rekkevidde, korte kjedestag, slak styrevinkel, og en bratt vinkel på seterøret.

Det som gjør bakdempingen så effektiv, er det avanserte opphenget med høy holdbarhet og lavt vedlikeholdsbehov. Den progressive kurven tilbyr enestående kontroll over alle 130 millimeter av dempingen og en magisk kjøreopplevelse kombinert med enestående effektiv kraftoverføring som raskt reagerer når du vil øke farten. I praksis sikrer det økt kontakt med underlaget slik at du enkelt kan navigere gjennom aggressive sporvalg. Resultatet? Du kan presse enda hardere og komme ut av svingene med større fart, samtidig som det blir lettere å holde en stram linje gjennom tøft terreng.

Rammen har elegant integrert kabelrouting, dedikert plass til vannflasken din og er selvfølgelig tilpasset for gjennomgående aksler (BOOST) – det vil si en ekstra bred for- og bakaksel som tillater større avstand mellom eikefestene ved navet, som igjen resulterer i et stivere hjul og bedre kontroll på stiene. Bare å sette i gang!

Effektiv demperkonfigurasjon som bygger selvtillit i bratte nedkjøringer

Demperne kommer fra FOX Performance-serien, så du er godt ivaretatt. Foran finner du en Performance 38 Float Grip, og bak en Performance Float X2. Med ekstremt generøse slaglengder på 180/170 mm, absorberer de effektivt alle ujevnheter og sikrer kontroll nesten uansett hvilken helling eller underlag dagen byr på.

Både for- og bakdemper kan tilpasses etter vekt og kjørestil og er utstyrt med lockout, noe som betyr at du enkelt kan sperre demperne for økt tråkkeffektivitet. Perfekt når du skal øke tempoet i klatringer eller på flate strekninger. En virkelig slagkraftig kombinasjon som gir fantastisk bakkekontakt, og som lar deg kjøre forbi så godt som hvem som helst – på alt fra humpete skogsstier til mye mer utfordrende terreng.

Kraftig 12-girs drivlinje som takler alle tempi

Under skallet skjuler det seg en 1x-drivlinje fra SRAM (GX/NX Eagle) med 12 pålitelige gir og en utveksling (34Tx11-50T) som leverer fin fart for selv de mest ambisiøse syklistene. Høy fart øker behovet for god bremseevne; derfor kommer den med ekstra kraftige hydrauliske skivebremser fra SRAM (Guide RE) med 200 mm bremsekiver, noe som både senker vedlikeholdsbehovet og sikrer pålitelig bremsekraft hele året, uansett om det er vått eller gjørmete.

Robust hjulsett som gir topp grep og suveren framkommelighet

Komplett med en dynamisk kombinasjon av 29-tommer foran og 27.5-tommer bak, involverer dette hjulsettet felger fra Octane One (Solar) utstyrt med dekk av høy kvalitet fra Maxxis (High Roller II) med 2.4"/2.5" bredde. Gripesikkert og klart for konfrontasjon, noe som betyr at du kan ta kontroll over alt fra humpete grusveier til mer utfordrende terreng. Og i krevende stier er en høyde-/senkbar setepinne nesten et must, så naturligvis kommer den utstyrt med en fra Race Face (Aeffect R) med ulike slaglengder, avhengig av hvilken ramme størrelse du velger.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0102232-N812
EAN-kode-
VaremerkeNS BIKES
FargeBLACK / COPPER
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0102232
Spesifikasjon
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

27,5"
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Vekt (ifølge produsenten)16.2
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

12-delt (1 x 12)
GirskifterserieSRAM NX Eagle
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Uten gir
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
SRAM GX Eagle
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Forstilling, type fjæringLuftfjær
Slaglengde foran 

Slaglengde foran

Det å forstå slaglengde på en terrengsykkel kan virke som en skikkelig jungel. En enkel måte å forklare det på, er at jo lengre slaglengde sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm slaglengde er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk terreng.

En sykkel med 120 mm slaglengde er kanskje det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant kvist og stein. Disse syklene passer for alle mosjonister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm slaglengde eller mer er perfekt for deg som liker å gi deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i en sykkelpark og sykle nedover bakker så fort du bare kan.

Mange hybrid-sykler har også støtdemping foran, rundt 60-80 mm slaglengde for å øke komforten. Dette bør ikke ses på som noe som gjør at sykkelen kan brukes som en terrengsykkel, men er hovedsakelig for å øke komforten på grusveier og flate stier eller spor.

180 mm
Låsbar framgaffel? 

Låsbar framgaffel?

Låsbar betyr at fjæringens bevegelse låses i en posisjon (eventuelt begrenses) for å lette når man for eksempel sykler i bratte oppoverbakker eller på flatt terreng.

Forskjellige produsenter håndterer dette på ulike måter. Noen fjæringer blir helt låst (stive) mens andre har valgt å for eksempel bremse kompresjonsdempingen.

Ikke låsbar
Bakdemper-
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

Dempet
Låsbar bakdemper? 

Låsbar bakdemper?

Låsbar betyr at fjæringens bevegelse låses i en posisjon (alternativt begrenses) for å lette når man for eksempel sykler i bratte oppoverbakker eller på flatt terreng.

Forskjellige produsenter håndterer dette på ulike måter. Noen fjæringer blir helt låst (stive), mens andre har valgt for eksempel å bremse opp kompresjonsdempingen.

Med styrekontroller
Bakdempervandring 

Bakdempervandring

Det her med vandring på en mountainbike kan føles som en ekte jungel. En enkel måte å forklare det på er at jo lengre vandring sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm vandring er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk krevende terreng.

En sykkel med 120 mm vandring kan kanskje være det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant røtter og steiner. Disse syklene passer for alle motionister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm vandring eller mer er perfekt for deg som liker å ta deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i bikeparken og sykle nedover bakkene så fort du bare kan.

170 mm
Hjul
Forhjulsnav-
Baknav-
Eiker-
Felger-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon62-584
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Håndtak/Styretape-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i
 • 2023
 • 27,5"

LIKNENDE PRODUKTER

-33%
Lapierre Hardtail Mtb Edge 3.7 Grå/Svart
-14%
Orbea Hardtail MTB Onna 27 40 Svart
8 740 kr
7 479 kr
Innsparing

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY