• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ECORIDE Ecoride Elsykkel Ambassador Axs H-7 Black

Ecoride Elsykkel Ambassador Axs H-7 Black
Beskrivelse

Komfortabel og brukervennlig 7-girs elsykkel med praktisk lavt innsteg

Den funksjonelle skjønnheten Ecoride Ambassador 28 AXS H-7 har pålitelige svenske gener og er skapt basert på nesten 15 års erfaring med å bygge høykvalitets elsykler tilpasset vårt strenge nordiske klima. Dette er en robust bruksykkel med lavt innsteg som sikrer at du daglig kan tilbakelegge lange distanser uten at du blir det minste trett, andpusten eller sliten. Store mengder last er ikke noe problem, takket være en robust sykkelkurv foran og den tilpassbare AVS-plattformen (bagasjebrettet) bak, som lar sykkelen håndtere dine skiftende transportbehov med imponerende effektivitet. Ambassador sikrer at du kommer deg smidig frem i alle fire årstider, og den støtter seg på en kombinasjon av vakre farger og moderne former, som gjør den til en fryd for øyet. Og som du sikkert har forstått, er det ingen tilfeldighet at denne lettkjørte og prisgunstige klassikeren er en av våre mest solgte modeller.

Nøkkelen til suksess!

 • Behagelig, stabil og letthåndterlig elsykkel med praktisk lavt innsteg
 • Dens sentrerte tyngdepunkt gir balansert og sikker sykling
 • Smidig elektrisk drift kombinert med en pålitelig 7-girs drivlinje
 • Komfortabel oppreist kjørestilling som gir deg god oversikt over omgivelsene
 • Kurv foran og en modulær AVS-plattform bak tar hånd om dine daglige transportbehov effektivt
 • Effektive bremser som er enkle å håndtere og pålitelige hele året
 • Trygg og enkel montering av barnesete på disse elsyklene
 • Høy utstyrsnivå med pålitelige kvalitetskomponenter tilpasset nordiske forhold
 • Robuste 28-tommers hjul med både punkteringsbeskyttelse og praktisk innebygd refleksstripe

Velskapt ramme som gir deg trygg stabilitet og en fleksibel helhet

Den robuste rammen er ikke bare velkonstruert men byr på solid stabilitet, samtidig som den har nok fleksibilitet til å tilby komfort selv på dårligere underlag. De brede dekkene med generøs volum sørger for behagelig komfort, pålitelig grep i svinger, samt god rulleegenskap og rask akselerasjon, som du vil merke når du spurter i vei på strake veier og ved grønt lys. En bred komfortsadel beskytter dine sensitive områder, mens en justerbar styrstamme enkelt lar deg finne den perfekte vinkelen for din kjørestil. Kort sagt, en fleksibel sykkel som lar deg finne en komfortabel oppreist kjørestilling, noe som gir en avslappet posisjon og god oversikt.

Når smidig elektrisk drift kombineres med en pålitelig mekanisk drivlinje

Drivkraften kommer fra en pålitelig navmontert elmotor (Ecoride Drive System F3) og et kraftfullt batteri (Powerpack 576 Wh) plassert mellom sadelstolpen og bakhjulet. Denne smarte plasseringen oppretter et lavt og sentralt tyngdepunkt for økt stabilitet i syklingen. Vi snakker her om effektiv miljøvennlig kraft som gir imponerende ytelse med hastigheter opp til 25 km/t, og du kan naturligvis sykle enda raskere med egen pedalkraft. Selv om motoren i navet ikke gir samme dynamikk som en midtmotor, og rekkevidden ikke er like lang, er prisen mye lavere. Elmotoren fungerer utmerket sammen med de 7 vedlikeholdsfrie navgirene fra Shimano (Nexus), og tilbyr en lydsvak, jevn og effektiv assistanse med en rekkevidde på opptil 85 km, som regel mer enn nok for de fleste.

Når letthåndterlig teknologi gir deg følelsen av nesten grenseløs kraft

Tross den avanserte teknologien er sykkelen svært enkel å håndtere. Du velger enkelt ett av de fem assistansenivåene (Off, Low, Mid, High, Power), og deretter tar det intelligente systemet seg av resten. Du kan også utnytte den såkalte "walk assist"-funksjonen, som lar deg bruke elmotoren selv når du går ved siden av sykkelen (opp til maks 6km/t). Styret har en klar LCD-skjerm med fargeskjerm som viser hastighet, distanse, batteristatus og serviceinformasjon. Med elektrisk drift kommer du deg frem med minimal anstrengelse, både i oppoverbakker på landet og i bytrafikkens hektiske lyskryss. Og siden sykkelen er laget for fart, er den utrustet med både en tradisjonell fotbremse og en hydraulisk skivebremse for pålitelig bremsekraft under alle forhold - alltid med fokus på kvalitet og sikkerhet.

Høy utstyrsnivå med pålitelige kvalitetskomponenter fra starten

Utstyrsnivået er imponerende, med både en solid kurv foran og et stabilt AVS-bagasjebrett som gir deg rikelig med plass for bagasje. Høykvalitets belysning sikrer at du er synlig, robuste skjermer gjør at du kan sykle i all slags vær, og et dekkende kjedeskydd holder buksene dine rene og uskadde. Med et justerbart støtte, robuste kvalitetsdekk med punkteringsbeskyttelse og refleksstripe, samt et godkjent ramlås, er alt lagt til rette for at du skal kunne nyte din nye Ambassador uten bekymringer.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0053810-0119
EAN-kode-
VaremerkeECORIDE
FargeSvart
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0053810
Produsentens artikkelnummer-
Spesifikasjon
PersonaliseringPendling
Produktserie-
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Ja
Årsmodell-
Vekt (ifølge produsenten)24 kg inklusive batteri
Produsentens nettsted-
Elektrisk sykkelJa
Elektrisk systemEcoride Drive System
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Fotbrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

7-girs (navgir)
GirskifterserieShimano Nexus
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Rammesett
RammestørrelseOne-Size
RammeLågt insteg ram
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelStel
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

-
Hjul
Forhjulsnav-
Baknav-
Felger-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon-
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Pedaler-
Sete-
Håndtak/Styretape-
Motor
Motor-
Motorplassering 

Motorplassering

Hvor en motor er plassert bestemmer hvor mye støtte du får, og hvor jevn kraftoverføringen oppleves. En motor plassert på for- eller bakhjulet gir generelt en følelse av at sykkelen skyver på (bakhjul) eller trekker (forhjul), mens en sentrert motor generelt gir inntrykk av at det er du selv som trår (og at du har blitt mye sterkere).

En motor plassert i kranksettet gir altså en rekke fordeler, men er noe dyrere å bygge, noe som gjør at sykkelens pris blir høyere med en krankmontert motor sammenlignet med en bak- eller framhjulsmotor. En hjulmontert motor er altså billigere, og for deg som sykler kortere distanser eller bruker sykkelen relativt lite fungerer dette utmerket for deg - mens en krankmontert motor er å foretrekke hvis du har tenkt å sykle/pendle oftere og lengre.

Mer om krankmontert motor

Motoren er plassert i kranksettet, dvs. midten på sykkelen. Derfor kalles dette også ofte for midtmontert motor eller sentermontert motor. Den gir blant annet følgende fordeler:

 • Jevnere gange, siden en midtmotor har flere sensorer enn motorer som er plassert på hjulene
 • Lettere å bruke uten elektrisk drift, siden det ikke finnes noen motstand i hjulene
 • Bedre vektfordeling i sykkelen noe som gjør syklingen enklere og morsommere
 • Gir økt pedalstyrke, siden elektrisk kraft kommer fra samme sted som pedalstyrken
Forhjul
Motoreffekt 

Motoreffekt

Maksimal tillatt motorstyrke i Sverige er for øyeblikket 250 W. Hvis det er oppgitt en høyere effekt enn 250 W i spesifikasjonene, er det bare en midlertidig verdi ved oppstart eller akselerasjon som synker til 250 W etter noen få sekunder.
250 W
MotorlydnivåLav
Dreiemoment 

Dreiemoment

Motorens dreiemoment måles i Newtonmeter (Nm) og er et mål på en krafts evne til å vri et objekt rundt en bestemt akse. Forenklet kan man si at jo høyere dreiemoment, desto bedre.
-
SensorerFart, Kadens, Dreiemoment
Maksimal assistansehastighet 

Maksimal assistansehastighet

Maksimal tillatt assistansehastighet i Sverige er for øyeblikket 25 km/t. Når du når over 25 km/t, slutter motoren å drive, og du må rett og slett tråkke på egen hånd.
25 km/h
Maksimal rekkevidde 

Maksimal rekkevidde

Angir hvor langt man kan komme under ideelle forhold (varmt vær, få bakker, få start og stopp samt flatt underlag) før batteriet blir helt utladet. Opplysningene er hovedsakelig hentet fra produsenten av elmotoren, og det er tatt hensyn til hvilken type sykkel det er (MTB, standardsykkel osv.)

85 km
Batteri
Batteri-
BatteritypeLitium-ion
BatteriplasseringSetepinne
Avtagbart batteriJa
Ladetid3 h
Batterikapasitet (Ah)11
Spenning-
Batteri inkludert?Ja
BatteriladerEcoride Drivsystem 4A
Kan lades på sykkelenJa
-
Visning
VisningEcoride Drive C3
Avtagbar skjermNei
DisplayplasseringVenstre
LadestasjonNei
Assistansenivåer5
SykkelassistanseJa
Sykkelutstyr
Belysning-
Skjermer-
Støtte-
Bagasjebrett-
Kurv-
Lås-
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Ja
Annet-
KUNDENES MENINGER

LIKNENDE PRODUKTER

-34%
ROCK MACHINE ELSYKKEL CROSSRIDE INT E425
29 390 kr
19 370 kr
Innsparing
 • L
 • M
-33%
ROCK MACHINE ELSYKKEL CROSSRIDE INT E400
33 390 kr
22 430 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
-29%
Merida Espresso City 300 Se Eq (504 Wh)
36 999 kr
26 418 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
 • XS

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY