• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

KRONAN Kronan Barnesykkel F24 3-girs Rosa

Kronan Barnesykkel F24 3-girs Rosa
Beskrivelse

Velutstyrt barnesykkel med lavt innsteg og behagelig oppreist kjørestilling

Leter du etter en robust juniorsykkel med tradisjonelt design og pålitelig ytelse, så er den elegante Kronan F24 et smart valg. En ukomplisert modell med generøse lasterom hvor helheten og hver lille detalj puster kvalitet og smart funksjonalitet. Ved siden av sitt vakre ytre, er selvfølgelig sikkerheten prioritert, og modellen har tre lettskøtte navgir, pålitelige bremser og er selvfølgelig utstyrt med både reflekser, belysning og ringeklokke som sørger for at syklisten både høres og ses. Dette er en kvalitativ barnesykkel som fungerer like bra for avslappende turer til og fra skolen som for litt mer eventyrlig helgesykling med hele familien. En behagelig modell med moderne fargesetting, klassiske linjer og en avslappet kjørestilling som skaper en tydelig utsikt over omgivelsene, noe som kan være praktisk når dine medtrafikanter består av en masse halvgale fartsendere. Et solid værbeskyttelse, pålitelige komponenter og en lakk som tåler det meste, betyr at den tåler å brukes og arves videre blant slekt eller venner.

Nøkkelen til suksess!

 • Let, stabil og robust aluminiumsramme med klassisk hengekøyefasong og et praktisk lavt innsteg
 • Oppreist kjørestilling som er behagelig avslappet og gir en tydelig utsikt over omgivelsene
 • Slående rosa fargesetting i kombinasjon med en diskret grafikk som skaper en sober følelse
 • Bergsikker drivlinje med 3 inkapslede navgir fra Shimano (Nexus) med minimalt vedlikeholdsbehov
 • Letthåndterlige felgbremser foran samt klassisk fotbremse bak som gir pålitelig bremsekraft i all slags vær
 • Stabile 24-tommere med 47 mm brede dekk fra CST med grepssikre egenskaper
 • En robust bagasjebærer i kombinasjon med en generøs foran kurv gjør sykkelen til en smidig liten pakkesel
 • Høy utstyrsnivå som inkluderer både skjermer, lås, støtte, belysning og kjedebeskytter allerede fra start
 • Når trettheten sniker seg på, så bidrar sykkelens lave vekt til å holde munnvikene oppe
 • Til forskjell fra supermarkedets merker, så er Kronans barnesykler montert av våre egne sykkelmekanikere

Elegant aluminiumschassis med flytende former og avslappet kjøreposisjon

Under den elegante rosa lakk skjuler seg en lett og sterk aluminiumsramme med tradisjonelt flytende former og fullt funksjonell geometri som gir barnet en behagelig avslappet stilling i setet. Dets lave innsteg gjør den dessuten forbilledlig letthåndterlig og enkel å stige av og på. En lett, men robust ramme som tåler alt de litt yngre syklistene kan finne på å utsette den for, men som samtidig føles både letthåndterlig, underholdende og så der pålitelig stabilt som vi skandinaver foretrekker. Sluttresultatet er en barnesykkel med påvist funksjon og en kjørestilling som skaper full kontroll med god oversikt over medtrafikanter, men som samtidig sørger for at syklisten kan holde tritt med mamas tempo når takten blir litt høyere.

Funksjonell og nesten vedlikeholdsfri drivlinje med 3 pålitelige navgir

Den smidige drivlinjen består av et pålitelig og nesten vedlikeholdsfritt navgir fra kvalitetssikre Shimano (Nexus 3) med tradisjonell kjededrift og nesten bergsikker funksjon. Den gir pålitelige fartsressurser og har et girutvalg som fungerer like bra i de tøffe oppoverbakkene som på de lange strekkene. Dets letthåndterte reglage gjør det enkelt å skifte mellom de 3 girene, uten at det føles det minste anstrengt. I tillegg er både girene og bakbremsen godt beskyttet mot fysisk påvirkning samt også regn, slaps og skitt, noe som gjør at de krever et absolutt minimum av vedlikehold.

Robuste 24-tommere og pålitelige bremser med konsekvente egenskaper

Hele utstyret ruller trygt fram på sine robuste 24-tommere med lette aluminiumsfelger og 1,75" brede dekk som gir grepssikre egenskaper, høy komfort og et lavt rullemotstand. Og siden sykkelen liker når det går unna, så er den utstyrt med letthåndterlige bremser som gir konsekvent og pålitelig bremseevne uavhengig av underlag, værforhold eller årstid. Bak sitter nemlig en ekstremt pålitelig fotbremse og forhjulet bremses med hjelp av en letthåndterlig felgbremse, en minst sagt pålitelig kombinasjon som sørger for at du som forelder kan føle deg trygg med at bremseevnen alltid er på plass.

Imponerende lastekapasitet og en høy utstyrsnivå allerede fra start

Utstyret er både veltilpasset og av høy kvalitet, modellen er allerede fra start utstyrt med en robust bagasjebærer og et par godt dekkende skjermer i samme flotte farge som rammen. Det sørger for at syklisten slipper å få irriterende smussstriper på ryggen når regnet titter fram og sammen med en foran kurv så sikrer bagasjebæreren dens imponerende lastekapasitet. Legg til et godt dekkende kjedebeskytter, et stabilt støtte, en godt synlig belysning samt et godkjent rammelås som forhåpentligvis sørger for at du får beholde sykkelen i fred. Og ja, samtlige komponenter er selvfølgelig godt tilpasset for vårt litt tøffere nordiske klima.

En klassisk skandinavisk design som gir en vedvarende lett følelse i syklingen

Tross alt utstyr er den fortsatt lettere enn mange sammenlignbare modeller, noe som selvfølgelig gjør syklingen både morsommere og lettere når det er på tide å henge med familien på nye eventyr! Når trettheten sniker seg på og sykkelturen begynner å føles i lengste laget, så vil sykkelens lave vekt være en avgjørende faktor, noe som sammen med de pålitelige komponentene sørger for at sykkelen lever opp til forventningene. Helheten handler om en kombinasjon av en lett ramme, pålitelige komponenter og en klassisk design hvor barnets egne forutsetninger ligger i fokus. Hvilket i praksis kunne oversettes til økt kontroll, bedre balanse, mer effektiv kraftoverføring og høyere sikkerhet.

Alle Kronan´s barnesykler er konstruert for å tåle både slitasje og tøff bruk, i tillegg over flere sesonger fremover. Et faktum som sørger for at sykkelen til tross for en lav vekt uten problemer kan gå i arv til neste generasjon eller oppnå riktig pris på bruktmarkedet... ytterligere en grunn til hvorfor du bør velge nettopp en Kronan. Og du, i motsetning til supermarkedets merker, så er alle Kronans barnesykler ferdigmontert av våre helt egne sykkelmekanikere.

Kronan Barnesykler

Velger du en Kronan så skaffer du deg en trofast venn som du kan stole på i all slags vær. Felles for disse robuste slitvargene er at de alle sammen er både letthåndterlige, praktiske og i tillegg sikre å bruke. Også sykkelgleden tas på alvor og samtlige sykler er blant det mest underholdende du kan finne i segmentet. Noe som gavner både barna og foreldrene, barna får en pålitelig, smidig og underholdende sykkel samtidig som foreldrene oppnår full sinnsro gjennom kunnskapen om at Kronan stiller akkurat like høye krav på barnesyklene som man gjør på modellene for voksne.

Blant disse modellene finner du noe for alle aldre, stiler og personligheter. Selvfølgelig ønsker du at din nye sykkel skal holde i mange år fremover og samtidig fungere for alle typer lek og utflukter med familien. Barnasinnet må selvfølgelig få et visst spillerom men når alt kommer til alt må sykkelen være sikker og pålitelig nok til at den kan brukes for å sykle til skolen, dra på sykkeltur med eller for moro, støy og lek på de utfordrende stiene hjemme bak huset.

Samtlige modeller holder høy klasse og tåler våre tøffe nordiske klimaforhold med både sol, regn, snø, slaps, blask og saltede veier. Du kan selvfølgelig oppgradere med masse morsomme og praktiske tilbehør, og uansett hvilken modell du velger så tåler den både slit og tøff bruk, noe som vokter for at den skal kunne gå i arv til et søsken eller gi en god pris på bruktmarkedet. Med Kronan´s juniorsykler kan du gi barnet et sikkert, underholdende og dessuten sunt måte å oppdage verden på.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer01154970377OS
EAN-kode7340130406772
VaremerkeKRONAN
FargePink
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0115497
Spesifikasjon
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Barncyklar
ModellserieKronan barnesykler
KjønnBarn/Ungdom
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens fargePink
Årsmodell2024
Vekt (ifølge produsenten)15 kg
Produsentens nettstedwww.kronan.com/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
125-140cm
Passer Høyde (cm)125-140cm
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Fotbrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

1x3-nav
GirskifterserieShimano Nexus
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Ingen Gir
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Rammesett
RammestørrelseOne-Size
RammeKronan Aluminium 24"
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelKronan Aluminium
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
FramgaffelmaterialeAluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

24"
Hjul
BaknavShimano Nexus, med fotbroms
EikerStålekrar med antirost-nipplar
FelgerAluminium, 36 ekrar
FordekkCST 47-507 / 1,75 x 24"
BakdekkCST 47-507 / 1,75 x 24"
Dekkdimensjon507-47
Drivverk
GirspakerShimano Nexus 3 växlar, vridreglage
FramgirIngen Växel
BakgirShimano Nexus 3 växlar, navväxel
Kranklager68/122 mm
KranksettAluminium, 152 mm vevarmslängd, 36T drev
Kjede92 länkar
Kassett18T drev
Komponenter
ForbremseAnvändarvänlig fälgbroms
BakbremseFotbroms
StyreSilver, stål, 540 mm brett
StyrestemSilver, justerbar höjd
SetepinneSilver, stål, 27,2 x 350 mm
SeteSvart med silver-räls, barnanpassad
Sykkelutstyr
BelysningBak, på pakethållare
SkjermerLackerade i ramens färg, robust i stål, silvriga stag i rostfritt stål
StøtteSvart, aluminium, stabil fot
BagasjebrettLackerad i ramens färg, robust i stål, fjäder-fäste
KurvSvart, robust i stål, reflex fram
LåsJa
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Ja
AnnetMörkt genomskinligt kedjeskydd, svart ringklocka
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Barncyklar

-4%
Kronan Barnesykkel F20 3-trinns Rosa
4 990 kr
4 804 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Turkos
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-14%
Kronan Barnesykkel F20 3-girs Turkis
4 990 kr
4 269 kr
Innsparing
-20%
Kronan Barnesykkel F16 0-gir Turkos
3 990 kr
3 199 kr
Innsparing

LIKNENDE PRODUKTER

-4%
Kronan Barnesykkel F20 3-trinns Rosa
4 990 kr
4 804 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Rosa
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Turkos
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-14%
Kronan Barnesykkel F20 3-girs Turkis
4 990 kr
4 269 kr
Innsparing

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY