• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ORBEA Orbea MX 24 Dirt Blue/Red

Orbea MX 24 Dirt Blue/Red
Beskrivelse

Kjørelysten 24-tommer for kresne juniorer som aldri rygger for en utfordring

Kjørelystne Orbea MX 24 DIRT vil levere den ene underholdende runden etter den andre, enten det handler om en søndagsutflukt med familien eller å sykle til skolen med skolekameratene. En eventyrlig 24-tommer med lav vekt og kvalitetskomponenter som aldri rygger for en utfordring, og kanskje den optimale MTB'en for juniorer som ikke vil at utstyret skal sette grensene. En lett juniormodell med imponerende fremkommelighet som er fullt tilpasset yngre ferdigheter som vil kunne komme seg frem på alle typer underlag... og det er ingen tvil om at den vekker et grisk habegjær hos andre familiemedlemmer.

Nøkkel til suksess

  • Førsteklasses aluminiumsramme (6061) med intern kabelføring og utskiftbart girøre
  • Forgaffel i aluminium med kvikk respons samt en underbart velbalansert styrefølelse
  • Behagelig sittestilling med virkelig bra oversikt samt smidig manøvreringsevne uansett terreng
  • Pålitelig 1x-drivlinje med 7 gir fra kvalitetssikre Shimano (Altus) med bredt girregister
  • Funksjonelle og brukervennlige v-bremser med hendler tilpasset juniorer
  • Robuste 24-tommere med 2.2" brede dekk fra Kenda (Booster) som takler alle typer underlag
  • En lav totalvekt som vil gjøre underverker når trettheten begynner å komme snikende
  • Kan utstyres med tilbehør som øker lasteevnen og sørger for at man kan sykle problemfritt i alle værforhold

Førsteklasses aluminiumsramme med klassens peneste kabelføring

Rammen består av en lettvektsramme i førsteklasses aluminium som er forbilledlig holdbar og dessuten har et kraftig skrånende overrør som sørger for at det er enkelt å stige på og av sykkelen. Rammen har selvsagt innvendig kabelføring og en sporty geometri som sørger for at barnet alltid kan finne en komfortabel posisjon og samtidig ha full oversikt over både omgivelser og medtrafikanter.

Brukervennlig 1x-drivlinje med 7 pålitelige gir som styres via smidig hendel

Den pålitelige 7-girs drivlinjen kommer fra kvalitetssikre Shimano (Altus) og sørger for at ditt barn har alle muligheter til å lære seg å sykle på en ekte MTB. Giringen skjer smidig via den brukervennlige hendelen som dessuten er intuitiv, slik at barnet kan fokusere på det som tross alt er viktigst... å ha så mye moro som mulig på en trygg måte!

Robuste 24-tommere som tar seg frem i nesten alle typer terreng

Sykkelen ruller stabilt på et par grepvillige dekk fra Kenda (Booster) med 2.2" bredde som leverer pålitelig grep på nesten alle typer underlag og som kan håndtere alt fra slett asfalt til virkelig røff skogsterreng. Når det blir på tide å bremse skjer det via et par brukervennlige v-bremser som selvsagt er fullt tilpasset litt mindre hender. Dette er en skikkelig tøff juniormodell med en robust konstruksjon, lav vekt og høy sikkerhet som gjerne blir med på nye eventyr ute i naturen og som også elsker når det går unna i løypene.

En lav totalvekt kan gjøre underverker når trettheten begynner å komme snikende

Når trettheten endelig sniker seg på og rundturen i skogen begynner å føles lang, vil sykkelens lave vekt være en avgjørende faktor, som sammen med de pålitelige komponentene sørger for at sykkelen lever opp til de høye forventningene. Helheten handler om en kombinasjon av en lett ramme, pålitelige komponenter og et design hvor barnets forutsetninger står i fokus. Noe som i praksis kan oversettes til økt kontroll, bedre balanse og høyere sikkerhet. Denne driftsikre modellen har en ramme i lett aluminium men er samtidig konstruert for å tåle både slitasje og tøff behandling, dessuten i flere år fremover. Et faktum som sørger for at sykkelen kan gå i arv til neste generasjon eller oppnå rett pris på bruktmarkedet... ytterligere en grunn til at du skal velge akkurat denne modellen.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0072208955524
EAN-kode8434446911552
VaremerkeORBEA
FargeBlå/Röd
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0072208
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieOrbea MX
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens fargeBlue Bondi (Matte) - Bright Red (Gloss)
Årsmodell2022
Produsentens nettstedwww.orbea.com/se-en/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
125-150cm
Passer Høyde (cm)125-130, 130-135, 135-140, 140-145, 145-150
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Felgbremse
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

7-giret (1 x 7)
GirskifterserieShimano Altus
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Altus
Rammesett
RammestørrelseOne-Size
RammeOrbea MX 24 6061 Aluminum 2021, 135x9 QR, V-Brake + IS Disc Mount, 27,2 Seat Post, Internal Cable Routing, Central kickstand compatible, removable hanger, Fender and Carrier ready.
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

24"
Hjul
FordekkKenda Booster K1277 24x2.20 30TPI
BakdekkKenda Booster K1277 24x2.20 30TPI
Dekkdimensjon56-406
Drivverk
GirspakerShimano SL-M315
BakgirShimano Altus M310
KassettShimano TZ31 14-34t 7-Speed
Komponenter
ForbremseJunior alloy V-brake
BakbremseJunior alloy V-brake
StyrelagerVP-Z104PD 1-1/8 Semi-Cartridge
StyreOrbea Alu integrated cockpit 540mm
SetepinneDigit Alloy 27.2x300 mm Offset 0
Sykkelutstyr
SkjermerOrbea Custom narrow fork
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Nei
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY