• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

KRONAN Kronan Barnesykkel F16 0-girs Rosa

Kronan Barnesykkel F16 0-girs Rosa
Beskrivelse

Velutstyrt barnesykkel med lavt innsteg og behagelig oppreist kjørestilling

Leter du etter en robust liten juniorsykkel med tradisjonell design og pålitelig ytelse, så er den elegante Kronan F16 et smart valg. En ukomplisert modell med generøse lasterom der både helheten og hver lille detalj oser av kvalitet og smart funksjonalitet. Ved siden av sitt vakre ytre, prioriteres selvfølgelig sikkerheten, og modellen har pålitelige bremser og er naturligvis utstyrt med både reflekser og ringeklokke som sørger for at syklisten både høres og ses. Dette er en kvalitativ liten barnesykkel som passer like godt for avslappende turer til og fra lekeplassen som for litt mer eventyrlig helgesykling med hele familien. En behagelig modell med moderne fargesetting, klassiske linjer og en avslappet kjørestilling skaper et tydelig overblikk over omgivelsene, noe som kan være praktisk når man deler veien med en gjeng halvgale fartsgale. Med et solid værskjerm, pålitelige komponenter og en maling som motstår det meste, tåler den både bruk og kan arves videre blant slekt eller venner.

Nøkkelen til suksess!

 • Let, stabil og robust aluminiumsramme med klassisk hengekøyefasong og et praktisk lavt innsteg
 • Oppreist kjørestilling som er komfortabelt avslappet og gir et tydelig overblikk over omgivelsene
 • Slående rosa fargesetting kombinert med diskret grafikk skaper en sober følelse
 • Bergsikker drivlinje uten komplekse gir og med minimalt vedlikeholdsbehov
 • Letthåndterlige felgbremser foran og klassisk pedalbrems bak gir pålitelig bremsekraft i all slags vær
 • Stabile 16-tommere med 47 mm brede dekk fra CST som gir sikre egenskaper
 • En robust bagasjebærer kombinert med en romslig frontkurv gjør sykkelen til en praktisk liten pakkesel
 • Høyt utstyrsnivå som inkluderer skjermer, støtte og kjedebeskyttelse fra starten
 • Når trettheten sniker seg innpå, vil sykkelens lave vekt bidra til å holde humøret oppe
 • Ulikt supermarkedenes merker, er Kronans barnesykler montert av våre egne sykkelmekanikere

Elegant aluminiumschassis med flytende former og avslappet kjøreposisjon

Under den elegante rosa lakken skjuler det seg en lett og sterk aluminiumsramme med tradisjonelle flytende former og funksjonell geometri som gir barnet en komfortabel avslappet posisjon i salen. Dens lave innsteg gjør den også forbilledlig lett å håndtere og enkel å stige på og av. En lett, men robust ramme som tåler alt de yngre syklistene kan tenkes å utsette den for, men som samtidig føles letthåndterlig, underholdende og stabilt pålitelig slik vi skandinaver foretrekker. Enderesultatet er en barnesykkel med bevist funksjon og en kjøreposisjon som skaper full kontroll og god oversikt over medtrafikantene, men som også lar syklisten holde følge med mammas tempo når det går litt fort.

Funksjonell og så godt som vedlikeholdsfri drivlinje uten kompliserte gir

Drivlinjen er nesten urørlig sikker og mangler helt gir, ved å ha en tradisjonell kjededrift. I tillegg er hele drivlinjen godt beskyttet mot fysisk påvirkning samt også regn, slaps og smuss, noe som gjør at den krever minimalt med vedlikehold.

Robuste 16-tommere og pålitelige bremser med konsekvente egenskaper

Hele følget ruller trygt på sine robuste 16-tommere med lette aluminiumsfelger og 1,75" brede dekk som tilbyr sikre egenskaper, høy komfort og lav rullemotstand. Og siden sykkelen trives når det går unna, er den utstyrt med letthåndterlige bremser som gir konsekvent og pålitelig bremsekraft uansett underlag, værforhold eller årstid. Bak sitter en eksepsjonelt pålitelig pedalbrems, og forhjulet bremses med hjelp av en nåløye felgbremse, en svært pålitelig kombinasjon som gjør at du som forelder kan føle deg trygg på at bremsekapasiteten alltid er tilgjengelig.

Imponerende lastekapasitet og høyt utstyrsnivå fra starten

Utstyret er både omfattende og av høy kvalitet, modellen er allerede fra starten utstyrt med en robust bagasjebærer og et par godt dekkende skjermer i samme stilrene farge som rammen. Dette forhindrer at syklisten får irriterende smussstriper på ryggen under regnvær og sammen med en romslig frontkurv, sikrer bagasjebæreren en imponerende lastekapasitet. Legg til et godt dekkende kjedebeskyttelse, et stabilt støtteben, tydelige reflekser og en ringeklokke som høres godt. Selvsagt er alle komponentene godt tilpasset vårt litt tøffere nordiske klima.

En klassisk skandinavisk design som beholder en lett følelse under syklingen

Til tross for alt utstyret, er den fortsatt lettere enn mange sammenlignbare modeller, noe som naturligvis gjør syklingen både morsommere og lettere når det er tid for å følge familien på nye eventyr! Når trettheten melder seg og sykkelrunden begynner å føles lang, vil sykkelens lave vekt spille en avgjørende rolle, noe som sammen med de pålitelige komponentene sørger for at sykkelen lever opp til forventningene. Helhetsinntrykket er en kombinasjon av en lett ramme, pålitelige komponenter og en klassisk design der barnets egne forutsetninger er i fokus, noe som i praksis betyr økt kontroll, bedre balanse og høyere sikkerhet.

Alle Kronans barnesykler er designet for å tåle både slitasje og tøffe behandlinger, dessuten holdes de godt over flere sesonger fremover. Dette sikrer at sykkelen, til tross for sin lave vekt, uten problemer kan arves til neste generasjon eller oppnå en god pris på bruktmarkedet... en ytterligere årsak til hvorfor man bør velge nettopp en Kronan. Og i motsetning til supermarkedets merker, er alle Kronans barnesykler ferdigmontert av våre egne spesialistmekanikere.

Kronan Barnesykler

Ved å velge en Kronan, får du en trofast følgesvenn som du kan stole på i all slags vær. Felles for disse robuste krabatene er at de alle er lette å håndtere, praktiske og dessuten sikre å bruke. Sykkelglede tas på alvor, og alle syklene regnes blant de mest underholdende i sitt segment. Dette kommer både barn og foreldre til gode; barna får en pålitelig, smidig og underholdende sykkel, mens foreldrene kan nyte fullstendig ro i sinnet, sikre på at Kronan stiller like høye krav til barnesyklene som til modellene for voksne.

Blant disse modellene finner du noe for alle aldre, stiler og personligheter. Naturligvis ønsker du at din nye sykkel skal vare i mange år fremover og samtidig være allsidig nok for alle typer lek og utflukter med familien. Barnas kreativitet må selvsagt få fritt spillerom, men når alt kommer til alt, må sykkelen være sikker og pålitelig nok til å brukes til skolesykling, sykkelturer eller lek og moro på utfordrende stier bak huset.

Alle modellene holder høy standard og er tilpasset de strenge klimatiske forholdene i Norden, med både sol, regn, snø, slaps, gjørme og saltede veier. Du kan selvfølgelig oppgradere med en rekke morsomme og praktiske tilbehør, og uansett hvilken modell du ender opp med, tåler den bruken og tøffe tak, noe som lover godt for at den kan arves av et søsken eller selges til en god pris på bruktmarkedet. Med Kronans juniorsykler gir du barnet ditt en sikker, underholdende og dessuten sunn måte å utforske verden på.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer01154930377OS
EAN-kode7340130406710
VaremerkeKRONAN
FargePink
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0115493
Spesifikasjon
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Barncyklar
ModellserieKronan barnesykler
KjønnBarn/Ungdom
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens fargeRosa
Årsmodell2024
Vekt (ifølge produsenten)10,6 kg
Produsentens nettstedwww.kronan.com/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
100-120cm
Passer Høyde (cm)100-120cm
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Fotbrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

-
GirskifterserieIngen Växel
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Ingen Gir
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Ingen Växel
Rammesett
RammestørrelseOne-Size
RammeKronan Aluminium
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelKronan Aluminium
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
FramgaffelmaterialeAluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

16"
Hjul
BaknavMed fotbroms
EikerStålekrar med antirost-nipplar
FordekkCST Traveller City Classic 47-305 / 1,75 x 16"
BakdekkCST Traveller City Classic 47-305 / 1,75 x 16"
Dekkdimensjon305-47
Drivverk
FramgirIngen Växel
BakgirIngen Växel
Kranklager/118mm
KranksettStål, 102 mm vevarmslängd, 28T drev
Kjede72 länkar
Kassett16T drev
Komponenter
ForbremseAnvändarvänlig fälgbroms
BakbremseFotbroms
StyreSilver, stål, 500 mm brett
StyrestemSilver, justerbar höjd
SetepinneSilver, stål, 27,2 x 250 mm
PedalerSvart, med reflexer
SeteSvart med silver-räls, barnanpassad
Håndtak/StyretapeSvart, gummi, 120 mm
Sykkelutstyr
SkjermerLackerade i ramens färg, robust i stål, svarta stag i rostfritt stål
StøtteSvart, aluminium, stabil fot
BagasjebrettLackerad i ramens färg, robust i stål, fjäder-fäste
LåsNej
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Nei
AnnetMörkt genomskinligt kedjeskydd, svart ringklocka
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Barncyklar

-4%
Kronan Barnesykkel F20 3-trinns Rosa
4 990 kr
4 804 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Rosa
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Turkos
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-14%
Kronan Barnesykkel F20 3-girs Turkis
4 990 kr
4 269 kr
Innsparing

LIKNENDE PRODUKTER

-4%
Kronan Barnesykkel F20 3-trinns Rosa
4 990 kr
4 804 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Rosa
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-11%
Kronan Barnesykkel F24 3-girs Turkos
5 990 kr
5 339 kr
Innsparing
-14%
Kronan Barnesykkel F20 3-girs Turkis
4 990 kr
4 269 kr
Innsparing

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY