Bikester tester: Croozers Dog XL hundehenger

Bikester tester: Croozers Dog XL hundehenger

Hunder trenger regelmessig mosjon og de elsker å være ute i naturen med eierne sine. Når temperaturen ute overstiger 25 grader, kan våre firbente venner fort bli overopphetet. Men når det er en risiko for dette, er det best å beskytte hunden din i en spesialbygde hundevogner. Vår kollega Lisa er en del av produktinnholdsteamet: et hardtarbeidende mannskap som administrerer all data knyttet til vårt omfattende produktspekter. Hun vet alt om hunder og spesielt hva hun kan forvente av Frieda, hennes Ca de Bestiar-gjeterhund. Sammen testet de Croozer Dog XL for bikejoring (hundetrekking) på solrike vår- og sommerdager. Lisa forklarer her hvordan testen gikk og hva bikejoring handler om.

Portrett av Lisa og hunden Frieda
Croozer Dog XL lar meg ta hunden min med meg på alle mine sykkelturer.

Konstruktion

Croozer Dog i størrelse XL er ikke akkurat liten - det kan ikke være fordi den må kunne romme hunder opp til 45 kg - som er perfekt for min 28 kg Frieda. Emballasjen var også tilsvarende stor. Jeg var imidlertid glad for å se at tilhengeren var nøye pakket på en svært plassbesparende måte. I esken ble tilhengeren delt opp i noen få separate deler, som takket være den detaljerte monteringsanvisningen ble satt sammen på 20 minutter.

Nå måtte jeg bare koble Croozer Dog XL til terrengsykkelen min. Med den medfølgende universalkoblingen som er kompatibel med 'solide aksler' og hurtigutløsende aksler, var dette raskt og enkelt å gjøre. Min del var gjort, nå måtte jeg bare overtale Frieda.

Tips til sykler med gjennomgående aksel:

For å koble Dog XL til en sykkel eller e-sykkel med gjennomgående aksel, kan du finne Croozers gjennomgående akselkoblinger i butikken vår.

Sykkelvogn til hunder
Sykkelvogn til hund
Sykkelvogn til hunder

Testen

Du setter ikke bare en hund i en tilhenger og kjører av gårde. Litt tilvenning er nødvendig. Croozer gir noen nyttige tips om hvordan du gjør dette i en kort video. Etter en uke var Frieda klar og testfasen kunne begynne. Vi gikk fra kortere turer i rolige trafikkområder, til totimersturer med faste pauser, til turer på sykkelstier, landeveier og trafikkerte veier i ulike værforhold. På grunn av den relativt høye vekten tenkte jeg umiddelbart at det ikke var så lett å få fart uten bruk av ekstra pedalstøtte. Men når den først ble skjøvet, rullet tilhengeren jevnt og stabilt (selv uten fjæring). Siden Croozer har en ganske lav innstigning, er avstanden til bakken liten. Fordelen er at hunden lettere kommer seg inn og ut, men ulempen er at man lett blir overkjørt, selv på små humper i skogen eller på grusveier. Du må også kjøre sakte over fortauskanter – helst unngå dem. XL er imidlertid ikke den smaleste modellen og passer derfor ikke gjennom alle dører. Det er mange måter å åpne den på og den har et tak som beskytter mot direkte sollys. Hvis hunden vil, kan den stikke hodet ut, men Frieda så det mer som en invitasjon til å hoppe ut.

Sykkelvogn til hunder
Sykkelvogn til hund

Konklusion

Croozer Dog XL svarte ikke bare til forventningene mine, Frieda elsket også hvert øyeblikk. Hvis du leter etter en romslig hundehenger av høy kvalitet med gjennomtenkte funksjoner (som også kan brukes som hundekasse), er dette noe for deg. Den er perfekt for middels lange sykkelturer – men hold deg unna veier som er for humpete.


Hva er bikejoring?

Jeg har syklet med hunden min i omtrent et år nå. Dette er en variant av hundekjøring. Hunden er festet til sykkelen med bånd og trekker rytteren langs skogs- og grusstier. Hunden skal også svare på verbale kommandoer - venstre, høyre, sakte, ok, fort osv. Sporten kan kun utøves om vinteren, våren og sen høst. Siden en hund bare kan svette en viss tid, må du holde et øye med temperaturen ute for å unngå overoppheting. Siden januar har Frieda og jeg deltatt i turneringer. Distansene varierer fra 3 til 20 km på trening og mellom 4 og 6 km i konkurranse.

Sykkelkonkurranse med hund
Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved