• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ROCK MACHINE Rock Machine MTB Blizzard 50-297

Rock Machine MTB Blizzard 50-297
Beskrivelse

Dempet enduro med effektiv kinematikk og utmerket framkommelighet i løypene

Vil du oppleve den fantastiske følelsen av utrolig flyt som kun virkelig romslig vandring kan gi? Tenker du på å oppgradere til en spenstig endurosykkel som trives med alt det fjellet har å tilby, bør du definitivt ta en nærmere titt på Rock Machine Blizzard 50-297. Dette er en uforglemmelig morsom berg-og-dalbane-maskin som vil viske ut all negativitet, og du kommer unna med det uten å måtte tømme hele familiens feriebudsjett. En moderne endurosykkel for fjell, park og skog som kombinerer rask respons med all den kursstabiliteten som kreves for at du skal kunne holde en presis linje i løypene samtidig som du dominerer på teknisk krevende strekninger... og det hele dagen lang.

Nøkkelen til suksess!

 • Skulpturell aluminiumsramme (AL-6061 T6 Custom Tubing) med Floating Pivot Suspension-kinematikk
 • Dempet gaffel fra DVO (Diamond D3) med 160 mm vandring
 • Bakdemper fra DVO (Jade R Coil) med 160 mm vandring
 • Slagkraftig 1x-drivlinje med 11 gir og feilfri ytelse fra Shimano (Deore)
 • Kraftige hydrauliske skivebremser med 4-kolvs kalipere som samsvarer med hastighetsressursene
 • Dynamisk hjulsett 29"/27.5" med brede (2.50"/2.60") kvalitetsdekk fra WTB (Vigilante/Trail Boss)
 • Block Lock styrelager som forhindrer skader på rammen ved uhell
 • Dropper Post fra ONE1 med 150/170 mm vandring (avhengig av rammestørrelse)

Skulpturelt fullstendig dempet chassis i førsteklasses aluminium med effektiv kinematikk

Det skulpturelle chassiset består av en robust ramme med den lave vekten som kun høykvalitets aluminium (AL-6061 T6 Custom Tubing) kan tilby. Designmessig er det kanskje ramens elegante linjer og effektive kinematikk som skiller seg mest ut, men det aller beste er at den leverer ledende pedaleffektivitet og lynrask respons når du tråkker til. Dens distinkt utformede rammeprofil er praktisk og funksjonell og vekker en uimotståelig følelse av begjær. Med moderne Boost-teknologi oppnås høy torsjonsstivhet, som i praksis gjør at all kraften fra musklene dine (sammen med eventuell elmotor) effektivt overføres til bakhjulet, og sørger for at du lett kan distansere både naboen og yngre konkurrenter. Dette i tillegg til intern kabelrouting og en velbalansert geometri som garanterer at du kan sykle både raskt og lenge med imponerende kontroll på nedoverbakker, oppoverbakker og flate strekninger. Når terrenget blir utfordrende, er en dropper post nå nesten et must, og derfor er sykkelen utstyrt med en høydejusterbar setepinne fra ONE1 med 150 eller 170 mm vandring (avhengig av rammestørrelse).

Demperkonfigurasjon som gladelig svelger alle typer ujevnheter

Demperne fra amerikanske DVO, en Diamond D3 foran og en Jade R Coil bak, gir deg vandringer på hele 160/160 mm som øker komforten og gir ekstra sikkerhet i løypene. Demperne takler uanstrengt alle typer ujevnheter og sikrer at du kan sykle med full kontroll selv under de mest utfordrende forhold. Den imponerende vandringen gjør at du ikke trenger å bekymre deg for å miste grep, og takket være et bredt spekter av justeringsmuligheter og innstillinger kan du gi alt, uansett underlag.

Effektiv 1x-drivlinje og brede skivebremser med kraftige 4-kolvs kalipere

Når det kommer til komponentene, snakker vi om en pålitelig drivlinje med 11 kraftfulle gir fra Shimano (Deore), en 32-tannet enkelkrans og en kassett på 11-51T som sammen gir sykkelen en imponerende bred utveksling og rask ytelse. Siden sykkelen trives med høye hastigheter, er den utrustet med kraftige hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT420) med 4-kolvs kalipere og brede bremsskiver (180/180mm), som gir eksemplarisk kontroll og sikrer at du alltid har maksimal bremsekraft uavhengig av underlag, værforhold eller sesong.

Dynamisk hjulsett som gir sikkert grep på alle underlag

Det stabile hjulsettet kombinerer 29-tommere foran med 27.5-tommere bak. De robuste aluminiumsfelgene er skodd med kvalitetsdekk fra WTB (Vigilante TCS/Trail Boss TCS) i breddene 2,5"/2,6" som er klare for utfordringer, og som utmerker seg på alt fra kompakt grus til løs gjørme. Dekkene sikrer pålitelig grep på nesten alle underlag, noe som i praksis betyr at du kan sykle ekstremt raskt, selv i det mest krevende terrenget.

Atletisk fullstendig dempet endurosykkel med imponerende rask manøvreringsevne

Sykkelen har en velbalansert blanding av robuste komponenter som langt overgår gjennomsnittet. Enkelt sagt, dette er utsøkt utstyr fra de øverste hyllelene hos både Shimano, DVO, ONE1 og WTB. Så hva blir det endelige resultatet? En skarp endurosykkel som gir fantastisk manøvreringsevne kombinert med ekstremt generøs vandring på en sykkel som er ivrig etter å klatre og som håndterer nedstigninger raskere enn det meste på to hjul... og alt til en pris som er overkommelig for oss vanlige dødelige!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0069081
EAN-kode-
VaremerkeROCK MACHINE
FargeMattegrey/Black/White
Produsentens artikkelnummer-
Produsentens artikkelnummer-
MATTEGREY/BLACK/WHITE
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieRock Machine Blizzard
ModellserieRock Machine MTB Fully Enduro
KjønnUnisex, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

11-delt (1 x 11)
GirskifterserieShimano Deore
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Deore
Rammesett
Rammestørrelse-
RammeAlloy Al-6061 T6 Custom tubing, BF1604, Floating Pivot Suspension, 160 mm travel, Enduro Advanced Geometry, Shark Spine EVO 27.5, Boost 148x12, BB92 Press Fit, Inner Cable Routing, Adjust. seatpost ready
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelDVO Diamond D3, LSC, Rebound, Tapered, 15x110mm axle, 160mm travel
Slaglengde foran 

Slaglengde foran

Det å forstå slaglengde på en terrengsykkel kan virke som en skikkelig jungel. En enkel måte å forklare det på, er at jo lengre slaglengde sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm slaglengde er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk terreng.

En sykkel med 120 mm slaglengde er kanskje det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant kvist og stein. Disse syklene passer for alle mosjonister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm slaglengde eller mer er perfekt for deg som liker å gi deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i en sykkelpark og sykle nedover bakker så fort du bare kan.

Mange hybrid-sykler har også støtdemping foran, rundt 60-80 mm slaglengde for å øke komforten. Dette bør ikke ses på som noe som gjør at sykkelen kan brukes som en terrengsykkel, men er hovedsakelig for å øke komforten på grusveier og flate stier eller spor.

140 mm
BakdemperDVO Jade R Coil, external rebound, LS Spring: 400lbs, 450lbs, 500lbs, size 230x65mm
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

Dempet
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

27,5"
Hjul
ForhjulsnavSHIMANO HB-MT400, 32H, CENTER LOCK, 15x110mm THRU Type AXLE
BaknavSHIMANO FH-MT400-B, 32H, CENTER LOCK, 12x148mm THRU Type AXLE
EikerSapim Leader, Stainless Black
FelgerWTB ST i29, 32H
FordekkWTB Vigilante TCS Light Slash Guard/High Grip, Tritec, 29x2.50", WTB Trail Boss TCS Light Slash Guard/Fast Rolling, Tritec, 27.5x2.60"
BakdekkWTB Vigilante TCS Light Slash Guard/High Grip, Tritec, 29x2.50", WTB Trail Boss TCS Light Slash Guard/Fast Rolling, Tritec, 27.5x2.60"
Dekkdimensjon65-584, 66-622
Drivverk
GirspakerSHIMANO DEORE SL-M5100-IR RapidFire Plus, 11-speed
BakgirSHIMANO DEORE RD-M5100 Shadow Plus
KranklagerSHIMANO BB-MT500 PressFit, shell 41/92mm
KassettSHIMANO DEORE CS-M5100-11, 11-51T
Komponenter
ForbremseSHIMANO BL-MT4100/BR-MT420, 180/180 rotor, hydraulic disc brake, Metallic pads
StyrelagerFSA Orbit 1.5B ZS NO.57B, Zero Stack, 1-1/8“x1.5“
StyreONE1 Alloy, 9° backsweep, 20mm rise, 760mm, 35mm
StyrestemONE1 TDS-D607 Alloy, 35xE45mm, +7°
SetepinneONE1 Alloy, MT171, dropper post 150&170mm travel, 30.9x440mm&480mm
Håndtak/StyretapeONE1 VL-G1661D2N, Lock-On
KUNDENES MENINGER

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Rock Machine Blizzard

-28%
Rock Machine MTB Blizzard Trl 30-29
31 290 kr
22 430 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • XL
-33%
Rock Machine El MTB Blizzard Int E30-29
61 090 kr
40 790 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
-23%
Rock Machine Blizzard Xcm 30-29
29 290 kr
22 430 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • XL
-21%
Rock Machine El MTB Blizzard Int E70-297
70 590 kr
56 090 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • XL

LIKNENDE PRODUKTER

-27%
Merida One-Twenty 600
31 999 kr
23 459 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
-17%
Merida One-Forty 700
42 999 kr
35 873 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
 • XS
-26%
Merida One-Twenty 3000
42 999 kr
31 619 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
-17%
Merida MTB One-Sixty 500
36 999 kr
30 590 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY