• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

NISHIKI Nishiki Gravel Bike Rush Dame Brandkopper

Nishiki Gravel Bike Rush Dame Brandkopper
Beskrivelse

Allsidig svensk grusrakett med overbevisende framkommelighet

Den ekstremt allsidige Nishiki Rush representerer en uvanlig vellykket krysning mellom en grussykkel og en racersykkelhybrid. Denne moderne sykkelen besitter imponerende framkommelighet og egner seg for alle typer trening og transport, til og med året rundt! Dette er en lettmanøvrert og underholdende grussykkel med eventyrlige gener, som tar deg dit du ønsker, og det i høvelige hastigheter om dine beinmuskler er villige. Er du på utkikk etter en karismatisk pendler for grusveier med rask manøvrering, et rett styre, og kraftige skivebremser som i tillegg er lett å håndtere og leverer førsteklasses komfort på alle type underlag, så har du funnet riktig! Et naturlig valg for oss som sykler gjennom hele året og ønsker å tilbakelegge litt lengre avstander på en sykkel med bredere register og bedre framkommelighet enn den tradisjonelle racersykkelhybriden. Vi vil hevde at denne talentfulle Göteborg-sykkelen utmerker seg på alle typer underlag og faktisk passer for nesten alt; hverdag, trening eller pendling... og den er selvfølgelig klargjort for montering av både bagasjebrett, skjermer og støtte ved behov.

Nøkkelen til suksess!

  • Temperamentsfull trippelredusert aluminiumsramme med lav vekt og effektiv kraftoverføring
  • Aluminiumsgaffel med integrert gaffelkrone og en fantastisk responsiv styrkefølelse 
  • Kraftig 1x-drivlinje med 12 pålitelige gir fra kvalitetssikrede Shimano (Deore)
  • Hydrauliske skivebremser med lavt vedlikeholdsbehov som leverer kraftfull bremseevne i all slags vær
  • Robuste hjulsett (LiTE SL Asymmetric) med 40 mm brede dekk fra Panaracer (GravelKing SK) 
  • Kan utstyres med tilbehør som øker lastekapasiteten og sikrer problemfri sykling i all slags vær

Kvalitativ ramme i aluminium med lav vekt og høy torsjonsstivhet

Rammen består av en lett trippelredusert aluminiumsramme (6061-T6) med lav vekt og høy torsjonsstivhet, som er nøkkelen til dens imponerende kraftoverføring. Aluminiumsgaffelen, også av høy kvalitet, er hemmeligheten bak dens lave vekt og fantastisk responsive styrkefølelse. Rammen har mange festepunkter for ulike typer tilbehør og selvfølgelig er alle kabler godt beskyttet, noe som skaper en pålitelig barriere mot både smuss, fukt og veisalt... noe som er ganske vanlig i vårt langstrakte land. 

Kraftig 1x-drivlinje med 12 gir og hydrauliske skivebremser 

Takket være en potent 1x-drivlinje med 12 kraftige gir og en imponerende utveksling (46Tx11-51T) fra kvalitetssikrede Shimano (Deore), tar du deg opp enhver bakke mens du samtidig kan holde høyt tempo på flatene. Dette gir deg friheten til å velge mellom forskjellige sykkeltyper. I tillegg er den raske Nishiki Rush utstyrt med kraftige hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT201) som sørger for at du alltid har tilgang til stabil og kraftfull bremseytelse, uansett vær og føre. I Skandinavia er ikke lange nedfarter vanlig, men dårlig vær og utfordrende underlag er det, og der leverer skivebremsene pålitelig ytelse langt utover hva tradisjonelle felgbremser kan tilby.

Hjulsett med asymmetriske felger og dekk som håndterer det meste

De imponerende hjulene har asymmetriske felger som gjør dem sterkere, og de er utstyrt med pålitelige kvalitetsdekk fra Panaracer (GravelKing SK) med 40 mm bredde, som sikrer at sykkelen håndterer ujevnt underlag uten problemer. En syklende zen-buddhist ville kanskje kalle dekkene for "den gyldne middelvei"... Kjører du med litt lavere lufttrykk øker du komforten og oppnår bedre beskyttelse mot skarpe objekter og grus, for en mest mulig problemfri sykling (hovedsakelig på løsere underlag). Holder du dekkene godt pumpet, tåler de det meste, og du får en sykkel som ruller lett (hovedsakelig på hardere underlag), noe som vil gjøre deg lykkelig hver gang du tråkker i gang fra et rødt lys. Du kan også utstyre sykkelen med piggdekk om vinteren, eller hvorfor ikke legge på et par smalere slicks hvis du primært sykler på asfalt... valget er selvfølgelig helt opp til deg!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0078497-I648
EAN-kode-
VaremerkeNISHIKI
FargeBrandkoppar
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0078497
Spesifikasjon
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
PersonaliseringPendling
ProduktserieNishiki Rush
ModellserieNishiki Rush
KjønnDame
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Ja
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Vekt (ifølge produsenten)10,8kg
Produsentens nettstedwww.nishiki.se/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

12-delt (1 x 12)
GirskifterserieShimano Deore
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Deore
ModellserieNishiki Rush
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
FramgaffelmaterialeAluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjul
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon40-622
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Pedaler-
Håndtak/Styretape-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Nishiki Rush

LIKNENDE PRODUKTER

-4%
Merida Grus Sykkel Silex 200
15 999 kr
15 284 kr
Innsparing
-8%
Merida Silex 400
20 499 kr
18 928 kr
Innsparing
-9%
Merida Gravel Bike Silex 600
22 499 kr
20 532 kr
Innsparing
-13%
Rondo Gravel Bike Ruut Al 2 Sort/Sort
22 090 kr
19 249 kr
Innsparing

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY