• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

KRONAN Kronan Elsykkel for damer Kvick 7 gir Bosch Active Matt Black

Kronan Elsykkel for damer Kvick 7 gir Bosch Active Matt Black
Beskrivelse

Design, komfort og rekkevidde i ett praktisk og hjelpsomt pakke

Om du er på utkikk etter en brukervennlig el-sykkel med et elegant urbant design hvor helheten og hver minste detalj gir deg den trygge følelsen av topp kvalitet, er Kronan Kvick et intelligent valg. Denne er en nyttig følgesvenn som tilbyr rikelig med komfortabel kraft i pedalene og forsikrer deg om at ingen medtrafikanter kan kjøre forbi deg, og du slipper å bekymre deg for å ankomme svett eller andpusten! Den har svært lav innstigning, et nesten ufeilbarlig giresystem, en pålitelig elektrisk motor og effektive bremser som fungerer under alle værforhold. Og den leveres ferdig utstyrt med alt nødvendig utstyr for å kunne levere barna, hente pakker og utføre andre ærend før jobb. 

Nøkkelen til suksess!

 • Skulpturell aluminiumsramme med svært lav innstigning som gjør det ekstremt enkelt å stige på og av sykkelen
 • Komfortabel oppreist kjørestilling som tilbyr klar oversikt og lar deg nyte omgivelsene
 • Justérbar styrestamme som tillater endring av kjørestilling
 • Kraftig elektrisk motor fra Bosch (Active Line) med et dreiemoment på 40Nm
 • Batteriet fra Bosch (PowerPack 400Wh) er praktisk plassert i bagasjebrettet og gir god rekkevidde
 • Walk Assist-funksjon er perfekt når du skal lede sykkelen ut fra bratte parkeringshus eller sykkelboder
 • Fjellsikker drivlinje med 7 innkapslede navgir fra Shimano (Nexus) som krever minimalt med vedlikehold
 • Robuste 28-tommers hjul med 40mm brede kvalitetsdekk som har refleksstripe og lav rullemotstand
 • Både fotbrems og hydrauliske skivebremser som gir pålitelig ytelse i all slags vær
 • Utrolig myk komfortsadel og en lett tilgjengelig ringeklokke som du betjener med tommelen
 • Robust bagasjebrett kombinert med en romslig frontkurv sørger for praktisk bæring av lasten
 • Stabile skjermer og et heldekkende kjedeskydd som holder klærne rene
 • Et godkjent rammelås fra AXA som betydelig reduserer risikoen for tyveri

Smidig manøvrerbarhet og utmerket oversikt over omgivelsene 

Det elegante aluminiumschassiset har en svært lav innstigning og en komfortabel geometri som, i kombinasjon med en justérbar styrestamme, gir deg nærmest panoramautsikt over trafikken rundt deg. Det kan virke bagatellmessig, men det er nettopp denne klare oversikten som sikrer at du klarer å utføre nødvendige unnamanøvrer i travel bytrafikk.

Fjellsikker 7-girs drivlinje og elektrisk drift med imponerende rekkevidde

Hjertet av sykkelen består av en dynamisk elmotor med dreiemoment på 40Nm i kombinasjon med et batteri som leverer abudant med miljøvennlig energi. Dette er en bevist kombinasjon som gir deg en rekkevidde på inntil 100 km og ekstra kraft i både ben og lunger. Drivlinjen er stillegående og gir en dynamisk og effektiv kraftoverføring med nesten sømløs harmoni. 

Den pålitelige elmotoren jobber i tett samarbeid med 7 fjellsikre navgir som nesten garanterer feilfri funksjon og et bredt spekter av girvalg. Dette utgjør et eksemplarisk jevnt system som også bidrar til å beskytte sykkelens vitale deler mot veismuss og værets innvirkninger. Tillegg kommer en klar display med ulike driftsmoduser, inkludert en bakgrunnsbelyst hastighetsmåler og en indikator for batterilading. 

Overbevisende komfort på alle underlag og kraftfulle bremser

Med en kombinasjon av en ekstremt komfortabel sadel og kvalitetsdekk med bred profil blir alle sykkelturene komfortable. Og siden den er designet for fart, kommer den med både en hydraulisk skivebrems og en tradisjonell fotbrems, som sikrer effektiv bremsekapasitet hele året, uansett om det er vått, støvete eller slapsete forhold. 

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0107838-2040
EAN-kode-
VaremerkeKRONAN
FargeMattsvart
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0107838
Produsentens artikkelnummer-
Matt Svart
Active Line BDU310 (covers from PWT) logo bezel Active Line
Powerpack Rack 400Wh BBR265 cable Powerpack Rack
Spesifikasjon
PersonaliseringPendling
ProduktserieKronan Kvick
ModellserieKronan Kvick
KjønnDame
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Ja
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Elektrisk sykkelJa
Elektrisk systemBosch
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Fotbrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

7-giret (1 x 7)
GirskifterserieShimano Nexus
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Rammesett
Rammestørrelse-
RammeL (wave2)
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffelrigid steel
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
Hjul
Forhjulsnav-
Baknav-
Eiker-
Felger-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon40-622
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bremseskive foran-
Bakbremse-
Styre-
Setepinne-
Pedaler-
Sete-
Håndtak/Styretape-
Motor
Motor-
Motorplassering 

Motorplassering

Hvor en motor er plassert bestemmer hvor mye støtte du får, og hvor jevn kraftoverføringen oppleves. En motor plassert på for- eller bakhjulet gir generelt en følelse av at sykkelen skyver på (bakhjul) eller trekker (forhjul), mens en sentrert motor generelt gir inntrykk av at det er du selv som trår (og at du har blitt mye sterkere).

En motor plassert i kranksettet gir altså en rekke fordeler, men er noe dyrere å bygge, noe som gjør at sykkelens pris blir høyere med en krankmontert motor sammenlignet med en bak- eller framhjulsmotor. En hjulmontert motor er altså billigere, og for deg som sykler kortere distanser eller bruker sykkelen relativt lite fungerer dette utmerket for deg - mens en krankmontert motor er å foretrekke hvis du har tenkt å sykle/pendle oftere og lengre.

Mer om krankmontert motor

Motoren er plassert i kranksettet, dvs. midten på sykkelen. Derfor kalles dette også ofte for midtmontert motor eller sentermontert motor. Den gir blant annet følgende fordeler:

 • Jevnere gange, siden en midtmotor har flere sensorer enn motorer som er plassert på hjulene
 • Lettere å bruke uten elektrisk drift, siden det ikke finnes noen motstand i hjulene
 • Bedre vektfordeling i sykkelen noe som gjør syklingen enklere og morsommere
 • Gir økt pedalstyrke, siden elektrisk kraft kommer fra samme sted som pedalstyrken
Kranksett
Motoreffekt 

Motoreffekt

Maksimal tillatt motorstyrke i Sverige er for øyeblikket 250 W. Hvis det er oppgitt en høyere effekt enn 250 W i spesifikasjonene, er det bare en midlertidig verdi ved oppstart eller akselerasjon som synker til 250 W etter noen få sekunder.
250 W
MotorlydnivåLav
Dreiemoment 

Dreiemoment

Motorens dreiemoment måles i Newtonmeter (Nm) og er et mål på en krafts evne til å vri et objekt rundt en bestemt akse. Forenklet kan man si at jo høyere dreiemoment, desto bedre.
40 Nm
SensorerFart, Kadens, Dreiemoment
Maksimal assistansehastighet 

Maksimal assistansehastighet

Maksimal tillatt assistansehastighet i Sverige er for øyeblikket 25 km/t. Når du når over 25 km/t, slutter motoren å drive, og du må rett og slett tråkke på egen hånd.
25 km/h
Batteri
Batteri-
BatteriplasseringBagasjebrett
Avtagbart batteriJa
Batterikapasitet (Wh)400
Spenning-
Batteri inkludert?Ja
Batteriladerkompakt lader (2A) BCS230 strømkabel EU
Kan lades på sykkelenJa
-
Visning
VisningDisplay Purion
Avtagbar skjermNei
DisplayplasseringVenstre
LadestasjonNei
AssistansenivåerEco, Off, Sport, Tour, Turbo
SykkelassistanseJa
Sykkelutstyr
Belysning-
Skjermer-
Støtte-
Bagasjebrett-
Lås-
Annet-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Kronan Kvick

LIKNENDE PRODUKTER

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY