• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ROCK MACHINE Rock Machine Blizz Int Trl E90-297

Rock Machine Blizz Int Trl E90-297
Beskrivelse

Kraftig eMTB med ledende drivlinje og formidabel fremkommelighet

Vurderer du å oppgradere til en spenstig hardtail som trives med alt fra røff enduro til litt mer horisontal stisykling? Ønsker du samtidig å ha verdens mest kraftfulle leggmuskler i form av en potent elektrisk midtmotor? Da bør du definitivt ta en nærmere titt på den vanvittig underholdende skogsmaskinen Rock Machine Blizz INT TRL e90-297. Dette er en imponerende lettmanøvrert eMTB som kombinerer kvikk respons med den solid kursstabiliteten som kreves for at du både kan holde en stram linje i sporene og samtidig mestre de litt mer teknisk krevende partiene, hele dagen lang. Inkluder en skarp dempet luftgaffel og en ledende japansk 1x-drivlinje som alltid leverer masse dynamisk kraft og imponerende kjøreglede, uavhengig av hvor mange watt du tilfeldigvis har igjen i beina, og du har en vinner.

Nøkkelen til suksess!

 • Skulpturell aluminiumsramme (AL-6061 T6 Custom Tubing) med pent integrert drivlinje
 • Shimanos kraftigste elmotor (STePS EP8) med 85Nm og overbevisende dynamikk
 • Kraftig batteri på 504Wh som er elegant integrert i rammen og gir opptil 120 km rekkevidde
 • Slagkraftig 11-giret drivlinje fra kvalitetssikre Shimano (Deore) med bred utveksling
 • Dempet luftgaffel fra amerikanske DVO (Diamond E3) med hele 140 mm slaglengde og lockout
 • Dynamisk hjulsett 29"/27.5" med brede (2.50"/2.60") gripesikre kvalitetsdekk fra WTB 
 • Hydrauliske skivebremser fra Shimano (M6120) med robuste bremsskiver (203mm)
 • Block Lock headset som forhindrer skader på rammen og gaflene hvis ulykken skulle inntreffe
 • Dropper Post fra ONE1 (MT171) med 150/170 mm slaglengde (avhengig av rammestørrelse)

Skulpturelt chassis i kvalitativt aluminium med elegant integrert batteri

Det skulpturelle chassiset består av en slitesterk ramme med den lave vekten som kun høykvalitetsaluminium (AL-6061 T6 Custom Tubing) kan tilby. Designmessig er det kanskje rammens rene linjer med et elegant integrert batteri som utmerker seg mest, men best av alt er at den leverer ledende tråkkeffektivitet og lynrask respons når du setter full kraft på pedalene. Dens tydelig utmeislede rammefasong er praktisk funksjonell og vekker et vanskelig håndterbart begjær. Med moderne Boost-teknologi oppnås høy vridningsstivhet, noe som i praksis sørger for at all kraften som dine muskler (sammen med elmotoren) genererer, går direkte ut til bakhjulet og gjør at du enkelt kan distansere både naboen og yngre stallkamerater. Legg til intern kabelrouting og en balansert trailgeometri med flate vinkler som garanterer at du kan kjøre både fort og langt med imponerende kontroll, i tillegg til på både nedoverbakker, oppoverbakker og flate underlag.

Kraftig elektrisk drift med enormt dreiemoment og herlig dynamisk følelse

Hjertet i sykkelen er kanskje markedets beste drivsystem, Shimano STePS (EP8), som består av en svært potent elmotor (85Nm) kombinert med et kraftig og fullt integrert batteri som leverer 504 Wh med miljøvennlig energi, noe som samlet gir deg en imponerende rekkevidde med masse ekstra energi i både ben og lunger.

Den kraftfulle dynamiske elmotoren arbeider sammen med 11 slagkraftige gir fra Shimano (Deore) og alt opererer effektivt, stille og med direkte overføring på krankakselen (det eneste alternativet etter vår mening). Og takket være at hele drivpakken er plassert i rammenes nedre del, oppnås i tillegg et forbilledlig lavt tyngdepunkt, som gir deg upåklagelig manøvrerbarhet i alle typer terreng. Legg til flere driftsmodi og en tydelig display som gir deg full oversikt og viser nøyaktig alt du trenger å vite. 

Dempet luftgaffel som glupskt svelger alle underlagets ujevnheter

Foran på sykkelen sitter en kvalitetsdemper fra amerikanske DVO (Diamond E3) som byr på hele 140 mm slaglengde, noe som gir både høy komfort og ekstra sikkerhet på stien. Dempingen svelger effektivt alle ujevnheter og sikrer at du kan kjøre med full kontroll, selv når underlaget og hellingen blir utfordrende. Dempingen har lockout (som lar deg låse demperen via en lett tilgjengelig spak) og kan tilpasses din kjørestil, noe som gir økt pedaltrykk-effektivitet og sikrer at du kan gi alt uansett underlaget. Når terrenget blir krevende, er en dropper post nå nesten uforgåelig og derfor kommer sykkelen utstyrt med en høydejusterbar setepinne fra ONE1 (MT171) med 150 eller 170 mm i slaglengde, avhengig av rammestørrelse.

Dynamisk hjulsett og kraftige skivebremser med effektive 4-kolvsok 

Det stabile hjulsettet er en dynamisk kombinasjon av 29-tommers forhjul og 27.5-tommers bakhjul. De robuste aluminiumsfelgene er utstyrt med kvalitetsdekk fra WTB (Vigilante TCS/Trail Boss TCS), med 2,5"/2,6" bredde, klare for enhver utfordring og som utmerker seg på et bredt spekter av underlag, fra hardpakket grunn til løs gjørme. Dekkene leverer trygg kontakt med underlaget på nesten alle typer terreng, noe som betyr at du kan kjøre ekstremt raskt selv i utfordrende terreng. Og siden sykkelen trives ved høye hastigheter, er den utstyrt med effektive hydrauliske skivebremser med 4-kolvsok fra Shimano (M6120) og robuste bremsskiver (203/203mm), som gir enestående kontroll og garanterer maksimal bremseeffekt uavhengig av underlag, vær eller sesong.

Atletisk hardtail som for alltid vil forandre måten du ser på sykling

Sykkelen er en velbalansert miks av velprøvde komponenter som er vesentlig skarpere enn gjennomsnittet. For å si det på godt norsk, dette er utstyr fra øverste hylle hos både Shimano, DVO, Darfon, ONE1 og WTB. Så hva blir resultatet? En rask elsykkelassistert hardtail med imponerende manøvrerbarhet og generøs slaglengde som er ivrig etter å klatre og trives utmerket i nedoverbakker, og som tilbys til en pris som også vi vanlige syklister kan leve med! En underholdende terrengsykkel som for alltid vil endre din tilnærming til sykling og som vil ta deg dit du vil, raskere, mer effektivt og enklere. 

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0069077
EAN-kode-
VaremerkeROCK MACHINE
FargeGlossgrey/Black/Green
Produsentens artikkelnummer-
Produsentens artikkelnummer-
Gloss Grey/Black/Green
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieRock Machine E-Mountain Hardtail
ModellserieRock Machine E-Mountain Hardtail
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Elektrisk sykkelJa
Elektrisk systemShimano
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

11-delt (1 x 11)
GirskifterserieShimano Deore
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Deore
Rammesett
Rammestørrelse-
RammeAlloy Al-6061 T6 Custom tubing, Smooth Welding, Trail Ultimate Geometry, Shark Spine EVO 29er&27.5+, SHIMANO STEPS DU hanger, 2nd Gen. Battery Integration, BOOST 148x12, Disc Brake Post Mount, Replaceable RD Hanger, Inner Cable Routing, Adjust. seatpost r
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelDVO Diamond E3, LSC, Rebound, Tapered, 15x110mm axle, 140mm travel
Slaglengde foran 

Slaglengde foran

Det å forstå slaglengde på en terrengsykkel kan virke som en skikkelig jungel. En enkel måte å forklare det på, er at jo lengre slaglengde sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm slaglengde er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk terreng.

En sykkel med 120 mm slaglengde er kanskje det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant kvist og stein. Disse syklene passer for alle mosjonister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm slaglengde eller mer er perfekt for deg som liker å gi deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i en sykkelpark og sykle nedover bakker så fort du bare kan.

Mange hybrid-sykler har også støtdemping foran, rundt 60-80 mm slaglengde for å øke komforten. Dette bør ikke ses på som noe som gjør at sykkelen kan brukes som en terrengsykkel, men er hovedsakelig for å øke komforten på grusveier og flate stier eller spor.

140 mm
Låsbar framgaffel? 

Låsbar framgaffel?

Låsbar betyr at fjæringens bevegelse låses i en posisjon (eventuelt begrenses) for å lette når man for eksempel sykler i bratte oppoverbakker eller på flatt terreng.

Forskjellige produsenter håndterer dette på ulike måter. Noen fjæringer blir helt låst (stive) mens andre har valgt å for eksempel bremse kompresjonsdempingen.

Ikke låsbar
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

29"
Hjul
ForhjulsnavSHIMANO HB-MT400, 32H, CENTER LOCK, 15x110mm THRU Type AXLE
BaknavSHIMANO FH-MT400-B, 32H, CENTER LOCK, 12x148mm THRU Type AXLE
EikerSapim Leader, Stainless Black
FelgerWTB ST i29, 29"&27.5", 32H
FordekkWTB Vigilante TCS Tough/High Grip, Tritec, 29x2.50", WTB Trail Boss TCS Tough/Fast Rolling, Tritec, 27.5x2.60" E-Ready
BakdekkWTB Vigilante TCS Tough/High Grip, Tritec, 29x2.50", WTB Trail Boss TCS Tough/Fast Rolling, Tritec, 27.5x2.60" E-Ready
Dekkdimensjon65-584
Drivverk
GirspakerSHIMANO DEORE SL-M5100-IR, 11-speed
BakgirSHIMANO DEORE RD-M5100 Shadow Plus
KassettSHIMANO DEORE CS-M5100-11, 11-51T
Komponenter
ForbremseSHIMANO DEORE BL-M6100/BR-M6120, 203/203 rotor, hydraulic disc brake, Metallic pads
BakbremseSHIMANO DEORE BL-M6100/BR-M6120, 203/203 rotor, hydraulic disc brake, Metallic pads
StyrelagerACROS AZX-251, Zero Stack, 1-1/8“x1.5“, BlockLock
StyreONE1 Alloy, MTB AL-3520BT, 6° upsweep, 9° backsweep, 20mm rise, 760mm, 35mm
StyrestemONE1 TDS-D606 Alloy, 35xE35mm, 0°
SetepinneONE1 Alloy, MT171, dropper post 150&170mm travel, 30.9x440mm&480mm
PedalerPedals not included
Håndtak/StyretapeONE1 VL-G1661D2N, Lock-On
Motor
MotorSHIMANO STEPS EP800, 36V, 250W, 85Nm
Motoreffekt 

Motoreffekt

Maksimal tillatt motorstyrke i Sverige er for øyeblikket 250 W. Hvis det er oppgitt en høyere effekt enn 250 W i spesifikasjonene, er det bare en midlertidig verdi ved oppstart eller akselerasjon som synker til 250 W etter noen få sekunder.
250 W
MotorlydnivåLav
Dreiemoment 

Dreiemoment

Motorens dreiemoment måles i Newtonmeter (Nm) og er et mål på en krafts evne til å vri et objekt rundt en bestemt akse. Forenklet kan man si at jo høyere dreiemoment, desto bedre.
85 Nm
Maksimal assistansehastighet 

Maksimal assistansehastighet

Maksimal tillatt assistansehastighet i Sverige er for øyeblikket 25 km/t. Når du når over 25 km/t, slutter motoren å drive, og du må rett og slett tråkke på egen hånd.
25 km/h
Maksimal rekkevidde 

Maksimal rekkevidde

Angir hvor langt man kan komme under ideelle forhold (varmt vær, få bakker, få start og stopp samt flatt underlag) før batteriet blir helt utladet. Opplysningene er hovedsakelig hentet fra produsenten av elmotoren, og det er tatt hensyn til hvilken type sykkel det er (MTB, standardsykkel osv.)

120 km (ECO mode) w/EP8 range 20% up km
Batteri
BatteriDARFON, 504 Wh, in-frame mount
BatteritypeLitium-ion
BatteriplasseringInnvendig
Batterikapasitet (Wh)504
Spenning36 V
Batteri inkludert?Ja
BatteriladerDARFON 4A Smart Plus-lader
Visning
VisningShimano SC-EM800;Clamp band
KUNDENES MENINGER

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Rock Machine E-Mountain Hardtail

LIKNENDE PRODUKTER

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY