• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

SUPERIOR Superior Xf 979 Tr

Superior Xf 979 Tr
Beskrivelse

Hel-dempet karbonfiberkonstruksjon med imponerende fartspotensial og solid stisykkelfølelse

Den hel-dempede Superior XF 979 TR besitter imponerende fartspotensial og leverer i full målestokk en solid stisykkelfølelse, en perfekt sykkel for deg som ønsker å kjøre ekstremt fort samtidig som du har full kontroll på utstyret. En kraftfull fornøyelsesmaskin full av moropotensial som tar din sykling til nye høyder. Dette er en skarp karbonfiberkonstruksjon med en ramme som virkelig fortjener oppgraderinger etter hvert som dine ferdigheter forbedres. Om du ønsker å imponere på alt fra eventyrlige skogstier til utfordrende maraton, og du har som mål å distansere både nabo og alle stallkamerater, da er dette den riktige stisykkelen for deg. En glimrende investering med ubegrenset kapasitet, rask respons og kvikk styringsfølelse som lydig svarer når du øker farten, og som alltid vil gi deg full avkastning i form av 100% ren sykkelglede.

Veien til suksess!

 • Hel-dempet ramme utelukkende i karbonfiber med en lenkekjede som yter høy kapasitet og effektiv kraftoverføring
 • Forgaffel fra RockShox (Revelation RC) med 140 mm vandring og lockout
 • Bakdemper fra RockShox (Monarch RT) med 130 mm vandring og lockout
 • Effektiv 1x-drivlinje med 12 gir og pålitelig presisjon fra Shimano (SLX/XT)
 • Kraftige hydrauliske skivebremser fra Shimano (M6120), som virkelig er i samsvar med sykkelens fartspotensial
 • Hjulsett med Aluminiumsfelger fra DT Swiss (M 1900 Spline DB30) og kvalitetsdekk fra Schwalbe (Nobby Nic)
 • Høy-/senkbar setepinne fra ONE1 (MT171) kontrollert av en lett-tilgjengelig hendel på styret
 • Kvalitetskomponenter i aluminium fra ONE1

Hel-dempet karbonfiberramme med potensial for å vinne internasjonale konkurranser

Rammen består av en hel-dempet høykvalitets karbonfiberramme (MTB Race Pro SU-01) i både hovedtriangelet og baksvingen, som tilbyr en ypperlig balanse mellom rask racefølelse og effektiv kraftoverføring. Rammen gir en fantastisk følelse av ubegrenset kapasitet, alt for at du raskt skal kunne fylle troféskapet med medaljer og pokaler av høy verdi. Denne versjonen er også oppdatert med en progressiv geometri, korte kjedestag, lang akselavstand og en flatt vinklet styrestamme. Kombinert med et robust lenkesystem med moderne kinematikk tilbyr den rask manøvrerbarhet og utmerket flyt i terrenget, og det uten at kraft går til spille når du tråkker hardt på pedalene.

Den har selvsagt pent integrert kabelføring og er tilpasset gjennomgående aksler (BOOST), det vil si en ekstra bred for- og bakaksel som tillater større avstand mellom eikefestene ved navet, og som resultat gir et stivere hjul med bedre kontroll. Modellen er designet for en fjæringsvei på 140/130 mm og henvender seg primært til deg som vil kjøre raskt på moderne, flytende stier i krevende skogsterreng.

Effektive dempere som håndterer både glatte grusveier og utfordrende skogsykling

Dempesystemet består av kvalitetssikre komponenter fra RockShox: foran en Revelation RC med lockout og 140 mm vandring, og bak en Monarch RT med 130 mm vandring som kan justeres via kontroller på demperne. En ekstremt balansert og håndterlig kombinasjon som gir deg muligheten til å kjøre utrolig raskt på alt fra glatte grusveier til virkelig krevende underlag. En dropper post blir nesten et must i utfordrende løyper, så selvfølgelig kommer sykkelen forhåndsutstyrt med en høy-/senkbar setepinne kontrollert med en lett tilgjengelig hendel på styret.

Effektiv 1x-drivlinje med 12 gir og nesten feilfri funksjonalitet

Å oppnå svimlende hastigheter er mulig med en effektiv 1x-drivlinje med 12 pålitelige gir fra Shimano (SLX/XT), som tilbyr høy presisjon og nesten feilfri funksjonalitet. Når utfordringene blir tøffere, vil den moderne utvekslingen (34Tx10-51T) i kombinasjon med sykkelens lave vekt sikre at sykkelen møter de høye forventningene.

Skarpt hjulsett med felger i Aluminium og dekk som gir utmerket grep i svinger

Alt står på et par robuste kvalitetshjul med felger i Aluminium fra DT Swiss (M 1900 Spline DB30) og kvalitetsdekk fra Schwalbe (Nobby Nic Performance) med 2.35" bredde som gir kursstabilitet, utmerket grep i svingene og selvfølgelig god rulling. Med økende hastighet øker også kravene til bremsene, og derfor kommer modellen utstyrt med hydrauliske skivebremser fra kvalitetssikre Shimano (M6120) som matcher fartspotensialet og leverer kraftfull ytelse hele året - uansett om det regner, snør eller er støvete ute på løypene.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0068978
EAN-kode-
VaremerkeSUPERIOR
FargeMatte Trooper Green/Black
Produsentens artikkelnummer-
Produsentens artikkelnummer-
MATTE TROOPER GREEN/BLACK
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieSuperior XF 979 TR
ModellserieSuperior XF serie
KjønnUnisex, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Produsentens nettstedsuperiorbikes.com/se
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

12-delt (1 x 12)
GirskifterserieShimano SLX
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano XT
Rammesett
Rammestørrelse-
RammeCarbon MTB Race Pro SU-01, Advanced Race Geometry, Travel 130 mm, Tapered Head Tube, BB92, 3D alloy one piece link, Carbon swingarm, SR dropout, Boost Thru Axle 12x148 mm, Inner cable routing, Dropped seat post ready
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Karbonfiber
ForhjulsgaffelRockShox Revelation RC, Tapered, DebonAir, 15x110mm axle, 140mm travel
Slaglengde foran 

Slaglengde foran

Det å forstå slaglengde på en terrengsykkel kan virke som en skikkelig jungel. En enkel måte å forklare det på, er at jo lengre slaglengde sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm slaglengde er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk terreng.

En sykkel med 120 mm slaglengde er kanskje det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant kvist og stein. Disse syklene passer for alle mosjonister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm slaglengde eller mer er perfekt for deg som liker å gi deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i en sykkelpark og sykle nedover bakker så fort du bare kan.

Mange hybrid-sykler har også støtdemping foran, rundt 60-80 mm slaglengde for å øke komforten. Dette bør ikke ses på som noe som gjør at sykkelen kan brukes som en terrengsykkel, men er hovedsakelig for å øke komforten på grusveier og flate stier eller spor.

140 mm
BakdemperBushing body for RockShox ### RockShox Monarch RT, size 190x51mm
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

Dempet
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

29"
Hjul
FordekkSchwalbe Nobby Nic Performance, 29x2.40", ADDIX
BakdekkSchwalbe Nobby Nic Performance, 29x2.40", ADDIX
Dekkdimensjon62-622
Drivverk
GirspakerSHIMANO SLX SL-M7100-IR RapidFire Plus, 12-speed
BakgirSHIMANO XT RD-M8100 Shadow Plus
KranklagerSHIMANO BB-MT500PA PressFit, shell 41x92mm
KassettSHIMANO CS-M7100-12, 10-51T
Komponenter
ForbremseSHIMANO BL-M6100/BR-M6120, hydraulic disc brake
BakbremseSHIMANO BL-M6100/BR-M6120, hydraulic disc brake
StyrelagerACROS AZX-220 R4, ZS44/28.6
ZS56/40, BlockLock 150° ### Head set cover
StyreONE1 Alloy, MTB AL-3712BT, 9° backsweep, 12mm rise, 760mm, 35mm
StyrestemONE1 TDS-D622 Alloy, 35mm
SetepinneONE1 Alloy, MT171, dropper post, 30.9mm
Håndtak/StyretapeONE1 VLG-1907D2 ### ONE1 VLG-1962-11D2, Lock-On
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

LIKNENDE PRODUKTER

Trek MTB Procaliber 9.5
20 099 kr
fra 18 999 kr
Innsparing
Finnes i flere varianter
-27%
Merida One-Twenty 600
31 999 kr
23 459 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
-17%
Merida One-Forty 700
42 999 kr
35 873 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL
 • XS

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY