• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ACTIVE Active Barne Sykkel Chill 26 Grønn Metallic

Active Barne Sykkel Chill 26 Grønn Metallic
Beskrivelse

Nordisk terrengsykkel som byr på eventyrlig kjøreglede med pålitelige komponenter 

Den mangfoldige og robuste Active Chill 26 er en kvikk terrengsykkel som tilbyr eventyrlig kjøreglede, designet både for skogsturer, grusveier og skoleveien. En solid ramme av høykvalitets aluminium med de riktige vinklene, en skrånende form, og rom for et par grepssikre terrengdekk som ruller overraskende raskt på asfalt. Den kommer også med pålitelige komponenter og kraftige skivebremser som sikrer at den nødvendige bremsekraften alltid er tilgjengelig. Men det aller viktigste, denne slitesterke finske sykkelen inviterer til mye moro uten å kompromisse på sikkerheten!

Nøkkelen til suksess!

 • Underholdende og lett juniorsykkel som trives på alle underlag og i alle typer terreng 
 • Høykvalitets aluminiumsramme som tåler eventyrlig sykling uten å tilføre unødvendig vekt 
 • Stiv aluminiumsgaffel som holder totalvekten nede 
 • Pålitelig 9-girs drivlinje fra Shimano (Altus) med bredt utvalg
 • Letthåndterlige hydrauliske skivebremser som gir pålitelig ytelse i all slags vær
 • Grepssikre dekk fra CST (Patrol - 26x2.25) med imponerende framkommelighet og god rullemotstand på asfalt
 • Inkluderer et stødig støttebein som sikrer et stabilt og pålitelig fundament når sykkelen ikke er i bruk
 • Kan utstyres med både skjermer, bagasjebrett, lås og annet for et mer behagelig og sikkert liv
 • En lav totalvekt gjør underverker når utmattelsen melder seg
 • Designet og håndbygget i Helsinki
 • Størrelse som passer yngre syklister mellom 140 – 155cm

Kvalitets aluminiumsramme og 9-girs drivlinje med lettbetjent reglage

Rammen er laget av høykvalitets aluminium med en sporty kjørestilling, samtidig som den sikrer at barnet har god oversikt over omgivelsene. Denne robuste sykkelen er utformet for flittig bruk i varierte situasjoner - enten det er til og fra skolen, trening, til vennene, på skogsstier, på bakhjulet eller bare til kiosken. Under "panseret" finner man en funksjonell 9-girs drivlinje med et letthåndterlig og tydelig reglage som, med sitt brede omfang, sørger for at du kan klatre bratte bakker uten problem.

Robuste 26-tommere og pålitelige skivebremser som samsvarer med fartsressursene

Robuste 26-tommers dekk med grepssikker gummi sikrer komfortabel fremkommelighet og pålitelig grep i svingene, noe som øker moroa også på dårligere underlag. Siden sykkelen er laget for eventyr og fart, er den utrustet med letthåndterlige og effektive hydrauliske skivebremser som passer til fartsressursene, de er enkle å vedlikeholde og sikrer at korrekt bremsekraft alltid er tilgjengelig. 

Investeringen som gir stor avkastning i form av daglig kjøreglede

Den underholdende og sporty Active Chill 26 har spesifikke feste punkter for skjermer og bagasjebrett, noe som kan være svært nyttige i det skandinaviske klimaet, med både regn og vind. Helhetlig handler det om kombinasjonen av en lett ramme, pålitelige komponenter og et design der barnets behov alltid er i fokus, noe som omsetter seg til økt kontroll, bedre balanse og høyere sikkerhet.

Denne pålitelige og robuste finske sykkelen er designet for å tåle slitasje over flere år. En realitet som sikrer at sykkelen kan arves til neste generasjon eller oppnå en god pris i bruktmarkedet. Dette er en utmerket investering som vil gi stor avkastning i form av daglig kjøreglede, og en nærmere titt på spesifikasjonene avslører raskt at dette er et regelrett kupp fylt med sisu. 

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0115122P684A4
EAN-kode6430081700058
VaremerkeACTIVE
FargeGREEN METALLIC
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0115122
Produsentens artikkelnummerACT-003
Green
Spesifikasjon
Personaliseringbarn
KjønnBarn/Ungdom
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Vekt (ifølge produsenten)13 kg
Produsentens nettstedactivebikes.com/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
140-155
Passer Høyde (cm)140-145,145-150,150-155
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

9-delt (1 x 9)
GirskifterserieShimano Altus
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Altus
Rammesett
Rammestørrelsexs
RammeAluminium 26" AL6061, 9x135mm QR, BSA BB, Skivbroms (IS 160mm)
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
ForhjulsgaffelAluminiumgaffel 26" AL6061, 9x100mm QR, 1 1/8" styrrör, Skivbroms (IS 160mm)
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
FramgaffelmaterialeAluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

26"
Hjul
HjulBDT 26" aluminium, Dubbelvägg, 26×1,75, 36H, 9×100/9x135mm QR
FordekkCST Patrol 26×2.25" (57-559)
BakdekkCST Patrol 26×2.25" (57-559)
Dekkdimensjon57-559
Drivverk
GirspakerShimano Altus SL-M2010, 1x9v
BakgirShimano Altus RD-M2000-SGS, 9v
KranklagerBSA 68mm fyrkant
KjedeKMC 9v
KassettShimano HG200 9v 12-32T
Komponenter
ForbremseM220 hydrauliska skivbromsar
Bremseskive foran160mm
BakbremseM220 hydrauliska skivbromsar
Bremseplate bak160mm
StyrelagerNeco H115M+C2861-ED, ZS44/28,6 - ZS44/30
StyreBDT Riser aluminium 31.8mm, bredd 640mm, höjd 20mm
StyrestemBDT aluminium, 31.8mm, längd 60mm
SetepinneBDT aluminium, 27.2 x 350mm
SeteBDT Mtb
KUNDENES MENINGER
Også tagget i
 • 26"

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY