• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

NISHIKI Nishiki Cityhybrid City 501 Dame Blank Svart

Nishiki Cityhybrid City 501 Dame Blank Svart
Beskrivelse

En smidig, rask og velutstyrt sportsykkel med moderne elegante former

Sporty og velutstyrt Nishiki City 501 er rett og slett en praktisk pendlersykkel med stilig design og et imponerende bredt bruksområde. Hvis man vil uttrykke det litt friere, kan den beskrives som en mangfoldig og smart konstruksjon hvor du får alt du ønsker deg av en moderne bysykkel – dette inkluderer blant annet skjermer, bagasjebrett, belysning og støtte (og alt er dessuten pent integrert) – i tillegg til den smidigheten de litt raskere hybridsyklene tilbyr. En allsidig sportsykkel med stilige former som bare ruller videre, og når benmuskulaturen er i riktig humør, går det også unektelig svært raskt.

Nøkkelen til suksess!

  • Redusert aluminiumsramme (6061-T6) med intern kabelføring og en velbalansert geometri 
  • Pålitelig 2x-drivsystem med 18 testede gir fra Shimano (Acera)
  • Hydrauliske skivebremser som leverer både trygghet og ytelse uansett vær
  • Robuste asymmetriske felger som gjør hjulene vesentlig sterkere
  • Raske kvalitetsdekk fra Schwalbe (Streetpac) med 37mm bredde
  • Bagasjebrett med Atran Velo System (AVS) for enkel og sikker festing av kurver, vesker og bokser
  • Elegant integrerte kvalitetskomponenter som forenkler livet på sykkelsetet

Aluminiumsramme for både komfortabel og effektiv kjørestilling

Både rammen og forgaffelen er laget av lettvekts aluminium (6061-T6), noe som gjør dem smidige, effektive og underholdende å kjøre, samtidig som de er lette å håndtere når du skal flytte på dem eller bære dem opp trapper. Kablene er trukket innvendig i rammen, både for estetikkens skyld, men aller mest for å beskytte dem mot fuktighet, slaps og skitt under de tøffe skandinaviske værforholdene.

Geometrien til rammen er utviklet for at du skal sitte komfortabelt med god oversikt, men også kunne finne en stilling som gir en effektiv kjørestilling. Målet er at sittestillingen skal være slik at det ikke er noen høydeforskjell mellom sadel og styre. Dette får deg til å sitte relativt oppreist, mens kraften fra pedalene brukes effektivt, for en komfortabel og engasjerende sykkelopplevelse. Med en justerbar styrstamme, finner du alltid riktig posisjon på den sporty komfortsadel, og de ergonomiske håndtakene forsterker den behagelige følelsen.

Pålitelig 18-girs drivlinje og effektive hydrauliske skivebremser

Denne modellen kommer med et pålitelig drivsystem med 18 testede gir fra kvalitetssikre Shimano, noe som takket være en bred utveksling hjelper deg opp nærmest enhver bakke uten problemer. Og når du trenger å bremse opp, gir de hydrauliske skivebremsene både sikkerhet, ytelse og en svært god følelse.

Robuste hjulsett med asymmetriske felger og raske kvalitetsdekk

De solide hjulene med forsterkede eiker bruker Nishikis egenutviklede asymmetriske felger, noe som styrker hjulene ved å balansere eikespenningen mellom høyre og venstre side. Hjulene er utstyrt med kvalitetsdekk fra Schwalbe med 37mm bredde og punkteringsbeskyttelse, noe som gjør at sykkelen også takler lettere terreng. Kjører du med litt lavere lufttrykk, øker du komforten og får bedre beskyttelse mot skarpe objekter og grus, for en mest mulig problemfri sykkelopplevelse – spesielt på løst underlag. Med godt opppumpede dekk tåler de det meste, og du får en sykkel som er lettrullende – spesielt på faste underlag, og du vil glede deg over hver tur fra flokken.

Praktiske løsninger som forenkler din hektiske hverdag

Sykkelen er utstyrt med det prisbelønte Atran Velo System (AVS), et innovativt, modulært system for enkel og sikker festing av kurver, vesker, bokser, og mer på sykkelen din. Alt som kreves er en enkel bevegelse og et "klikk"... du har nå enten festet eller løsnet AVS-tilbehøret ditt (som selges separat) fra bagasjebrettet – enklere blir det ikke. En smart hurtigkopling med solid fiksering som gjør det lekende lett å feste og ta av ulike typer utstyr, uten bekymring for at de skal løsne underveis. Dette er rett og slett en løsning som gjør din hektiske hverdag enklere, slik at du enkelt kan ta med deg alt du trenger, uavhengig av årstid eller værforhold. Sykkelen har også refleksdetaljer og batteridrevne front- og baklys som sørger for god synlighet i mørket.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0078519-F592
EAN-kode-
VaremerkeNISHIKI
FargeSvart
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0078519
Spesifikasjon
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
PersonaliseringPendling
ProduktserieNishiki City 501
ModellserieNishiki City & Sport
KjønnDame
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Ja
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Vekt (ifølge produsenten)14,5kg
Produsentens nettstedwww.nishiki.se/
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

18-giret (2 x 9)
GirskifterserieShimano Altus
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Shimano Acera
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Acera
ModellserieNishiki City & Sport
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjul
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon37-622
Drivverk
Girspaker-
Framgir-
Bakgir-
Kranklager-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Pedaler-
Håndtak/Styretape-
Sykkelutstyr
Belysning-
Skjermer-
Støtte-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Nishiki City 501

LIKNENDE PRODUKTER

-21%
Superior Hybrid Sykkel RX 510
6 790 kr
5 339 kr
Innsparing
-2%
Nishiki Cityhybrid City 501 Herre Blank Svart
-22%
Superior Hybrid-sykkel RX 530
7 690 kr
5 981 kr
Innsparing
-2%
Nishiki Cityhybrid City 501 Dame Blank Svart
11 995 kr
11 765 kr
Innsparing

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY