• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

MADE MADE Damcykel Linde 7-Växlad 28" Turkos

MADE Damcykel Linde 7-Växlad 28" Turkos
Beskrivelse

Testvinner som besitter trygge egenskaper og en stor porsjon kjøreglede

Kvadratiske bakstrebere pleier å hevde at det er forgjeves å forsøke å oppfinne hjulet på nytt. Og vi er delvis enige, men vi tør samtidig påstå at testvinneren MADE Linde 3 er det ultimate beviset på at iherdig utvikling, smarte oppdateringer, kløktige detaljer og førsteklasses produksjonsmetoder faktisk kan gi en helt ny dimensjon til en stilig klassiker med trygge egenskaper, dessuten uten å gå på bekostning av kjøreglede eller funksjon.

Når moderne produksjonsmetoder gir en helt ny dimensjon

Vi har vel alle hørt at "det var bedre før" og vi kan forstå at det er lett å tro at det også gjelder farmors gamle damesykkel. Jovisst var den både holdbar, ganske pålitelig og "-den står jo fortsatt nede i kjelleren...". Men det er nettopp det siste som er de gamle damesyklene akilleshæl, at den sjelden brukes og fortsatt står nede i kjelleren. Vi har ofte glemt at farmor mange ganger gikk ved siden av sykkelen sin og at hun nesten alltid måtte gå av sykkelen så snart det ble en liten oppoverbakke. Den fremste årsaken er at farmors gamle damesykkel (og da i ren motsetning til MADE Linde) veide bly og dessuten var ganske ukomfortabel å sitte på.

Øvelse gjør mester - Betydelig mye morsommere å sykle på!

Etter at vi i snart 30 år (og hundretusentalls solgte sykler) har samlet på oss masse erfaring med sykling, er MADE Linde vårt svar på spørsmålet "Hvordan skal en praktisk, komfortabel, smidig og moderne damesykkel se ut i dag?". Vi har lyttet til hva folk virkelig vil ha, og det gjelder ikke bare den attraktive fargesettingen eller det klassiske snittet for en pålitelig svensk damesykkel, for MADE Linde er betydelig lettere og mye mer underholdende å sykle på enn mange av damesyklene som finnes på markedet i dag. Eller hva med nesten et helt kilo mindre vekt enn flere av bestselgerne i kategorien?

Nøkkel til suksess!

 • Testvinner som blant annet suverent har vunnet førsteplassen i Aftonbladets store test
 • Komfortabel oppreist kjørestilling med klar utkikk over alle medtrafikanter
 • Grepsvennlige håndtak og en myk sal som gir en uslåelig komfort!
 • Sikker drivlinje med 3 nesten vedlikeholdsfrie navgir fra Shimano (Nexus)
 • Fotbrems bak samt v-brems foran - En kombinasjon som gir feilfri bremsekraft
 • Stabilt hjulsett med 40 mm brede dekk som leverer pålitelig fremkommelighet og lav rullemotstand
 • Robuste bagasjebrett som er utstyrt med det prisbelønte Atran Velo System (AVS)
 • Fastmontert stor frontkurv som gir deg rikelig med lasteplass
 • Både skjermer og et hel-dekkende kjedebeskyttelse som sørger for at du ikke gjør klærne skitne
 • Godkjent rammelås fra AXA (Solid Plus) som dramatisk reduserer risikoen for at sykkelen din blir stjålet
 • Batteribelysning både bak og foran som sørger for at du synes også etter mørkets frembrudd

Lett aluminiumsramme med både fleksibilitet og vridningsstivhet på de riktige stedene

Under den smakfulle lakken skjuler det seg en lett aluminiumsramme med elegante former og en geometri som setter fokus på komfort. Den er fleksibel, men samtidig vridningsstiv på de riktige stedene, noe som sørger for at all kraft du legger på pedalene når hele veien ned til bakhjulet og der omdannes til ønsket hastighet. Den lette aluminiumsrammen er robust nok til å tåle alt en eventyrlysten hverdagssyklist kan utsette den for, og den er samtidig fleksibel nok til å effektivt dempe støt og vibrasjoner fra underlaget, slik at utholdenheten din varer så lenge som mulig. En smart detalj er den lille fjæren som sitter festet mellom forgaffelen og rammen, som sørger for at hjulet peker rett frem når sykkelen er parkert og gjør inn- og utlasting betydelig enklere når du skal fylle kurven med godsakene du har kjøpt inn til helgen.

Komfortabel oppreist kjørestilling som gir en klar utsikt over omgivelsene

Sittestillingen er komfortabelt oppreist og styret er litt vinklet for å gi komfortabel ergonomi for armene dine. Styrestammen kan justeres i høyden og i endene av styret er det selvfølgelig montert et par grepsvennlige håndtak. Den behagelige salen er akkurat bred nok og dessuten utstyrt med myk demping, noe som virkelig gjør underverker for komforten. Sammensatt har alle komponenter virkelig fortjent sin plass på det smidige chassiset, og all ekstrautstyr føles dessuten naturlig integrert, noe som skaper en fantastisk harmonisk helhet.

Nesten vedlikeholdsfri drivlinje med 3 navgir samt pålitelige bremser

Takket være de 3 navgirene fra den kvalitetssikre Shimano (Nexus) har du pålitelige fartresurser og et girutvalg som sørger for at du kan håndtere alt fra tøffe oppoverbakker til milslange sykkelveier på flate underlag. Bak reduserer du farten med en tradisjonell fotbrems og foran med en lettbetjent felgbrems, noe som sammen gir deg klanderfri bremsekraft året rundt. I tillegg er fotbremsen og girene godt beskyttet mot fysisk påvirkning samt også regn, slaps og smuss, noe som gjør at de krever et absolutt minimum av vedlikehold.

Omsorgsfullt utvalgte komponenter som skaper en solid helhetsfølelse

Utstyret er både holdbart og rikelig, og modellen er allerede fra start utstyrt med både et robust bagasjebrett med AVS-funksjon, solide skjermer, et hel-dekkende kjedebeskyttelse, støtte og en godkjent rammelås som forhåpentligvis sørger for at du får beholde din nye sykkel i fred. Batteribelysningen sørger for at du synes godt og kan fortsette å sykle også etter at solen har gått ned, og takket være hjulrefleksene synes du bedre også fra siden.

Alle komponenter er dessuten nøye utvalgt for å holde vekten på et lavt nivå, og dermed sørge for at du kan opprettholde lettheten i sykkelturen på et høyt nivå. Så vil du også bli lykkelig eier av en testvinner med klassiske vakre former, lav vekt og pålitelig funksjon som presterer like bra enten du skal pendle til jobben, ta en søndagstur, eller trygt kunne sykle hjem i uforutsigbare vinterforhold? Da er MADE Linde det helt riktige valget for deg!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0088641026252
EAN-kode4045446537525
VaremerkeMADE
FargeTurkos
Knutenummer0088641
AnnetRingklocka, ekerreflexer
Spesifikasjon
PersonaliseringPendling
ProduktserieMADE Linde
ModellserieMade Linde
KjønnDame
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Ja
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Vekt (ifølge produsenten)17,2 kg
Produsentens artikkelnummer-
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
155-185cm
Passer Høyde (cm)155-160, 160-165, 165-170, 170-175, 175-180, 180-185
Produsentens artikkelnummer13441206-2202
Rammesett
Rammestørrelse52
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
FramgaffelmaterialeStål
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

28"
Hjul
Hjul-
Baknav-
Eiker-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon40-622
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Fotbrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

7-girs (navgir)
GirskifterserieShimano Nexus
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Ingen forskifter
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Nexus
Sykkelutstyr
Belysning-
Skjermer-
Støtte-
Bagasjebrett-
Kurv-
Lås-
Håndtak/Styretape-
Pedaler-
Sete-
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Ja
Annet-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

ANDRE PRODUKTER I SERIEN MADE Linde

-12%
MADE Dame Sykkel Linde 7-Gir 28" Black
7 490 kr
6 620 kr
Innsparing
-14%
Made Damesykkel Linde 3-Girs 28" Black
6 490 kr
5 600 kr
Innsparing
-14%
Made Damecykel Linde 3-Girs 28" White
6 490 kr
5 600 kr
Innsparing
-18%
Made Damesykkel Linde 7-Girs 28" White
7 490 kr
6 110 kr
Innsparing
Ikke på lager

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY