Online sykkel shop - Bikester
Festlige juletilbud med opptil 70%1 rabatt
30 DAGERS RETURRETT GRATIS RETUR

Verktøyskasser

1 Produkter
Filter
Nullstill

Pris

kr
til
kr
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Topeak PrepStation Dekke
Topeak PrepStation Dekke
Topeak
PrepStation Dekke
Veil. pris 979 kr 409 kr
- 58 %

Alt du trenger for vedlikehold av sykkelen

Regelmessig vedlikehold av sykkelen er viktig for sikkerheten og sparer deg for unødvendig slitasje og dyre reparasjoner. Med en god verktøykasse trenger du ikke å dra på verksted så fort det oppstår et lite problem. Du kommer langt med en grundig vask og en gjennomgang av at skruene sitter stramt, og at alle delene virker som de skal. Vips, så er sykkelen klar for veien!
Topeak verktøykasse

Mange ulike størrelser og prisklasser

Sykkelen din trenger regelmessig vedlikehold, og enhver syklist bør ha en god verktøykasse i boden. På bikester.no har vi verktøykasser i mange ulike størrelser og prisklasser. Store verktøykasser inneholder profesjonelt utstyr for å utføre alt av reparasjoner og istandsetting før sesongen. Foretrekker du å overlate de største prosjektene til verkstedet, har vi også mindre verktøykasser som inneholder det du trenger for mindre reparasjoner og grunnleggende vedlikehold, som lappesaker, unbrakonøkkel, kjedeverktøy og skiftenøkler.

Vask og sjekk jevnlig

En ren sykkel ser ikke bare finere ut – at sykkelen er ren er også viktig for sikkerheten. Mens du tar en grundig vask med varmt vann og såpe, er det lettere å få oversikt over om alle delene er i orden. Du bør rengjøre sykkelen skikkelig minst en gang i året. Fjern all inntørket jord og gjørme, og ha verktøykassen lett tilgjengelig slik at du kan skru fra hverandre delene dersom du ikke kommer ordentlig til. Er du glad i terrengsykling eller har vært ute i rufsete vær, er det lurt å vaske bort den verste skitten etter hver tur, så det ikke størkner for hardt inn. Benytt anledningen til å gå grundig gjennom alle delene. Det er spesielt viktig med en sjekk før sykkelsesongen starter, men også dersom du har vært ute på tøffe treningsturer eller i skikkelig grisevær. Kontroller at alle skruene sitter stramt, at bremser og gir ikke er for slitte, og at styret ikke er skjevt. På de modellene der styret ikke er sveiset fast, er det som regel festet med skruer som kan være løse.

Slik vedlikeholder du sykkelkjedet

Sykkelkjedet bør sjekkes og renses grundig minst en gang i året. Det gjør du enkelt selv med en bøtte varmt vann, oppvaskmiddel, en liten børste og smøreolje. Kjedet utsettes for mye søle og skitt, og det er viktig å fjerne gjørme og jord som sitter fast. Mange foretrekker å demontere hele kjedet og legge det i en vaskebøtte, men du kan også rengjøre det med en klut eller svamp mens det sitter på sykkelen. Dra pedalene frem og tilbake, slik at du kommer ordentlig til og får fjernet all skitten. Flere av våre verktøykasser inneholder rensesett som gjør denne jobben enklere, med kjedebørster, sykkelolje og avfettingsmiddel. Når du er ferdig med å vaske, er det tid for smøring. Gå godt over kjedet, tannhjulene og trinsene med sykkelolje, og ta gjerne en skvett på bremsene og girvaierne også, når du først er i gang.
Kjedet er en av de viktigste komponentene på sykkelen, og det er viktig å bytte det ut når du merker at det begynner å bli slitt. Er du nøye med vedlikeholdet og ikke kjører sykkelen for hardt, holder det kanskje i to år, men ivrige syklister må ofte bytte årlig. Du kan bytte kjedet på verkstedet eller finne frem verktøykassen og ordne det selv. Nyttige verktøy til utskifting, kontroll og vedlikehold av sykkelkjedet er kjedelåser, kjedesplinter og kjedekutter. Alt dette finner du i flere av våre verktøykasser på bikester.no!