• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

MET Met Sykkelhjelm MTB Terranova Mips Svart Rød/Matt Blank

Met Sykkelhjelm MTB Terranova Mips Svart Rød/Matt Blank
Beskrivelse

Den prisverdige MTB-hjelmen MET Terranova MIPS er spesielt utviklet for deg som foretrekker XC, XM, DC og trail. Takket være MIPS får du den aller nyeste teknologien for sikkerhet, og ved å integrere konstruksjonen på en smidig måte, samhandler systemet med hjelmens ventilasjon, noe som sikrer en fantastisk kjølig opplevelse. Den har et presist system for justering, slik at du kan stille inn riktig passform, og den har dessuten et fantastisk rått design som gir den riktig look for skogen.

Skjermen på MET Terranova er trinnløst justerbar dels for at du skal kunne løfte den enkelt når du vil, og dels for at den skal flytte på seg uten å gå i stykker hvis du faller. Godt ventilert, tilpasningsbar, med god dekning, avtakbart og justerbart visir og et robust skall i slitesterk polykarbonat som gjør hjelmen litt ekstra holdbar. En virkelig stilig MTB-hjelm som gjør akkurat det den skal – resten er faktisk opp til deg!

Med MIPS-C2 "Brain Protection System" kan MET Terranova roteres ved en krasj eller et slag i forhold til hodet med opptil 15 mm. Det er vanligere med skråstøt enn lineære støt ved en krasj. Med et skrått slag får man en rotasjonsbevegelse som forskning har vist at hjernen er veldig følsom for. Ved et skrått slag kan rotasjonskreftene overføres til hjernen og gi alvorlige skader. MIPS kan redusere rotasjonsbevegelsen og dermed risikoen for hjerneskade.

 • MIPS-C2 "Brain Protection System" reduserer rotasjonsbevegelsen og dermed risikoen for hjerneskade
 • In-Mould konstruksjon med skall i polykarbonat og fôr i EPS
 • Reimen som løper rundt hele hjelmen gir deg mulighet til å justere passformen i 360°
 • Fire forskjellige posisjoner for vertikal justering
 • De 17 ventilasjonshullene sikrer høy komfort
 • Avtakbar og justerbar visir
 • Justerbare stropper og spenner for en personlig passform
 • Dedikert plass til brillene
 • Kompatibel med Duo LED lys
 • Fungerer utmerket med hestehale
PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0071743-I294
EAN-kode-
VaremerkeMET
FargeSvart/Röd
Knutenummer0071743
Spesifikasjon
Størrelse-
ProduktserieMet Terranova MIPS
ModellserieMet Terranova
KjønnUnisex, Dame, Herre
Produsentens farge-
Vekt (ifølge produsenten)-
Produsentens nettstedwww.met-helmets.com/en/
Produsentens artikkelnummer-
Bruksområde 

Bruksområde

KLÆR

Angir hva produsenten først og fremst mener er et passende bruksområde. Selvfølgelig kan du bruke klærne til annen sykling om du vil.

SKO

Her er bruksområdet mer knyttet til funksjon (enn hva som gjelder for klær). Selvfølgelig går det for eksempel helt utmerket å sykle landevei med terrengsykkelsko/-pedaler, men for at du skal få maksimalt ut av syklingen anbefaler vi riktig sko for den respektive sykkelen.

Terrengsykling
Produsentens artikkelnummer-
Sykkelhjelm
Hakestøtte (fullface)Nei
Grønt spenne 

Grønt spenne

En sykkelhjelm er en sykkelhjelm og ikke en lekehjelm, derfor må barnet ta av seg hjelmen så snart de forlater sykkelen, noe som ikke alltid er lett å huske for et lite barn, noe som dessverre har ført til tragiske ulykker.

Et grønt spenne (i motsetning til et vanlig spenne) åpner seg hvis barnet setter seg fast i en klatrestativ eller lignende, og er ment å forhindre kvelningsulykker.

NTF anbefaler at alle barn opp til 7 år bruker en småbarnshjelm med grønt spenne. Ifølge NTF gir denne hjelmen med grønt spenne samme beskyttelse som en vanlig sykkelhjelm.

Flere hjelmprodusenter hevder imidlertid at vanlig spenne er sikrere enn grønt spenne når det brukes til sykling.

Vi kan dessverre ikke anbefale deg hvordan du skal velge, siden det ikke finnes noe gitt valg og vi snakker om det mest verdifulle vi har, så denne beslutningen må du ta selv. Det vi kan si er at barn ALLTID skal ha sykkelhjelm når de sykler, og det gjelder også DEG.

Nei
SkjermJa
Rotasjonsbeskyttelse 

Rotasjonsbeskyttelse

MIPS er en svensk oppfinnelse som tar sykkelhjelmer og deres sikkerhet til et nytt nivå. MIPS tillater at hjelmen kan rotere i forhold til hodet, noe som gir hjelmer utstyrt med MIPS bedre beskyttelse mot rotasjonskrefter og reduserer dermed risikoen for hjerneskader når hjelmen mottar støt på andre måter enn vinkelrett mot bakken eller objektet den treffer.

SPIN (Shearing Pad INside) POCs patentsøkte silikonbaserte hjelm interiørsystem er bygget med innovativ design og materialer for å komplementere POCs helhetssyn på hjelmkonstruksjon, for å oppnå høyeste nivå av komfort, passform og ytelse.

WaveCel er en revolusjonerende rotasjonsbeskyttelse i form av en komprimerbar cellestruktur, skapt for å minimere hjerneskader. Den beskytter hodet ved å absorbere kraften i en trefaset endring. Først bøyer cellestrukturen seg for å redusere de første slagkreftene, deretter deformeres strukturen som en støtdemper. Til slutt glir hele cellestrukturen for å lede bort energien fra hodet ditt.

WaveCel forhindrer hjernerystelser nesten 99 ganger av 100. Risikoen for hjernerystelse ved krasj er 48 ganger større hvis du bruker en vanlig isoporhjelm sammenlignet med en WaveCel hjelm.

Fluid Inside - er selvfølgelig basert på vitenskapelig forskning og sikter mot å dramatisk øke hjelmens evne til å beskytte hjernen ved å etterligne ryggmargens naturlige struktur med innkapslet væske.

På innsiden av hjelmen har man gruppert et antall strategisk plasserte "pods" som konstruksjonsmessig består av en ikke-komprimerbar olje med lav viskositet som er plassert i et forseglet skumfylt rom. En måte å enkelt forsøke å beskrive konstruksjonen på ville være å sammenligne den med en imitasjon av kroppens ryggmarg med dens innkapslede væske, og den demper effektivt både lineære og roterende støtkrefter.

Ifølge Neurotrauma Impact Science Lab (NISL) i Canada, en av verdens ledende forskningsfasiliteter når det gjelder sportrelaterte hodeskader, leverer Fox Fluid Inside teknologi "det mest pålitelige og responsive systemet for slagstyringshåndtering som vi noen gang har testet". 

Sammenlignet med konvensjonelle sykkelhjelmer, er reduksjonen intet mindre enn dramatisk, vi snakker om nesten 20 % når det gjelder lineære krefter og nesten hele 40% når det handler om rotasjonskrefter... vi ville nok kalle det for både revolusjonerende og virkelig imponerende.

Flex er førsteklasses trelagsbeskyttelse designet for å håndtere energi fra tre potensielle påvirkningsscenarioer: lav, middels og høy hastighet. Segmentert konstruksjon som automatisk tilpasser seg førerens hode for bedre passform og mer forutsigbar energihåndtering. En "glidende sone" i slaglinjen muliggjør en subtil bevegelse mellom de indre lagene og fungerer for å redusere overføringen av rotasjonsenergi fra kollisjoner.

MIPS
Passer hodeomkrets 

Passer hodeomkrets

Mål hodets omkrets midt på pannen og over bakhodet der det stikker ut mest. Hvis du ikke har et målebånd, kan du for eksempel bruke et snøre som du deretter måler med en linjal eller lignende. Rund av resultatet oppover til nærmeste centimeter.
-
KUNDENES MENINGER

ANDRE PRODUKTER I SERIEN Met Terranova MIPS

-19%
Met Sykkelhjelm MTB Terranova Mips Orange/Matt
1 599 kr
1 302 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
-19%
Met Sykkelhjelm MTB Terranova Mips Svart/Matt Blank
1 599 kr
1 302 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
Met Sykkelhjelm MTB Terranova Mips Limegrønn/Matt
1 549 kr
1 484 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY