• RASK FRAKT-LEVERING
  • BETAL ENKELT MED KLARNA
  • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ROCK MACHINE Rock Machine Thunder 20 Vb Glossred/Hvit/Svart

Rock Machine Thunder 20 Vb Glossred/Hvit/Svart
Beskrivelse

Prisgunstig og brukervennlig juniormodell med utmerket respons

Den lette og prisgunstige Rock Machine Thunder 20 VB er en juniormodell som trives i fart og som tar nye utfordringer på strak arm. En godt likt modell med gjennomtenkt design som er perfekt for juniorer som vil kjøre fra både venner og foreldre på stiene. Kombinasjonen av en høykvalitets aluminiumsramme, pålitelige komponenter, et rett MTB-styre, en effektiv kjørestilling og lette v-bremser sikrer både sikkerhet, kontroll og en utmerket respons. 

Nøkkelen til suksess!

  • Letthåndterlig, underholdende og kjørelysten modell for juniorer 
  • Aluminiumsramme av samme høye kvalitet (6061 T6) som voksenmodellene
  • Pålitelig 1x-drivlinje med 7 gir fra kvalitetssikre microSHIFT (RD-M21SS)
  • Tradisjonelle v-bremser fra Tektro med hendler som er spesielt tilpasset for barn
  • Robust hjulsett med dekk fra Schwalbe (CX Comp) som mestrer de fleste underlag
  • En lav totalvekt er helt avgjørende når trettheten melder seg 

Kvalitetsaluminiumschassis og en pålitelig 7-girs drivlinje

Stammen består av en aluminiumsramme (6061 T6) med samme lave vekt og høye kvalitet som de voksne MTB-syklene. Høy fart oppnås med en funksjonell 7-girs drivlinje fra microSHIFT (RD-M21SS) som er både pålitelig og har en hendel som er ideell for mindre hender. Når bakken blir bratt kommer den lave vekten og det brede giret (28Tx12-28T) til sin rett og sikrer at sykkelen lever opp til forventningene, også i utfordrende oppoverbakker. 

Solide 20-tommere med god rulleeffekt og tradisjonelle v-bremser

Ujevnt underlag er ikke noe problem for sykkelens robuste 20-tommere fra Schwalbe (CX Comp) med 1,75" bredde. Når det blir nødvendig å bremse ned, gjøres dette med effektive v-bremser fra Tektro med bremsehendler som også er tilpasset for barn, noe som sørger for at du som forelder kan være trygg på at bremsene virker som de skal.

Eksemplarisk enkel konstruksjon med lav vekt

Kombinasjonen av en kvalitetsaluminiumsramme og komponenter med enkelt design sikrer både høy sikkerhet, fremragende kontroll og en utmerket respons. En rask juniormodell med en eksemplarisk robust konstruksjon og lav vekt som virkelig kommer til sin rett i fart... vi er helt overbevist om at du vil måtte lete lenge for å finne en bedre sykkel i denne prisklassen!

Lav totalvekt - avgjørende når utmattelsen til slutt innhenter deg

Når utmattelsen til slutt gjør seg gjeldende og runden kjennes ekstra lang, blir sykkelens lave vekt en avgjørende faktor, noe som sammen med de pålitelige komponentene sikrer at sykkelen innfrir forventningene. Det handler om en kombinasjon av en lett ramme, en stiv gaffel, pålitelige komponenter og et moderne design hvor barnets unike behov alltid står i fokus. Dette kan i praksis oversettes til bedre kontroll, balanse, kraftoverføring og økt sikkerhet.

Rock Machine-sykler er nesten alltid lettere enn tilsvarende modeller fra konkurrentene, men er samtidig bygget for å tåle både slitasje og røff behandling over flere sesonger. Dette sørger for at sykkelen, til tross for sin lave vekt, uten problemer kan gå i arv til neste generasjon eller oppnå en god pris på bruktmarkedet... ytterligere en grunn til at du bør velge nettopp denne modellen.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0069142H938OS
EAN-kode8592842179539
VaremerkeROCK MACHINE
FargeGlossred/White/Black
Knutenummer0069142
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieRock Machine Junior
ModellserieRock Machine Junior
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2022
Produsentens artikkelnummer-
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
110-130cm
Passer Høyde (cm)110-115, 115-120, 120-125, 125-130
Produsentens artikkelnummer803.2022.20000
Rammesett
RammestørrelseOne-Size
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Låsbar framgaffel? 

Låsbar framgaffel?

Låsbar betyr at fjæringens bevegelse låses i en posisjon (eventuelt begrenses) for å lette når man for eksempel sykler i bratte oppoverbakker eller på flatt terreng.

Forskjellige produsenter håndterer dette på ulike måter. Noen fjæringer blir helt låst (stive) mens andre har valgt å for eksempel bremse kompresjonsdempingen.

Ikke låsbar
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

20"
Hjul
ForhjulsnavONE1 KTA55F, 20H, M9x100mm, QR Type
BaknavONE1 KTAZ2R, 20H, M10x130, CASSETE, QR Type
EikerSapim Galvanized Black
FordekkSchwalbe CX Comp, 20x1.75", Reflective tape
BakdekkSchwalbe CX Comp, 20x1.75", Reflective tape
Dekkdimensjon50-406
FelgerStars J19SD, 20H
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bakbremse-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Felgbremse
GirskifterseriemicroSHIFT DS45
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
microSHIFT
Sykkelutstyr
Håndtak/Styretape-
Pedaler-
KUNDENES MENINGER

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY