Åpnes ikke PayPal`s innloggingsside?

Klikk her
for å forsøke igjen.

Vennligst vent. Din ordre behandles.


Førstehjelp

(33 Produkter)

  Merker

Valgt:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

  Pris (kr)

 • kr - kr
  Velg

  Kundeanmeldelser

Valgt:
SORTER ETTER
Side1av
1
 
SORTER ETTER
Side1av
1

Hva gjør du når uhellet er ute på sykkelen?

Når du er ute og sykler – enten det er i terrenget eller på landeveien – er det ikke til å unngå at det av og til går galt. Og har det først gått galt, kan det være avgjørende at du kan førstehjelp og vet hva du skal gjøre. Ifølge Personskaderegisteret ved Folkehelseinstituttet er det årlig rundt 9 000 personer som må til lege etter uhell med sykkelen. Det viser seg at syklister har 40 prosent høyere risiko enn bilister for i å bli innblandet i en ulykke. Derfor er sannsynligheten stor for at du eller noen du er sammen med på turen, vil trenge hjelp på et eller annet tidspunkt. De vanligste diagnosene etter sykkeluhell er åpne sår, brudd, kvestelser, forstuvninger og hjernerystelse. Det er derfor greit å kunne elementær førstehjelp før du drar ut på tur, og at du har det medisinske utstyret i orden. På bikester.no tilbyr vi diverse førstehjelpsutstyr som plaster, plasterkompresser og sårrens, som tar liten plass i vesken eller ryggsekken.
Salewa førstehjelp

Skrubbsåret – landeveisrytterens adelsmerke!

Statistikken viser at det heldigvis bare er fem prosent av skadene blant syklister som er alvorlige og livstruende, og kun 15 prosent må til sykehuset for behandling. Det vanligste er småskader som skrubbsår og kvestelser som man i første omgang kan behandle selv. Det er få aktive landeveisryttere uten solide arr og skrubbsår på armer, bein eller hofter. Slike sår er vanligvis helt ufarlige, men det kan sette seg infeksjoner i sårene dersom man ikke passer på. Sørg for å rense det så raskt som mulig, og stopp blødninger ved å trykke sårkantene mot hverandre. Eller legg press på såret med en forbinding. Blir såret rødt eller ømt, bør du kontakte lege. Forstuvning er også en vanlig skade hos syklister, og innebærer overbelastet eller forstrukket vev der det oppstår indre blødninger i bindevev eller muskler. Dette vises gjennom økt trykk og hevelser, noe som gjør skadestedet ømt. Ved forstuvninger er huskeregelen RICE smart å kunne, der RICE står for Rest, Ice, Compress og Elevation. Skadestedet må altså holdes i ro, kjøles ned og forbindes med trykkbandasje mens det heves til brysthøyde.

Andre og mer alvorlige skader

Åpne brudd og kraftige blødninger må pakkes og komprimeres. Det vil si at du trykker kompresser og andre ting på såret slik at blødningen stanser. Klipp eller riv opp bukser og skjorter for å komme til blødningen. Det er også mye som kan brekke når kroppen møter bakken, og for de fleste ukompliserte bruddskader går førstehjelpen ut på to enkle ting, nemlig å stabilisere bruddstedet og få den skadde til lege. For å stabilisere bruddet kan du bruke fantasien og benytte kvister, pumper, brøytestikker og lignende. Ved mistanke om brudd i kragebeinet, albuen eller håndleddet, som er vanlige skader hos syklister, er det viktig å avlaste armen og skulderen ved å legge den i bind og frakte den skadde til legen. Ved større skader, bevisstløshet og mistanke om indre blødninger må 113 ringes øyeblikkelig. Hvis du ikke finner pust eller puls begynner du hjerte-lungeredning der du legger den skadde på ryggen og åpner luftveiene ved å løfte haken og bøye hodet lett bakover. Start hjerte-lungeredning med 30 brystkompresjoner der du komprimerer 4–5 cm i en takt på 100 kompresjoner i minuttet. Dette etterfølges av 2 rolige innblåsninger før du igjen setter i gang med brystkompresjoner.

Husk å holde den skadde varm!

Noe som ofte overses, men som er uhyre viktig etter en skade, er å holde personen varm. En person som ligger på asfalten eller i lyngen, kan raskt kjøles ned og vil blø mer enn en person som er varm. I Norge er det fare for nedkjøling hele året, uansett årstid eller tid på døgnet. Så gjør ditt beste for å holde personen varm, både over og under dersom det lar seg gjøre.


Trenger du hjelp?
Kontakt vår kundeservice! Man-Fre 10:00-14:00 h
21 93 97 96
Nyhetsbrev
Registrer deg nå å få et gavekort på 100 kr.
Eksklusive tilbud og rabattkoder venter på deg.4
Fornøyde kunder
Vi vil gjerne å høre om din opplevelse hos oss,
slik at vi kan bli bedre.
Send oss en melding nå