• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

ROCK MACHINE Rock Machine Fatbike Vyöry 30 Gloss Metallic Orange/Black

Rock Machine Fatbike Vyöry 30 Gloss Metallic Orange/Black
Beskrivelse

Atletisk moro-maskin for deg som vil dominere i virkelig krevende terreng

Den utrolig underholdende Rock Machine Vyöry 30 er den perfekte sykkelen for deg som vil ha det så gøy som mulig i så krevende terreng som mulig, enten det gjelder solfylte strender, snødekte fjell eller stier fulle av grove røtter der andre typer sykler har vanskelig for å komme frem. Takket være kombinasjonen av en kraftig 1x-drivlinje og superbrede dekk med en kapasitet som virkelig er noe utenom det vanlige, er den det riktige valget for deg som nekter å slutte å sykle bare fordi føret eller været byr på litt mer utfordringer.

Nøkkelen til suksess!

 • En underholdende moro-maskin som garantert vil få frem smilet
 • Skulpturert aluminiumsramme (AL-6061 T6 Custom Tubing) med elegant integrert drivlinje
 • Pålitelig 10-trinns drivlinje fra microSHIFT (ADVENT X) som gir jevne girskift
 • Kraftige hydrauliske skivebremser fra Clarks (CLOUT+) som matcher hastighetene
 • Superbrede 26-tommere med 120 mm brede kvalitetsdekk fra Maxxis (Minion FBR EXO TR) gir brutal fremkommelighet
 • Dedikerte festepunkter for både skjermer, bagasjebrett, flaskeholder og støtte, hvis ønskelig

Skulpturalt chassis i kvalitetsaluminium med elegant integrert batteri

Det skulpturale chassiset består av en robust ramme med den lave vekten og holdbarheten som bare kvalitetsaluminium kan tilby. Designmessig er det kanskje rammens moderne linjer du legger mest merke til, men best av alt er at den leverer klasseledende pedaleffektivitet og lynrask respons når du trår til. Rammen leverer fin komfort og god kontroll til tross for at både ramme og gaffel er uten demping, og det er selvsagt dekkenes enorme luftvolum som hjelper til. Legg til intern kabelføring og en velbalansert geometri med en komfortabel kjørestilling som gir deg full kontroll over alt som skjer rundt deg, og du har en sikker vinner.

Rammen har også dedikerte festepunkter for både skjermer og støtte, noe som kan være ganske praktisk i vårt skandinaviske klima med både regn og snø. Når det blir røft i terrenget, er en dropper post nesten obligatorisk, og derfor kan sykkelen selvfølgelig utstyres med en senkbar setepinne (ikke inkludert) hvis ønskelig.

10-trinns drivlinje med fokus på pålitelig effektivitet og høye hastigheter

Under panseret finner du en velprøvd 1x-drivlinje, som kort fortalt er en 10-trinns drivlinje som leverer pålitelige egenskaper og jevn girfunksjon. Hjertet består av en 32-tanns singelklinge som kombineres med en 10-delt kassett (11-48T), som sammen gir en utveksling med fokus på pålitelig effektivitet og høye hastigheter.

Superbrede kvalitetsdekk med enormt luftvolum og bombesikkert grep

Takket være de 4,8" (120 mm) brede 26-tommene får du nesten uvirkelig godt grep på både sand, snø, gjørme og andre løse underlag, og du kan enkelt manøvrere der andre sykler rett og slett setter seg fast. Dekkenes enorme luftvolum sørger dessuten for at du kan kjøre med ekstremt lavt trykk, noe som både demper ujevnheter i underlaget og gir deg klasseledende grep. Pumper du deretter opp trykket til mer normale nivåer og trår til gjennom hele det brede girregisteret, vil du raskt merke at den ruller overraskende raskt. Det går faktisk betydelig fortere på hardt underlag enn man kanskje skulle tro.

Robust hjulsett med Fat Boost-teknologi og kraftige hydrauliske skivebremser

Takket være nav med Fat Boost-teknologi oppnås imponerende vridningsstivhet i hjulene, noe som i praksis sørger for at all kraften musklene dine genererer går rett ut til bakhjulet, og du kan enkelt blåse fra alle vennene dine. Og siden sykkelen elsker fart, har den blitt utstyrt med kraftige hydrauliske skivebremser som både reduserer vedlikeholdsbehovet og sørger for at du har effektiv bremsevirkning året rundt, uansett om det er gjørmete, regnfullt eller slaps i løypen.

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0119523-R112
EAN-kode-
VaremerkeROCK MACHINE
FargeGLOSS METALLIC ORANGE/BLACK
Knutenummer0119523
AnnetRingklocka ingår
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieRock Machine Vyöry
ModellserieRock Machine Mountain Hardtail
KjønnUnisex
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2024
Vekt (ifølge produsenten)-
Produsentens nettsted-
Produsentens artikkelnummer-
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Produsentens artikkelnummer-
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Steel
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

26"
Hjul
Hjul-
FordekkMaxxis Minion FBF Exo TR, 26x4.80
BakdekkMaxxis Minion FBR Exo TR, 26x4.80
Dekkdimensjon122-559
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bremseskive foran-
Bakbremse-
Bremseplate bak-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

10-delt (1 x 10)
GirskifterseriemicroSHIFT ADVENT
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
microSHIFT Advent X
Sykkelutstyr
Håndtak/Styretape-
Pedaler-
Sete-
SSF-Godkjent lås 

SSF-Godkjent lås

Om sykkelen din blir stjålet, krever vanligvis forsikringsselskapene at den må ha vært låst fast til et fast objekt med en SSF-godkjent lås. Tenk derfor nøye gjennom før du bestiller en altfor enkel lås som kanskje ikke er godkjent.
Nei
Annet-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

LIKNENDE PRODUKTER

-30%
Rock Machine Fatbike EL Vyory E50-26_23 Blank Hvit
-37%
ROCK MACHINE EL MTBAVALANCHE INT E70-26
53 390 kr
33 650 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
Active Fatbike Icebreaker 12 Svart
14 790 kr
fra 11 720 kr
Innsparing
 • L
 • M
 • S
 • XL

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY