• RASK FRAKT-LEVERING
 • BETAL ENKELT MED KLARNA
 • VANLIGE SPØRSMÅL OG SVAR
0
Ønskeliste
0
Handlekurv

TREK Trek Hardtail Mtb Mtb Marlin 7 Gen 3 Galactic Grey

Trek Hardtail Mtb Mtb Marlin 7 Gen 3 Galactic Grey
Beskrivelse

Gledespreder som briljerer på alt fra hverdagskjøring til langløp

Vil du eie en talentfull terrengsykkel som takler alt fra avslappet hverdagskjøring til intense langløp uansett hvilket underlag som gjelder for dagen? Har du siktet innstilt på en kjapp sykkel med fokus på prisgunstighet, men der man absolutt ikke har spart inn på de komponentene som har størst betydning for ytelsen, ja da er Trek Marlin 7 Gen 3 helt riktig sykkel for deg. En allsidig hardtail som er skapt for oss som tiltrekkes av eventyrlig kjøreglede og lange dager i skogen men som samtidig ikke vil måtte tømme hele lommeboken. Dette er en forbilledlig lettkjørt terrengsykkel med smidig 1x drivlinje fra Shimano, justerbar gaffel fra RockShox og effektive hydrauliske skivebremser som gjør den til et godt valg for deg som er nysgjerrig på seriøs MTB-sykling og som håper å få oppleve adrenalinfylte eventyr langs skogsstiene.

Nøkkelen til suksess!

 • Prisgunstig og allsidig sykkel, en fullt konkurranseklar MTB som fungerer bra også for daglig pendling
 • Lettvektsramme i aluminium med innvendig kabling som beskytter vaierne og gir et elegant utseende
 • Skikkelig gledespreder som kan bli din pakkesel, forberedt med monteringsfester for både bagasjebrett og støtte
 • Brukervennlig Blender-teknologi - Fest dine digitale dingser direkte på styrefremspringet
 • Gaffel fra RockShox (Judy) med justerbar spiralfjæring, lockout og 100 mm slaglengde
 • 1x drivlinje fra Shimano (Deore) med én enkelt girvelger, men likevel med en imponerende bred utveksling
 • Hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT200) med kraftig bremseeffekt uansett vær, vind og årstid
 • Hjulsett med dobbelbunnede aluminiumsfelger (Kovee) og gripevennlige kvalitetsdekk fra Bontrager (XT3 Comp)
 • Rull sikrere med Thru Skew gjennomgående hurtigkobling
 • Hjulstørrelse som er tilpasset rammestørrelsen (29" hjul på større rammer og 27,5" hjul på mindre)

Robust aluminiumsramme med komfort og praktisk funksjon i fokus

Stammen består av en ramme i Alpha Silver Aluminium og den har en geometri som setter både komfort, manøvreringsevne og fremkommelighet i fokus. Rammen er både lett, robust og holdbar samt har praktisk innvendig kabling noe som også bidrar til sykkelens elegante utseende. De mindre rammene (XS og S) har en tydelig bøyd form på overrøret, noe som gir en lavere høyde og gjør det lettere for kortere syklister å stå over sykkelen. De større rammene (M, ML, L, XL og XXL) har et rettere overrør siden lengre syklister med lange ben ofte ikke har samme problem med høyden. En annen smart detalj er de praktiske monteringsfestene for både bagasjebrett og støtte, som er perfekt for deg som vil forvandle sykkelen til en praktisk pakkesel.

Dempegaffel med justerbar fjæring som også er praktisk låsbar

Foran sitter en dempegaffel fra RockShox (Judy) med justerbar spiralfjæring og 100 mm slaglengde som dessuten er utstyrt med Lockout. Det betyr at du kan låse gaffelen og dermed oppnå høyere pedaleffektivitet, noe som er perfekt på jevne partier der effektivitet kanskje er viktigere enn støtdemping.

Pålitelig 1x drivlinje og skivebremser med effektiv bremseevne

Den smidige drivlinjen består av en driftssikker enkeltring fra FSA (Alpha Drive) med enkeltring (28T) samt en 10-delt kassett (11-46T) med girfører som er hentet fra Shimano (Deore), noe som samlet sett gir et girutvalg som sørger for at du kan holde et høyt tempo i alle typer terreng. Drivlinjens funksjon er i praksis helt problemfri og siden den bare inkluderer én girvelger er den dessuten forbilledlig enkel å holde styr på. Bremsingen håndteres av effektive hydrauliske skivebremser fra Shimano (MT200), noe som sørger for at du har kraftig bremsekraft uansett om det er leirete, regnfullt eller slapsete underlag som gjelder for dagen.

Robust hjulsett som er optimalt tilpasset etter sykkelens rammestørrelse

Det holdbare hjulsettet fra Bontrager består av dobbelbunnede aluminiumsfelger (Kovee) og de har fått et par allsidige kvalitetsdekk fra Bontrager (XT3 Comp) som kan håndtere alt fra slett asfalt til urolig skogsterreng. Den gjennomgående hurtigkoblingen er et bedre, sterkere og mer presist innrettet hjulfestesystem som holder hjulet fast sikrere enn vanlige hurtigkoblinger. Den har fremdeles standardavstanden 135 mm på baknavet. Hjulstørrelsen er dessuten tilpasset etter rammestørrelsen (29" hjul på de større rammene og 27,5" hjul på de mindre rammene) noe som gir deg en velavveid balanse mellom hastighet, manøvreringsevne og maksimal kontroll.

Allsidig stisykkel som er oppgradert der det virkelig gjør en forskjell

Leter du etter en allsidig stisykkel som er oppgradert der det virkelig gjør en forskjell, men uten at du må pantsette sommerhytta? Vil du forbedre dine ferdigheter ute i terrenget og trenger en sykkel med tillitsvekkende egenskaper og geometri? Da kommer Trek's Marlin 7 til å bli din beste venn, både ute på stiene og alle andre steder du sykler. Den har en perfekt avveining mellom pris og ytelse med en oppgradert dempet RockShox-gaffel som gjør kort prosess med steiner og hull i underlaget samt nøyaktig Shimano Deore-giring. Hemmeligheten med sykkelens store popularitet er en virkelig terrengtørstig MTB-ramme som dessuten kan oppgraderes etter hvert som du utvikler deg og begir deg ut på mer tekniske og krevende stier og hopp. Med en Marlin 7 er du klar både for terrenget og for kommende oppgraderinger!

PÅ DETALJNIVÅ
Artikkelnummer0103792-L444
EAN-kode-
VaremerkeTREK
FargeGalactic Grey
Produsentens artikkelnummer-
Knutenummer0103792
Spesifikasjon
PersonaliseringTerrengsykling
ProduktserieTrek Marlin
ModellserieTrek Marlin
KjønnUnisex, Dame, Herre
Damspesifikk 

Damspesifikk

Ettersom kvinner og menn ofte har forskjellig anatomi, bygger mange produsenter sykler som er tilpasset dette. Vanligvis er det bare små forskjeller som skiller dem. Blant annet pleier det å være bredere seter, smalere styre og kortere veivarmene. I noen tilfeller lages det også damespesifikke modeller i mindre størrelser og med en skrånende overrør. Noen ganger også i andre farger.
Nei
Produsentens farge-
Årsmodell2023
Vekt (ifølge produsenten)M - 14.60 kg
Produsentens nettstedwww.trekbikes.com/se/sv_SE/p/36967
Elektrisk sykkelNei
Din høyde 

Din høyde

Anbefalt lengde ifølge leverandøren
-
Passer Høyde (cm)-
Bremsetype 

Bremsetype

Felgbremser

De klassiske bremsene for alle typer av sykler som gradvis blir faset ut av skivebremser. Disse styres via hendler fra styret og klemmer til med bremseklosser rundt felgbanen for å stoppe sykkelen. Felgbremser finnes i forskjellige typer for å passe ulike typer sykler og kommer som blant annet V-bremser, cantileverbremser og U-bremser. Fordelen med disse er at de er svært lette å vedlikeholde og har en lav vekt.

Rullebremser

Disse fungerer lik trommelbremser som finnes på blant annet mopeder. Her trykkes bremseklosser ut mot metall inne i en sylinder i midten på hjulet. Disse krever minst vedlikehold og er utrolig driftssikre. Ulempen med disse er at de ikke har like kraftig bremseeffekt som for eksempel skivebremser.

Fotbremse

Standarden som finnes på de fleste klassiske dame- og herresykler. Denne bremsen krever svært lite vedlikehold, men er begrenset hvis du ønsker flere gir. Disse tilhører nemlig spesifikke typer av nav (hjul) som har innkapslede gir, for eksempel Shimano Nexus. Ulempen med disse er at det kreves mer kraft for å bremse ordentlig sammenlignet med andre, samt at du må ha føttene i spesifikke posisjoner for å kunne utøve den ønskede kraften.

Skivebremser

De moderne bremsene på blant annet terrengsykler, hybrid-sykler og en rekke el-sykler. Disse er basert på en bremsekaliper som klemmer til rundt en metallskive ved hjulets nav (midten av hjulet). Dette er svært likt systemene som finnes på både biler og motorsykler og anses som det absolutt beste i dagens marked. Disse er de kraftigste bremsene, krever relativt lite vedlikehold og er svært driftssikre og finnes som både mekaniske (med wire) og hydrauliske (lukket system med olje).

Hydraulisk skivebrems
Antall gir 

Antall gir

Hvor mange gir trenger jeg?

Dette avhenger helt av hvordan du sykler og hva du ønsker å få ut av sykkelen. For å finne ut av dette, må du vite hvordan du kommer til å sykle og om du ønsker å prioritere lavt vedlikehold eller høy ytelse.

Lavt vedlikehold

I dette tilfellet bør du velge et girsystem med navgir. Disse finnes i varianter med 2-11 gir fra blant annet Shimano og deres Nexus-serie som har 3, 7 og 8 gir. Det finnes også Shimano Alfine som er en finere modell som har mindre motstand i mekanikken og finnes med 8 og 11 gir.

Høy ytelse

I dette tilfelle henger antall gir bak sammen med kvalitet. Produsentene konkurrerer om å lage de beste girene med flest antall drev på kassetten. Dette betyr da at de fineste komponentene også er de som har flest antall gir bak. Foran er det enten ett eller to drev som gjelder for de finere delene.

En kombinasjon av begge

I dette tilfellet ser vi på systemer som har 2-3 gir foran og 8-10 drev bak. Disse er av litt enklere byggkvalitet som også har en høyere vekt. Disse er isteden bygget av mer robuste materialer som stål i stedet for aluminium o.l. Disse tåler ofte mer juling, men fungerer ikke like smidig.

10-delt (1 x 10)
GirskifterserieShimano Deore
Framgirserie 

Framgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvsagt fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreves mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner forskjellige merker eller landeveissykkel vs. terrengsykkel, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveissykkelSRAM terrengsykkelSRAM landeveissykkelShimano navgir
XTR Di2 Dura-Ace Di2 XX Red E-tap Alfine 11
XTR Dura-Ace X0 Red 22 Alfine 8
XT Di2 Ultegra Di2 X1 Red Nexus 8
XT Ultegra GX Force 22 Nexus 7
SLX 105 NX Force Nexus 3
Deore Tiagra X9 Rival 22  
Alivio Sora X7 Rival  
Acera Claris X5 Apex  
Altus
Tourney
Uten gir
Bakgirserie 

Bakgirserie

Hva betyr for eksempel Shimano SLX? Hver komponentprodusent deler inn sine komponenter som gir, bremser, kranksett osv. i serier, i dette tilfellet er produsenten Shimano og serien SLX.

Seriene spenner fra funksjonelle enkle komponenter til betydelig mer avanserte komponenter med høy presisjon og lav vekt.

Selvfølgelig fungerer gir og bremser fra en enklere serie som de skal, men det skjer ikke med samme presisjon eller følelse som hos komponenter fra en finere serie. Det vil sannsynligvis kreve mer service over tid for de enklere komponentene.

Nedenfor ser du en liste over de største produsentenes serier ordnet slik at den fineste serien er øverst.

Merk at denne tabellen ikke sammenligner ulike merker eller landeveissykling vs. terrengsykling, men den bør kun brukes for å sammenligne innenfor en kolonne.

Shimano terrengsykkelShimano landeveiSRAM terrengsykkelSRAM landeveiShimano navgir
XTR Di2Dura-Ace Di2XX1 EagleRED E-tapAlfine 11
XTRDura-AceXX1Red 22Alfine 8
XT Di2Ultegra Di2XXForce 22Nexus 8
XTUltegraX01 EagleRival 22Nexus 7
SLX105X01ApexNexus 3
DeoreTiagraX0  
AlivioSoraEX1  
AceraClarisX1  
AltusGX Eagle
Tourney GX  
NX Eagle
  NX  
  X9  
  X7  
  X5  
Shimano Deore
Rammesett
Rammestørrelse-
Ramme-
Rammemateriale 

Rammemateriale

Karbonfiber koster litt mer enn en aluminiumsramme, men den har en rekke fordeler sammenlignet med andre materialer når det gjelder rene kjøreegenskaper. Den er sterkere, lettere, stivere og mer behagelig å sykle på, siden det er et mer levende materiale enn aluminium. Karbonfiber er imidlertid litt mer følsomt for montering av tilbehør som du klemmer rundt rammen, som for eksempel låser eller barneseter. Dette fører til at karbonfiber best egner seg for sportsykler som racersykler og terrengsykler.

Aluminium er et prisgunstig og lett materiale, som passer for alle typer sykler. Det er enkelt å oppnå en virkelig lav vekt samtidig som man beholder styrke og gode kjøreegenskaper, og materialet er heller ikke følsomt for hva du monterer for tilbehør på det. Bare å tut og kjøre og montere på akkurat hva du vil på din sykkel!

Stål er et materiale som kan produseres i mange ulike kvalitetsnivåer. Stål kan bygges veldig billig, og finnes derfor på de enklere syklene i vårt sortiment. Men det kan også være et utrolig ettergivende, holdbart og behagelig materiale når man bruker virkelig fint stål. Det virkelig fine stålet finner man i mange sykler som er beregnet litt mer for langdistansesykling, for eksempel våre fine touring-sykler fra Surly, og Skeppshult-sykler som er bygget i svensk kvalitetsstål (som bidrar til veldig fine komfortegenskaper på de fleste underlag).

Aluminium
Forhjulsgaffel-
Forhjulsgaffeltype 

Forhjulsgaffeltype

En dempet framgaffel er i dag standard på terrengsykler, rett og slett for å takle terrenget sykkelen brukes i. Det finnes også mange hybridcykler med dempet framgaffel, for å gi deg litt mer komfort på grusveier og eventuelle skogstier. Hvis du skal sykle i skog eller på enklere stier, eller mye på grusvei, så er en dempet framgaffel et godt valg!

Stive framgaffler finnes på standard, racersykler og hybridcykler, og passer best for sykler som for det meste skal være på asfalt. Du får en lettere sykkel, en sykkel som føles kvikkere og en sykkel som oppleves å svare bedre på dine bevegelser. Noen nisjede sykler som fatbikes og touringcykler har også stive framgaffler, men da kompenseres det ofte med veldig brede og solide dekk for å gi litt av komfortfølelsen tilbake. Hvis du skal sykle hovedsakelig på asfalt, og kanskje noen snillere grusvei, så er en stiv framgaffel helt riktig for deg!

Dempet
Forstilling, type fjæringStålfjær
Slaglengde foran 

Slaglengde foran

Det å forstå slaglengde på en terrengsykkel kan virke som en skikkelig jungel. En enkel måte å forklare det på, er at jo lengre slaglengde sykkelen har, desto mer ujevn terreng er sykkelen tilpasset for. Sykler med 100 mm slaglengde er først og fremst tilpasset for Cross Country-sykling, altså raskere sykling i mindre teknisk terreng.

En sykkel med 120 mm slaglengde er kanskje det beste allround-valget, siden disse syklene ofte befinner seg mellom en rendyrket racemaskin og en sykkel tilpasset for røff og tøff kjøring blant kvist og stein. Disse syklene passer for alle mosjonister som ønsker å kunne komme seg frem i alle typer terreng, uten å ha ekstreme ambisjoner i noen retning.

En sykkel med 140 mm slaglengde eller mer er perfekt for deg som liker å gi deg ut i mer utfordrende terreng, og kanskje henge i en sykkelpark og sykle nedover bakker så fort du bare kan.

Mange hybrid-sykler har også støtdemping foran, rundt 60-80 mm slaglengde for å øke komforten. Dette bør ikke ses på som noe som gjør at sykkelen kan brukes som en terrengsykkel, men er hovedsakelig for å øke komforten på grusveier og flate stier eller spor.

100 mm
Låsbar framgaffel? 

Låsbar framgaffel?

Låsbar betyr at fjæringens bevegelse låses i en posisjon (eventuelt begrenses) for å lette når man for eksempel sykler i bratte oppoverbakker eller på flatt terreng.

Forskjellige produsenter håndterer dette på ulike måter. Noen fjæringer blir helt låst (stive) mens andre har valgt å for eksempel bremse kompresjonsdempingen.

Med justering på forgaffelen
Bakgaffeltype 

Bakgaffeltype

En terrengsykkel kan deles opp på veldig mange forskjellige måter. Blant annet kan man dele disse inn i såkalte “fullt dempet” og “hardtails”. Dette betyr altså hvor mange typer av dempere som er montert på sykkelen.

Stiv

En hardtail har kun en dempet gaffel foran og en stiv gaffel bak. Fordelen med å kjøre med en stiv bakgaffel er at det ikke går tapt noen kraft på grunn av bakdemperen. I tillegg får du en lavere vekt over hele sykkelen.

Demper

En fullt dempet har i tillegg til en dempet forgaffel også en dempet bakgaffel. Disse syklene har et lenkesystem som sammen med bakdemperen gir en mer komfortabel kjøring, men også en mer stabil og i de fleste tilfeller raskere sykling. På samme måte som forgaffelen demper for å beholde grep og gi økt komfort, så gjør bakdemperen nøyaktig det samme for baksiden.

ram
Hjulstørrelse 

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen er akkurat det det høres ut som - størrelsen på hjulene. Den måles vanligvis i tommer (f.eks. 28") eller i millimeter (f.eks. 622). I Norge er tommer det mest vanlige målet, og derfor har vi valgt å bruke det. Hjulstørrelsens betydning varierer avhengig av sykkeltype.

Barne sykler

Barne sykler betegnes oftest med hjulstørrelse som størrelse på sykkelen, noe som skiller seg fra voksne sykler der rammen er det som bestemmer størrelsen på sykkelen. Det betyr ikke at alle sykler med 24"-hjul er like store, og derfor har vi valgt å, i stedet for å ha en størrelsestabell, angi nøyaktige lengdeanbefalinger for hver enkelt sykkel.

Når man kjøper barne sykkel vil man selvfølgelig at barnet skal kunne vokse med sykkelen. Tenk dog på at en altfor stor sykkel generelt blir for lang, og dermed gir en liggende sittestilling som igjen reduserer barnets oversikt. Velg derfor aldri en sykkel der barnet er mer enn 5 centimeter lavere enn vår angitte lengdeanbefaling.

Mountainbikes

I mountainbikeverdenen finnes det tre hjulstørrelser: 29", 27,5" og 26". 26" var lenge den eneste størrelsen som ble brukt for mountainbikes, men brukes i dag stort sett bare for junior sykler og enklere mountainbikes som er tenkt for transport og lettere mosjon. Ønsker du å trene eller til og med konkurrere med din sykkel, er det 29" eller 27,5" som gjelder. Forenklet kan man si at 29" gir en mer stabil opplevelse, beholder farten bedre og lettere tar deg over små hindringer enn 27,5", mens en 27,5" gir deg en sykkel som oppleves kvikkere i svinger samt litt raskere i akselerasjonen. Mange fulldempede mountainbikes med 27,5" har dessuten lengre vandring, og er tilpasset for mer teknisk og utfordrende terreng.

Racersykler, standardsykler, hybridsykler og andre sykler

For i prinsippet alle sykler unntatt mountainbikes og barne sykler gjelder 28"-hjul som er en godt balansert størrelse som gir både gode forutsetninger for å rulle lett, være komfortabel å sitte på og enkel å manøvrere.

-
Hjul
Forhjulsnav-
Baknav-
Felger-
Fordekk-
Bakdekk-
Dekkdimensjon-
Drivverk
Girspaker-
Bakgir-
Kranklager-
Kranksett-
Kjede-
Kassett-
Komponenter
Forbremse-
Bremseskive foran-
Bakbremse-
Bremseplate bak-
Styrelager-
Styre-
Styrestem-
Setepinne-
Pedaler-
Sete-
Håndtak/Styretape-
KUNDENES MENINGER
Også tagget i

Din handlevogn(0 artikler)

Handlevognen er tom
Totalt: 0 kr
Til kassen

Favoritter(0 artikler)

Du har ingen favoritter
MENY