Velg riktig sko til vintersykling

Velg riktig sko til vintersykling

Hold varmen med sko til vintersykling

Hva er det verste du vet? Enig! Kalde føtter er noe av det aller frykteligste som finnes. Spesielt om vinteren. Og spesielt når du sykler. Man blir liksom aldri varm igjen. Derfor har vi satt sammen noen av våre beste tips til varme sko til sykling – slik at du kan kose deg med å sykle selv om det er vinter.

Hva er en god vintersykkelsko?

Det første du trenger å være oppmerksom på er at vanlige vintersko ikke er det samme som vintersykkelsko. En sko til vintersykling har stivere såle, slik at foten din ikke beveger seg like mye som i en vanlig sko. Derfor stilles det strengere krav til isolasjon for at skoen skal fungere og holde deg varm. Men skoen skal likevel være smidig på foten uten å være for tung. Du trenger også å kunne bevege ankelen til en viss grad, siden du har foten i nesten konstant bevegelse når du sykler.

Fordi du svetter når du sykler, bør skoene kunne puste slik at svetten ikke blir liggende i skoen. (Du vet hva som skjer når du blir våt og kald om vinteren – ikke behagelig.) Sjekk derfor at skoene har en pustende membran, gjerne Gore-Tex.

Varme vintersko til sykling holder føttene varme
 

Sko til vintersykling bør ha såle som passer til deg

Hva er en såle som passer til deg? Akkurat som med andre sko, og spesielt sykkelsko, har også vintersykkelsko forskjellige typer såle tilpasset hva du skal bruke dem til. Det finnes en type med grov såle som har knotter og fester til terrengklosser. Disse passer til både grusracere og cyclocross, og til mange typer pedaler. Så finnes det en nesten jevn såle som har feste til 3-punkts landeveiklosser. Disse er spesialisert for landeveissykler og deres pedaler. Du må altså passe på at du velger sko som har en såle som passer til pedalene dine. Men du må selvfølgelig også ta høyde for hva du selv foretrekker.

 
Loam WP Flat Shoes vintersko til MTB fra O'Neal
 
Blaze vintersko til sykkel fra Giro
 
X-Magma Core MTB vintersko fra Northwave
 

Varme sko til sykling

Er du en frysepinn? Eller fryser du aldri? Noen sko kan brukes uten ekstra skotrekk og varmesåle ned til noen minusgrader. Men husk at når du får fart, føles minusgradene enda kaldere, også på føttene. Derfor kan det være lurt å velge vintersykkelsko som fungerer med skotrekk og varmesåle hvis du er glad i å sykle på de ekstra kalde dagene.

Når sesongen begynner, er det lett å finne forbruker- og sykkelsider på nettet som gjennomfører tester av sykkelsko for vinter. Våre eksperter på kundeservice hjelper deg også gjerne med å finne en modell som passer for deg og dine behov, og sørger for at du eventuelt får det ekstrautstyret du trenger. Husk også at du har 30 dagers returrett når du handler hos oss, slik at du er garantert å få sko til vintersykling som du trives med, og som du har glede av i lang tid framover.


 

Les mer om hvordan du gjør sykkelen klar til vinteren på bloggen vår.


 
Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved