Bikester tester Garmin Edge Explore

Bikester tester Garmin Edge Explore

Alle som liker å utforske nytt terreng og uansett hvilken type aktivitet man driver med, kan det ofte være lurt å ta hjelp av en liten elektronisk duppeditt, som enkelt sender deg i rett retning. Vår produktsjef David, som er ansvarlig for komponentene som brukes til våre in-house sykkelmeker, har nylig hatt muligheten til å prøve Garmin Edge Explore både på sykkel og ski. Les videre for å se hva han synes om produktet.

ikke bare en sykkelcomputer, den er også god som tur gps

Så lenge jeg kan huske, har ski og sykkel vært mine to største lidenskaper. Største delen av året finner du meg på min gravel bike, på jakt etter bakker å klatre (og sykle ned). Men så fort snøen kommer, bytter jeg rask over til ski. Begge disse aktivitetene har en likhet – de er utmattende og tunge når man er på vei opp og raske når man kjører ned! Siden jeg planlegger noen turer dette året, som vil ta meg ut i ukjent terreng, har jeg vært på jakt etter en sykkelcomputer som kan hjelpe meg å navigere. Garmin Edge Explore var faktisk allerede på min ønskeliste, så da var det, naturlig nok, ikke så vanskelig å si ja når jeg ble spurt om å teste den. Jeg har aldri hatt fargeskjerm og touch screen på mine tidligere sykkelcomputere og var veldig nysgjerrig på å se hvordan denne kombinasjonen – og de andre funksjonene – ville fungere.

Lekende lett innstallasjon fra Garmin

Jeg ble umiddelbart imponert når jeg startet utpakkingen. Forpakningen var veldig enkel og kunne enkelt separeres og resirkuleres. Installeringen av enheten på sykkelen var også rask og enkel. Siden jeg hadde brukt en annen Garmin tidligere, var installasjonen lekende lett. Men selv om du ikke har noen tidligere erfaringer av denne type produkter, er navigasjonen på menyen veldig intuitv: du har adgang til alle typiske funksjoner på en rask og enkel måte, og at det er touch screen gjør det enda bedre. Det var kun Bluetooth forbindelsen som var litt knepig å få til i starten, men jeg fikk det til etter hvert.

Sykkelcomputer fra Garmin

Også en tur-gps

Sykkelcomputer fra Garmin

For å virkelig teste dette produktet, brukte jeg den i flere ulike situasjoner. Først brukte jeg den til å registrere min sykkeltur til kontoret. Avhengig av mitt humør og været, er dette en tur på mellom 15 til 20 km, selv med temperaturer rundt 0 og lett regn. Under helgen tok jeg med Edge Explorer på flere lengre turer, hvor jeg fulgte tidligere planlagte turer med dens navigasjonshjelp.

Jeg ville også ta Garmin Edge Explorer ut av sin komfortsone og se hvor bra den funket til andre aktiviteter enn sykling. Derfor bestemte jeg med for å ta den med på noen skiturer. Til denne type aktivitet var det inkluderende hylsteret veldig praktisk, siden jeg enkelt kunne feste produktet til skulderstroppen på ryggsekken. Mens den registrerte hver meter av turen, holdt jeg et øye med de gjenværende høydemeterne. Det var kun ved ett tilfelle at skjermen ga opp og ble svart, da var det også veldig kaldt (langt under 0 grader). Uansett, registreringen fortsatt i bakgrunnen og etter en liten stund fungerte alt perfekt igjen.


En lett oppgradering av sykkelcomputer for terrengsykling

Garmin Edge Explore var uten tvil en stor oppgradering fra min gamle sykkelcomputer. Skjermen var stor og enkel å lese i alle lysforhold, touch screen funket utmerket selv når det regnet og ved bruk av hansker, noe som gjorde produktet enda bedre. Ulike ruter kan enkelt opprettes og justeres etter behov.

Garmin Edge Explorer var perfekt for mine krav. For pendlere og syklister som ønsker en pålitelig navigasjon fra GPS sykkelcomputeren, som ønsker å registrere turene og vil kunne kontrollere noen få andre funksjoner, som f.eks. lys, er dette produktet et veldig attraiktivt alternativ med tanke på prisen. Om du vil ha mer detaljert informasjon om din trening eller planlegger en lengre off-road mountain biking tur, vil du kanskje se etter GPS sykkecomputere med et større utbud av funksjoner.

Sykkelcomputer fra Garmin