Bikester tester FiveTen Freerider Pro

Bikester tester FiveTen Freerider Pro

Hvem elsker vel ikke å komme seg bort fra alt stress og mas som har vært i løpet av uken? Når du er ute på stiene alene, nyter naturen, frisk luft og stillheten er det viktig å ha komfortable føtter. Sko som gjør at føttene holder ut i flere timer. Vil Adidas FiveTen Freerider Pro leve opp til forventningene?

Alexander Staude er vår Head of Bikes. Han jobber i vårt innkjøpsteam, hvor han gjør innkjøp og administrerer sykkelmerker i vårt nøye utvalgte sortiment. Alex har holdt på med sykkel og vært hobbysyklist i over 15 år nå - pendler til vårt kontor i Stuttgart på sommertid og er ute i de lokale skogsstiene i helgene. Vi lurte på om han ville teste ett par sko fra FiveTen og med stor gleder var han ikke vondt å be!


 

Jeg har faktisk prøvd ett par FiveTen Freeride sko før, men de passet dessverre ikke meg så bra. De føltes for tunge på beina, selv om jeg brukte rett størrelse. Dette ga etterhver ubehag og jeg konkluderte med at disse skoene ikke passet meg og mine krav. Problemet var størst når jeg syklet på lengre distanser mellom stiene. Fikk nesten ingen sirkulasjon i beina når jeg ikke stod på pedalene, med vekten perfekt plassert rett over skoen. Selv om jeg hadde et litt dårlig inntrykk av Freerider skoene, ble jeg veldig nysgjerrig på å se om Freerider Pro hadde en annen passform og ville prestere bedre på pedalene.

Komfortable sko som passer til både nybegynnere og godt erfarne syklister.

Førsteinntrykk

Mitt førsteinntrykk var generellt veldig positivt - skoene var superlette. Så lette at jeg faktisk ble veldig overrasket! Jeg ble nødt til å veie min gamle sko kontra den nye, bare for å se hva forskjellen var: min gamle sko var 570 g, mens den nye kom på 340 g. Helt rått! Passform: I starten var den litt smal og trang, men etter ca 20 minutters bruk, passet de perfekt. Jeg prøvde størrelse 41 og de var normal i størrelsen – så du kan ta den størrelsen du normalt sett bruker i denne modellen.

MTB sko fra FiveTen

Den praktiske testen

MTB sko fra FiveTen

Jeg testet skoene i Monchique, Portugal, samt hjemme i EsNos Esslingen, Stuttgart, WoodPecker og Siebenmühlen Tal FOCUS trails.

Skoene føltes mye mer komfortable enn den gamle modellen, og de viste seg å være rimelig robuste og kjøreklare. De krever ingen særlig pleie når du bruker dem. Tvertimot faktisk – jeg brukte dem mens jeg kjørte på et av de mest støvete stiene i Algarve, der det kun 2 uker tidligere hadde vært store skogbranner som gir en ekstrem mengde med støv og aske. Etter turen var det umulig se skoen opprinnelige farge. Det eneste jeg måtte gjøre, var å børste av dem litt og ta dem en liten tur i dusjen for å få vekk det verste – deretter så de som nye ut igjen. Jeg lot dem tørke i solen i 4.5 timer og det var ingen missfarging eller falming å se, som man ofte skulle forvente, når man utsetter litt billigere materialer for direkte sollys.

 

Med hensyn til funksjoner synes jeg denne skoen er ganske standard. FiveTen bruker slitesterkt materiale og Stealth S1-gummi på denne skoen, som kan forklare hvorfor de stod imot støv og smuss så bra.

Sko til mtbkjøring FiveTen test

Grepet, som tilbys ved å kombinere med skarpe knotter på den sklisikre sålen, er helt perfekt – nesten for perfekt faktisk. Dette gjorde at det ikke var så lett å endre fotposisjonen på pedalen, mens jeg syklet. Men sånt er så klart bare et spørsmål om smak og behag. Dette er også grunnen til at jeg valgte å gå for en klikkfri pedal etter testen. Jeg har bruk for en øyeblikkelig perfekt posisjon på pedalen under fartsfylte nedkjøringer, og jeg kan kun oppnå dette med et klikksystem.

 

Konklusjon

 

Til den lave prisen, er Adidas FiveTen Freerider Pro en behagelig sko i mellomklassen, og egner seg bra til både nybegynnere og godt erfarne syklister. De er lettere, mer komfortable og mykere enn de gamle FiveTen skoene jeg har prøvd tidligere. De sitter godt på foten, har et godt grep og kan brukes på nesten alle stier og overflater i tørt vær. Jeg hadde en veldig fin sykkeltur med dem og jeg anbefaler dem så absolutt til mine venner.