Topp 7 reisemål i Europa for sykkelhøsten

Topp 7 reisemål i Europa for sykkelhøsten

Høsten er på vei, og med den kommer løvverkets magi. Oppdag Europas flotteste reisemål når det gjelder å nyte dette synet fra sykkelsetet!

Endelig er høsten her

Den klare luften og de skiftende fargene gir en lyst til å tilbringe tiden utendørs igjen, kanskje til og med på sykkel. Hvis du også elsker å sykle og har lyst på en litt annerledes ferie i år, har du kommet til riktig sted. I denne artikkelen gir vi deg forslag til noen av Europas og Italias beste destinasjoner for å nyte høstens løvverk og et fargesprakende landskap. Synet av løvet som skifter farge blir bare enda vakrere og mer eventyrlig i riktig setting!

1. Italia: Dine drømmers reiserute i Monferrato

Monferrato, som ligger mellom flate platåer og bølgende åssider, byr på et flettverk av stier og småveier som egner seg godt for sykkelturer. Her blir høsten en uforglemmelig opplevelse, med høye løvtrær og utallige vinranker. Se for deg dyp rød, gult og oransje løv i en magisk tåkedis som kommer til å fortrylle deg! Vi anbefaler et besøk, kun på sykkel, til landsbyen Frassinello Monferrato. Her kan du nyte utsikten over de nydelige omgivelsene og besøke det gamle nærliggende slottet. Eller du kan gi deg hen og slenge deg ned på én av de mange store benkene i området. Glem ikke at Monferrato er rik på intense smaksopplevelser, ikke minst om høsten: så snart du går av sykkelen kan du smake på de dyrebare hvite trøflene fra Alba, eller oppdage flere av de vidunderlige lokale vinene.

Slottet vigniale i monferrato italia på høsten


2. Italia: Oppdag løvverket på Asiago-platået

Asiago-platået er et svært populært sommerlig reisemål blant sykkelentusiaster, takket være et vakkert landskap og en overflod av sykkelruter av ulik vanskelighetsgrad. Men vær klar over at dette området blir helt eksepsjonelt vakkert om høsten. Platåets skoger forvandles til et hav av rødt, gult og oransje i et gnistrende fargespill, så vakkert at det har blitt en turistattraksjon med en egen festival. Hiv deg på sykkelen og tråkk deg nedover Sentiero delle Malghe: du kommer ikke til å angre!

Asiagoplatået er et perfekt sted å legge ut på høsttur med sykkelen


3. Tyskland: Neuschwanstein slott, omgitt av skoger og sjøer

Du kjenner antakelig til Neuschwanstein slott allerede, selv om du kanskje aldri har hørt navnet! Slottet er foreviget i Disneys logo, og finnes faktisk i virkeligheten, bare noen få kilometer fra München. Denne eventyraktige konstruksjonen ble ferdigstilt tidlig på 1900-tallet, og er nå et populært reisemål. Det var her Wagner lot seg inspirere til å komponere noen av sine mest berømte musikkstykker, og om du kommer hit vil du forstå hvorfor: de mystiske skogene som omgir slottet forvandler seg til alle slags nyanser av rødt og gull om høsten, og blir rett og slett slående vakre. Dette området er spesielt sykkelvennlig: du kan sykle til slottet eller tråkke deg rundt sjøen på behagelige sykkelveier. Glem ikke å kjøpe deg en varm Bratwurst før du hiver deg på setet igjen!

Neuschwanstein slott i nydelig høstlandskap må sees fra sykkelen


4. Polen: Bialowieza-skogens uendelige eventyr

Det aller beste stedet å fortape seg i timevis for å ta innover seg synet av høstløvets farger? På en hypotetisk liste er en skog helt klart førstevalget! Bialowieza-skogen i Polen kommer ikke til å skuffe: den er vill, urørt og så vakker – og omfangsrik – at den er på UNESCOs verdensarvliste. Du kan sykle gjennom den og se nærmere på skjønnheten som har gjort området berømt, de ærverdige eiketrær som har stått der i hundrevis av år. Og ikke nok med det: med litt hell vil du også få øye på en nå ekstremt sjelden europeisk bison. Et besøk til dette ville og enorme området krever litt planlegging: en kvalitetssykkel som de du kan finne på Bikester.no og terrengdekk med godt grep er uvurderlig.

Om man sykler i Bialowiezaskogen i Polen kan man se bison


5. Storbritannia: Oppdag det ville skotske høylandet

Hvis du liker Europas villmark, har du antakelig allerede hørt om det skotske høylandet. «The Highlands» er i stor grad ubebodd, men har et desto rikere dyreliv. Her, blant skoger og slyngende elveløp trives så mange ulike dyre- og planteslag at det nesten ikke er til å tro! Med tiden har dette området økt i popularitet blant de som liker å reise langsomt, enten det er til fots eller på sykkel: hele høylandet byr på godt vedlikeholdte sykkelstier på kryss og tvers. For å begynne din oppdagelsesreise foreslår vi Hermitage-skogen i Dunkeld, der Tolkien fant inspirasjonen for å skrive Ringenes Herre. Områdets mange treslag er med på å skape et uforglemmelig virvar av farger, som igjen skaper et spektakulært løvverk.

Dunkeld i Skottland tilbyr et eventyrlig landskap å sykle i


6. Finland: Lapplands høstmagi

Gjør ordet Lappland at du umiddelbart ser for deg et islagt, gjensnødd landskap og Julenissen foran peisen? Prøv igjen! Dette området er utrolig magisk og sjarmerende i vintermånedene, men har også mye å by på om høsten. Finnene elsker løvverket så høyt at de har et helt eget uttrykk for synet av løv som skifter farge: ruska. Og ett av finnenes yndlingssteder når det gjelder å nyte ruska er Lappland, rett før den første snøen faller. Dette reisemålet er ett av de aller beste i Europa for sykkelturisme: det finnes sykkelstier så godt som overalt, både i byene og i skogenes dyp. Hvis du besøker Lappland sent om høsten vil de sprø, fargerike bladene langs ruten neppe være den eneste attraksjonen... Med litt hell vil du få et glimt av sesongens første nordlys!

I Finland ligger Saana i Lappland som bader i høstsolen


7. Frankrike: Løvverkets store skjønnhet i Provence

Løvverk hører ikke bare hjemme i Nord-Europa, langt ifra! I Middelhavslandene vil du også finne noe som kan forundre og fortrylle deg. Provence er perfekt for å se bladene dale mykt fra trærne med sine storslåtte farger. I dette området kan du kose deg med både sykling og terrengturer i hjertet av de lokale skogene, eller vandre langs den fascinerende Rhône-elven. Og glem ikke å besøke Avignon: den imponerende katedralen er enda vakrere i høstens farger. Hvis du foretrekker terreng og vill natur, foreslår vi et besøk i Camargue: her er det mengder av ridestier som også er perfekte for sykkel. Dette våtområdet krever litt forberedelse med tanke på utstyret: Det er lurt å skaffe seg noen vanntette, godt synlige turbukser.

Pont D'Avignon i Frankrike i nydelige høstfargerEuropa er rikt på natur: både på kontinentet og øyene finner du enorm variasjon i landskap, og kan alltid oppdage nye dyre- og plantearter. Hvis du også lar deg fortrylle av høstens gnistrende og poetiske farger, vil en sykkeltur i løvverket være perfekt. I denne artikkelen har vi presentert noen av de mest sykkelvennlige reisemålene for å beundre dette naturens underverk, og vi vet at du er helt klar for en tur... Men glem ikke å gjøre alle nødvendige forberedelser: Alt du trenger finner du på Bikester.no


Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved