Bikester tester Movea e-motion Modo

Bikester tester Movea e-motion Modo

Movea e-motion Modo 24"

Portrett av David

Som Bike Product Manager i vårt innkjøpsteam har David tilsyn med alle de tekniske aspektene ved våre egne VOTEC-merkesykler. Han har lang erfaring med å sykle på alle typer sykler de siste tjue årene, inkludert elsykler og pendlersykler.

David var lite kjent med det danske merket Movea før han testet Modo; en kompakt elsykkel med litt mindre hjul. Han hadde kjørt flere e-sykler med Shimano- og Bosch-motorer tidligere og pendlet på en sammenleggbar sykkel med 20" dekk. En kompakt sykkel med elektrisk støtte ville imidlertid vært en ny opplevelse. Modo har 24" hjul, så betydelig større enn en Brompton eller andre sammenleggbare sykler.

La oss se hva David hadde å si om Modo etter en måned med grundig testing!


Forventning og førsteinntrykk

Da jeg fikk beskjed om å teste Modo, så jeg for meg en fleksibel sykkel til effektiv bypendling. en sykkel som ville få meg raskt og komfortabelt til kontoret og ta toppen av de lokale åsene. Med frontstativet håpet jeg å kunne bære vesken min og alle kjøp - uten å måtte bære ryggsekk og lide av det fryktede svette ryggsyndromet!

Da sykkelen kom, ble jeg umiddelbart slått av sykkelens eksklusive utseende. Den utstrålte kvaliteten. Jeg ble spesielt imponert over hvordan motoren var pent integrert i navet uten synlige kabler. Alle delene Movea har valgt til sykkelen fungerer godt sammen og ingenting virker malplassert. Jeg likte spesielt kvaliteten på Brooks-sadelen og grepene. Totalt sett fant jeg Modos design veldig tiltalende.

Sykkelen så absolutt bra ut og jeg var ivrig etter å begynne å sykle på den - men det virkelige spørsmålet var om den ville leve opp til forventningene mine.

Test 1, 2, 3

Jeg testet Modo i fire uker og i tre spesifikke situasjoner. Jeg ville hovedsakelig brukt den til å komme meg til og fra kontoret. Så jeg pendlet med den hver dag – fem kilometer hver vei med en bakke på 100 meter å overvinne på vei tilbake fra kontoret. Jeg var i stand til å sikre kontorvesken min med lunsjen min og den bærbare datamaskinen på bagasjehyllen foran. Jeg stoppet også ofte på supermarkedet på vei hjem og brukte det til å frakte dagligvarer.

Modo er en pendlerdrøm. Jeg kunne gå med vanlige arbeidsklær uten å måtte skifte klær eller komme dryppende av svette på jobb. Bonus: Etter en lang dag på kontoret kunne jeg klare meg opp bakken på vei hjem med svært liten innsats.

Movea logo på Sykkelstell

Den andre "testen" gikk ut på å bruke Modo for å hjelpe meg å sosialisere etter jobb: Jeg bestemte meg for å se hvor god bagasjehyllen foran var til å transportere øl. Jeg kan forsikre deg om at bagasjebæreren foran var perfekt for denne jobben, og jeg forlenget gjerne turen et par ganger for å møte venner - selvfølgelig alltid innenfor grensene for koronarelaterte restriksjoner!

På samme måte var Modo også ideell for helgepiknik. Kjæresten min og jeg kjørte 10 km til rasteplassen (og tilbake), og jeg kunne bære alle forsyningene våre i en bag foran. I tillegg til bæreevnen ble jeg også imponert over sykkelens kraftige 250 watt Zehus-motor. Den akselererte raskt og hadde aldri noen problemer. Zehus sitt oppladbare litiumbatteri kan levere imponerende 50 km assistert pedalkraft ved en toppfart (assistert) på 25 km/t. Siden denne sykkelen er rettet mot pendlere, er det lite sannsynlig at du kommer til å sykle veldig lange avstander på den, så det burde være mer enn nok i flere dager.

Sammen med den kompakte og manøvrerbare sykkelen er det ekstremt enkelt å komme seg rundt i byen, og som en frekk bonus er også drivverket tilnærmet lydløst.

Takket være den strekkfrie karbonbeltedriften er vedlikeholdet lite og sykkelen lett å rengjøre. Dette betyr at du ikke trenger å være mekaniker for å eie en, og sykkelen passer for alle typer ryttere: bare hopp på og kjør. Ingen støy, ingen fett, ingen rust og ingen problemer. Utmerket.

Jeg ble veldig imponert over sykkelens fjernkontroll, som lar deg justere motoren før du setter i gang og under turen. Du kan også gjøre dette via smarttelefonappen. Det er også mulighet for «regenerativ bremsing», hvor du samtidig lader motoren ved å rygge. I dette tilfellet trenger du ikke fjernkontrollen eller smarttelefonen i det hele tatt - veldig kult! Dessuten er bremsene mer enn kraftige og den integrerte belysningen betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å ta med clip-on belysning eller avbryte kvelden for å kjøre hjem før mørkets frembrudd.

Bremseskive på Movea
Baklykt på Movea
Skivebremse på Movea

Konklusion

Modo er en imponerende elsykkel som er smart designet og elegant. Men billig er den absolutt ikke med sine ca 26.000,-. Skuffende nok er stativet som jeg fant så nyttig faktisk ikke inkludert med sykkelen. I stedet er den tilgjengelig som ekstrautstyr.

Dessverre må du kjøpe et ekstra sykkelkort for å ta sykkelen på offentlig transport. Movea har imidlertid en modell med 20" hjul i sitt sortiment, så du kan unngå dette problemet.

Motorens rekkevidde på 50 km med assist betyr at dette ikke er en sykkel for lange turer, og til tross for sin lille størrelse, er den med 14 kg heller ikke spesielt lett. Men sammenligner du den med «vanlige» el-sykler, er den mye lettere og smidigere.


Resultat:

Funksjon/ytelse: 8/10

Pris/ytelse-forhold: 5/10

Kvalitet på utførelse: 9/10

Design/utseende: 10/10

Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved