Bikester tester: CamelBak K.U.D.U. TransAlp Protector 30

Bikester tester: CamelBak K.U.D.U. TransAlp Protector 30

For mange ryttere er flerdagsturer på terrengsykkel gjennom Europas fjell, en årlig tradisjon. Dette gjelder også for vår kollega Jens, som nylig tok toget til Pfalz- og Vosgesregionen (grensen mellom det vestlige Tyskland og østlige Frankrike) – som strekker seg over totalt 450 kilometer med 9000 varierende høydemeter. Her holdt han hus i fem dager hvor det eneste på planen var: terrengsykling.

Selv om navnet høres ut som en afrikansk antilope, er K.U.D.U. faktisk en ryggsekk fra CamelBak, som Jens testet på sin tur. Som Bike Expert Manager hos Bikester. Der er Jens ansvarlig for å sikre at alle våre kunder finner nøyaktig det utstyret de leter etter, i vår nettbutikk. Så han vet, med nøyaktighet, hvilke egenskaper en sykkelryggsekk bør ha. Om han er en antilopeekspert gjenstår å se... Les videre om hva Jens mener om K.U.D.U.-ryggsekken.


Potrett av Jens Frank

Det perfekte valget for utfordrende downhillsykling


Jeg elsker å tilbakelegge lange avstander på terrengsykkelen og har lenge ønsket å sykle i Pfalz- og Voges-regionene. Det siste som manglet før jeg dro avgårde var en sykkelryggsekker. Jeg ville ha en ryggsekk med kapasitet på ca. 30 liter, som kunne gi meg nok plass til å oppbevare alt jeg trengte i fem dager. K.U.D.U. TransAlp Protector 30 fra CamelBak virka som å være den perfekte ryggsekken til oppgaven. Sekken ble så absolutt satt på prøve i løpet av de fem dagene, med jag etter høydemeter og sykling i dårlig vær.

Første inntrykk

Da jeg har ganske stor erfaring med flerdagsturer på terrengsykkel, er ikke K.U.D.U. min første sykkelryggsekk i denne størrelsen. Så snart jeg fikk sekken tilsendt, kunne man raskt kjenne at dette var kvalitet. I sekken finnes også en integrert ryggbeskytter, som er en veldig viktig og smart funksjon om man skulle være uheldig å sykle av veien. Om den ikke trengs, kan den enkelt fjernes med enkle trinn.

Utover det å være i stand til å bære utstyr, inkludert hjelm, har de lagt til noen interessante funksjoner som man ikke ser på alle sykkelryggsekker. Disse inkluderer en integrert sikkerhetsfløyte ved brystpartiet, unikt designet hoftebelte, avtakbar verktøylomme, en liten lomme med myk innside for solbriller, mobil og lignende og lomme med mulighet til å transportere med et ekstra el-sykkelbatteri. Selv om jeg ikke hadde bruk for lommen til el-sykkelbatteri, vil el-syklister sette stor pris på dette.

Jeg var spent og nysgjerrig på å se hvordan ryggsekken funket på sykkelen, men etter denne testen synes jeg den lever opp til forventningene.

Cykelrygsæk fra CamelBak
Cykelrygsæk fra CamelBak
Cykelrygsæk fra CamelBak

Testen

Jeg kunne oppbevare alt mitt utstyr i ryggsekken uten problemer og hadde faktisk plass til mer. En integrert vannblære hadde vært perfekt, men det er dessverre ikke inkludert. Jeg fikk dog tak i den kompatible 3l CamelBak Crux-blæren før jeg reiste, som funket supert. K.U.D.U. ryggsekken kan justeres slik at den passer din passform helt perfekt og de forskjellige stroppene gjorde det mulig for meg å justere ryggsekken lett ved skulder og hofter, samt at CamelBak inkluderer to bryststropper for ekstra hold.


Underveis på turen ble K.U.D.U. utsatt for nesten alle typer vær; både sol, regn og snøfall. Det medfølgende regntrekket, som raskt og enkelt settes på, gir en god beskyttelse mot fukt. Mens jeg kjørte i krevende terreng og bakker, satt ryggsekken perfekt på ryggen og holdt seg i samme posisjon hele tiden. Hoftebeltet er ganske mykt og bærer kun litt av vekten. Som vil si at største delen av vekten, særlig når man sykler i oppoverbakker, er på skuldrene. Dette gjør etterhvert at det kan føles litt ubehagelig.

CamelBak sykkelryggsekk ovenfra
Test av sykkelryggsekk i skogen

Konklusjon

CamelBaks K.U.D.U. er det perfekte valget til terrengsykling eller enduroturer som varer over flere dager, hvor passformen er avgjørende. Jeg synes ikke den passer like bra til lange stigninger, siden hovedbelastningen ikke deles jevnt mellom skuldre og hofter. Ryggsekken er ikke den letteste i sin kategori, men med sin store og tilpasningsdyktige oppbevaringsplass, gjennomtenkte lommer og robuste glidelåser, gir K.U.D.U. deg nesten alt du trenger til en tur over flere dager. Den har plass til et Bosch- eller Shimanobatteri. Det som trekker ned, er at den er veldig dyr, særlig når det ikke er noen vannblære inkludert.

Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved