Online sykkel shop - Bikester
Festlige juletilbud med opptil 70%1 rabatt
30 DAGERS RETURRETT GRATIS RETUR

Delta

2 Produkter
Filter
Nullstill

Farge

  • Svart
  • Sølv

Pris

kr
til
kr

Kundeanmeldelser

  • 2
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheter Mest anbefalt Pris synkende Pris stigende Rabatterte produkter
Delta Smartphone Caddy Svart
Delta Smartphone Caddy Svart Svart
Delta
Smartphone Caddy Svart
Veil. pris 289 kr 139 kr
- 51 %
Delta Bike Hitch
Delta Bike Hitch
Delta
Bike Hitch
Veil. pris 259 kr 159 kr
  • Versjoner: Delta Bike Hitch
- 38 %

Bremsekabler for din sykkel

Vi kan tilby bremsekabel til blant annet landevei-, MTB-, by- og touringsykler. Klikk deg inn på de ulike typene og se om de kan være av interesse.
Delta bremsekabel

Om vedlikehold av bremser

Det er viktig å vedlikeholde de ulike komponentene på en sykkel. Både for sikkerheten din og for sykkelkomforten underveis. At bremsene er den viktigste delen å sjekke kan man nok påstå. Svikter disse, kan en være ille ute. Bremseklosser slites, og det samme gjør bremsevaiere og bremseslanger. Nivået av bremsevæske på hydrauliske systemer må dessuten sjekkes jevnlig. Her har man ikke en kabel, men en vaier som inneholder væske. Sjekk denne for lekkasje. Undersøk også at bolter og skruer sitter så stramt som de skal på bremsesystemet.
En sykkel har to bremsesystem. Formålet med dette er å ha en ekstra trygghet; Slutter den ene å virke, har man en i reserve. Det er dog viktig å fikse den ødelagte snarest likevel. Har man et bremsesystem med bremseklosser må man sjekke disse iblant og se til at de treffer hjulet med like stort trykk. Gjør de ikke det, må du justere én eller begge. Dette må også sjekkes etter at en eventuelt har byttet ut bremseklosser. Trykk inn bremsehåndtaket og ha litt ekstra press på mens du følger med på klossene.
Skivebremser er veldig populært, blant annet grunnet mindre vedlikehold. Men det er ikke alle slike bremser som passer på enhver sykkelramme. Det finnes adaptere hvor en kan få montert på ønsket bremse dersom den ikke passer, men det er viktig å sjekke ut dette med sykkelprodusent eller produsent av bremsene en skal bruke, eventuelt begge deler.

Bremseslange eller wire?

Har du skivebremser eller v-bremser? Det er det som avgjør hva slags kabel du skal ha. Bremsene består av flere komponenter, men det er noen av delene som en gjerne bytter ut oftere enn andre. Blant disse er klossene, samt bremseslangen på skivebremsene – og bremsekabel/vaieren på v-bremsene. Førstnevnte har gjerne en lenger holdbarhet, men det er altså viktig å sjekke væsken hyppig for å være på den sikre siden. En av måtene en kan kjenne dette på, er om bremsehåndtaket har påfallende lite motstand. Hvis du kjenner dette, må du stoppe umiddelbart og sjekke bremseslangen!
V-bremser krever litt mer vedlikehold enn skivebremser. Her har man blant en vaier og en strømpe, og blir friksjonen mellom disse for stor, vil det gjøre bremsingen dårlig. Det anbefales å bytte både vaier og strømpe iblant, og de må sjekkes med jevne mellomrom. Er det ikke så lenge siden de ble byttet, holder det gjerne å smøre dem. Etter at du har smurt disse, skal du kunne kjenne at det glir mye bedre når du presser inn spaken fremme.
Bikester gjør sitt ytterste for å tilfredsstille sine kunder, og vi håper at du finner det produktet du trenger her hos oss!