Online sykkelbutikk
MTB-sesongen er her! | Nye klær og utstyr til våren

BARNESYKLER GUIDE

LØPESYKLER - EN GOD START

Den ideelle forgjengeren til en ordentlig sykkel er den såkalte løpesykkelen. På en løpesykkel trenger ikke barnet å konsentrere seg på å tråkke på pedalene, men kan isteden fokusere helt og holdent på å lære seg å holde balansen og styre sykkelen. Løpesykler beveger seg, som navnet også antyder, fremover, når de minste går eller løper, noe barn i denne alder allerede kan. Man kan nemlig fra en alder av 2 år allerede danne seg sin første erfaring på løpesykkelen. Sammenlignet med en scooter så er løpesykkelens hjul større.

Løpesykkelen beveger seg derfor roligere og faren for å krasje blir mindre. Videre så er løpesykkelens utseende mer lik en ekte sykkel, noe som gir ekstra motivasjon til de minste.

 

Løpesyklene kommer med rammer av enten tre eller aluminium og med gummihjul med og uten luft. Hjul som er laget helt av gummi er de mest slitesterke, men veier også mer og har mindre demping. Hjul med luft kan være bra om man vil ha lettere hjul med litt demping, derimot blir punkteringsrisken høyere. De fleste løpesyklene kommer med justerbart styre og setepinne og kan på denne måten vokse i takt med barnet.

Løpesykkelen kan derfor være en god kompanjong og gi mye glede til familiens lille rytter over lengre tid. Noen løpesykler kommer med bremser, mens visse kommer helt uten. Bremser krever nemlig ekstra oppmerksomhet og konsentrasjon av brukeren, noe som kan overrumple barnet. Barn bruker dessuten aller oftest sine løpesykler på rette, flate strekninger med ganske lav fart så innbremsing med føttene bruker ikke å være noe problem.

 

En mulig fordel med bremser kan være at barnet lærer seg å bruke bremser før de får en ekte sykkel. Uansett om man velger en løpesykkel med bremser eller ikke, så er en ting sikkert: Når barnet før eller senere får sin første ekte sykkel, så har hen allerede lært seg mye om balanse og trafikk - noe som gjør at overgangen blir både lettere og morsommere.

Barnesykler:

Så snart barnet har vokst fra løpesykkelen, har blitt god til å holde balanse og begynner å prøve seg på små bakker og skråninger, er hen klar for eventyr på sin første barnesykkel med både kjede og bremser. I starten er det bra å være til hands å hjelpe den lille, men takket være sine erfaringer på løpesykkelen vil innlæringen gå enklere. Nå handler det bare om å konsentrere seg på å tråkke på pedalene å samle på seg nye spennende erfaringer.

HVORDAN VELGER JEG RETT STØRRELSE?

Når du kjøper et framkomstmiddel til små barn spiller barnets høyde og alder en vesentlig rolle. Denne informasjonen angis av produsenten og finnes i produktbeskrivelsen.

HVA SKAL MAN TENKE PÅ NÅR DET KOMMER TIL SIKKERHET?

Som utgangspunkt er bruk av framkomstmiddel for barn ikke egnet til trafikken. Derfor er de heller ikke utstyrt med nødvendig sikkerhetsutstyr. Vi anbefaler at barnet blir utstyrt med både reflekser og hjelm slik at hen er beskyttet mot fall og godt synlig for andre syklister og trafikanter.

Størrelsesguide:
  • 90 - 110 cm/2 till 3,5 år: springcykel
  • 95 - 105 cm/3 till 4 år: 12 tum
  • 100 - 120 cm/4 till 6 år : 16 tum
  • 115 - 125 cm/6 till 7 år: 18 tum
  • 120 - 135 cm/6 till 8 år : 20 tum
  • 130 - 150 cm/8 till 11 år: 24 tum
  • 140 cm +/12 år +: 24-26 tum