10 grunner til hvorfor du trenger en el-sykkel

10 grunner til hvorfor du trenger en el-sykkel

Den meteoriske økningen av el-sykkelens popularitet viser ingen tegn til å bremse opp i nær fremtid. Så hva er det som er så bra med disse batteridrevne kompisene og hvorfor vil alle ha en? Les videre på de 10 grunne til hvorfor dette er året du skal skaffe deg en el-sykkel.

1. Kom i form

Det er en myte at el-sykkelen gjør alt arbeidet for deg. De fleste modeller har en pedal assist – noe som betyr at de øker øker ut fra kraften som produseres fra pedalen – opp til en viss hastighet.

Du kan velge å sykle mer komfortabelt eller raskere – men en god kardioøkt er fortsatt mulig.

2. Miljøvennlig

Selv om el-sykkel er en motorisert reisemulighet, gir de ut null skadelige utslipp, noe som gjør dem til en av de mest miljøvennlige transportmidlene som finnes. De fleste syklister som har en el-sykkel, kan nesten automatisk la bilnøklene ligge hjemme, noe som er et stort pluss for miljøet! Noen rapporter viser at eiere av el-sykler sannsynligvis vil bruke sykkelen oftere enn de me «vanlige» sykler. De fleste el-sykkelbrukere sier at de bruker sykkelen minst en gang om dagen, mens de med tradisjonelle sykler har en tendens til å bruke sykkelen tre til fire ganger i uken.

3. Utforsk verden!

Å ha en el-sykkel kan bety at du sykler lengre avstander enn du har gjort tidligere. Nå vil ingenting hindre deg i å utforske nye deler av byen eller landet. Sterk motvind eller bratte bakke opp fjellet er ingen unnskyldning lenger!

Vil du sykle over en mil i dag? Ingen problem! Å ha en el-sykkel betyr at du ikke lenger trenger å være Egan Bernal for å klare det.

E-citybike fra Cube

E-hybridbike fra Cube

El-bysykkel fra Cube

4. Komfortabel pendling

Alle syklister som pendler året rundt, kan fortelle deg at de ofte kommer til kontoret om sommeren som et svett kaos – kanskje ikke den helt perfekte måten å starte dagen på. Bruk el-sykkel i stedet! Den vil ikke bare kutte ned tiden du bruker, men også gjøre deg mindre svett. Som betyr at du sannsynligvis ikke trenger å tenke på at å med et ekstra skift med klær, for å bytte på jobb. Sykle i det fineste du har, om du vil!

Og forresten, det som kanskje en gang virket som for langt å sykle til jobb, burde nå være innen rekkevidde.

5. Spar penger

Å sykle en el-sykkel krever ingen spesiell lisens, registrering, betaling av skatt eller forsikring. Som betyr betydeligere lavere kostnader i forhold til å kjøre en bil. Prisene på el-sykkel varierer fra 10.000 kr til 40.000 kr – noe som ikke er så mye dyrere enn en landeveissykkel med ordentlig kvalitet. Noen reparasjoner eller reservedeler kan såklart være dyrt, men når du sammenligner dette med å betale besin, årlig skatt, parkeringsbilletter og andre bilrelaterte kostnader, er det enkelt å se at el-sykkel er mer økonomisk.

6. Gjør sykkelturen lettere

Å holde eller bære noe mens man sykler, kan gjøre sykkelturen tung og vanskelig. En av de mest attraktive fordelene ved å ha en el-sykkel, er hvor smertefritt det går og at mange el-sykler er utstyrt med stativer og kurver. Den har mange praktiske bruksområder: bære dine shoppingposer hjem uten at du må kjempe deg hjem fra butikken, last opp sykkelen med campingutstyr for en helg på landet eller rett og slett at den transporterer noe for deg, fra A til B.

7. Sykle tryggere

Siden det tar noen sekunder for en syklist å oppnå hastighet, skjer de fleste sykkelulykker ved kryss eller rundkjøringer, hvor syklister blir «fanget opp» blant bilder. Dette er mindre sannsynlig å skje ved bruk av en el-sykkel, da de er i stand til å akslerere raskere og komme seg fortere ut fra «fare sonen».

Det er heller ingen hemlighet at mange syklister ikke stopper opp på røde lys, delvis på grunn av frustrasjonen ved å miste all farten man har oppnådd. Det samme gjelder tanken ved å bremse helt opp ved å forsere hjørner og svinger, fordi du vet du må gjenopprette din rapte hastighet etterpå.

E-racercykel

El-racersykkel fra FOCUS

E-mountainbike fra Cube

Hardtail el-sykler fra Cube

8. Fortsett å tråkke

Dessverre føler mange eldre mennesker over en viss alder at de er for gamle eller ikke atletiske nok til å sykle lenger. El-sykkelen har heldigvis gjort en endring på dette, som gir de eldre evnen, tillitten og friheten til å sykle så mye som de gjorde før – og i noen tilfeller, mer enn de noensinne har gjort.

For mange er el-sykkel den perfekte kombinasjonen mellom en tradisjonell sykkel og et motorisert kjøretøy.

9. Noe for alle

For å fortsette litt på punkt 8, er det viktig å merke seg at el-sykler ikke er tilgjengelig i bare en stil eller for en type mennesker. Mange blir overrasket over å høre at el-sykler kommer i en rekke stilarter: fra mer funksjonelle bysykler og hele veien til terrengsykler. El-sykler for barn er også tilgjengelig, så snart er ungdomsfrustrasjonen ved å dra på en sykkeltur med mamma og pappa over flere dager, snart glemt.

10. Ting kan bare bli bedre

Men la oss ikke ignorere elefanten i rommet. El-sykler får mye kritikk for å være klumpete og «mindre visuell attrakiv» enn andre mer klassiske og tradisjonelle sykler.

Fremadrettet vil designet av elsykler kun bli bedre og bedre, og batterierne og motor mer diskret. Så hvis du har afstått fra å kjøpe en elsykkel på grunn av utseendet, så hold øye med markedet - snart vil du ikke engang være i stand til at se forskjell mellom en elsykkel og en vanlig sykkel.

Sosiale Medier

Copyright © Bikester – All rights reserved